Είναι η τρίτη χρονιά που ο Ζοσέ Σα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Μέχρι πριν δυο μήνες κάνεις δεν αμφισβητούσε την ποιότητα του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Όμως το τελευταίο καιρό περνάει ένα τρομερό ντεφορμάρισμα χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί. Τα λάθη του για την ποιότητα του είναι πραγματικά τραγικά. Γράφει ο Ηλίας Χρήστου Τα λάθη έχουν […]

 Είναι η τρίτη χρονιά που ο Ζοσέ Σα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Μέχρι πριν δυο μήνες κάνεις δεν αμφισβητούσε την ποιότητα του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Όμως το τελευταίο καιρό περνάει ένα τρομερό ντεφορμάρισμα χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί. Τα λάθη του για την ποιότητα του είναι πραγματικά τραγικά.

Γράφει ο Ηλίας Χρήστου

Τα λάθη έχουν στερήσει βαθμούς στα παιχνίδια με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό και παραλίγο τη πρόκριση απέναντι στην Αιντχόφεν. Όλα δείχνουν πως θα στερήσουν και την πρόκριση απέναντι στην Άρσεναλ καθώς το 1-3 δύσκολα μπορεί να ανατραπεί στον επαναληπτικό. Πάμε να δούμε τα γεγονότα ποιο αναλυτικά και με χρονολογική σειρά:

Τι συμβαίνει με τον Πορτογάλο;

  Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πίσω στο σκορ από νωρίς στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι πιέζουν τους Πράσινους για την ισοφάριση. Στο 72′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ, ο Βέλεθ έπιασε κεφαλιά και ο Σα έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Σανκαρέ να σκοράρει σε άδειο τέρμα και να κάνει το 2-0. Ο Ελ Αραμπί στο 81’ μείωσε σε 2-1 αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να βρει δεύτερο γκολ. Οπότε ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι αιωνίων.  

 Στο πρώτο παιχνίδι με την Αιντχοφεν ενώ ο Ολυμπιακός προηγείται 2-1. Ο Ζάχαβι έπιασε τη κεφαλιά από το κόρνερ του Μαξ. Ο Σα δεν έκανε καλό μπλονζόν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να ισοφαρίσουν οι Ολλανδοί σε 2-2. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδωσε ξανά προβάδισμα στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μασούρας έγραψε το 4-2 και έδωσε στους Πειραιώτες μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. 

 Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 απέναντι στον Άρη. Στο 80′ σε μια αντεπίθεση του Άρη ο Σα κάνει απρόσεκτη έξοδο και ανατρέπει τον Μαντσίνι. Ο Μήτρογλου μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι και ο Άρης έφυγε με βαθμό από το Καραϊσκάκη. 

  Στη ρεβάνς στην Ολλάνδια ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το 4-2 του πρώτου αγώνα. Στο 22′ ο Ζάχαβι κερδίζει ξανά κεφαλιά από κόρνερ η κεφάλια του καταλήγει επάνω στον Σα. Ο Πορτογάλος όμως έκανε ένα λάθος που ούτε στα τοπικά δε γίνεται!!! Χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και η Αιντχόφεν ανοίγει το σκορ. O Ζάχαβι με άπιαστη εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με 2-0 και τα άρχισαν να δυσκολεύουν αρκετά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Ευτυχώς βρέθηκε στο 87′ από μηχανής Θεός ο Αχμέντ Χασάν για να βάλει το γκολ της πρόκρισης. 

  Στο χθεσινό παιχνίδι η Άρσεναλ έχει ξεκινήσει στο πρώτο ημίχρονο ποιο δυνατά από τον Ολυμπιακό Στο 34’ ο Έντεγκααρτ κάνει ένα σουτ με πορεία ακριβώς πάνω από το κεφάλι του Σα. Τότε ο Πορτογάλος κάνει μια ακόμα τραγική εκτίμηση καθώς βάζει λάθος το χέρι του και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Στο 58’ ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό.

Στο 80’ ο Γκάμπριελ σκοράρει με κεφαλιά, ο διαιτητής και το VAR ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ τους Πειραιώτες. (Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κάνει ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά αλλά μέτρησε κανονικά το γκολ). Στο 85’ ο Ελνένι με δυνατό μακρινό σουτ έγραψε το 1-3 και ολοκλήρωσε αυτήν την άσχημη βραδιά για τους Πειραιώτες. 

Ο Σα δεν ξέχασε ξαφνικά πως παίζεται η θέση του τερματοφύλακα. Ακόμα και οι κορυφαίοι goalkeeper στο κόσμο έχουν περάσει τέτοιες περιόδους. Ωστόσο θα πρέπει ο Πέδρο Μαρτίνς να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε Τζολάκη και Κρίστινσον. Να αφήσει για ένα διάστημα τον Σα εκτός ενδεκάδας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να κερδίσει θέση βασικού.

Θα βοηθήσει έτσι τον Σα ώστε να ανακάμψει ψυχολογικά. Όταν ο Πορτογάλος θα αποκτήσει πάλι τη σωστή ψυχολογία θα επανέλθει πάλι στα γνωστά στάνταρ απόδοσης.

Why Wolves should move for Jose Sa to compete with Rui Patricio

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ