Ο Μιχάλης Μαχαίρας γράφει στο Sports365 για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Εμφανίσεις, οι οποίες μόνο τον Ολυμπιακό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, δε θυμίζουν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει, ενόψει της συνέχειας στη φετινή σεζόν, αλλά και της ερχόμενης. Αναμφισβήτητα, το μπασκετικό τμήμα της ομάδας του Ολυμπιακού, έχει αρκετές επιτυχίες στο παλμαρέ της. Κάτι […]

Ο Μιχάλης Μαχαίρας γράφει στο Sports365 για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Εμφανίσεις, οι οποίες μόνο τον Ολυμπιακό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, δε θυμίζουν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει, ενόψει της συνέχειας στη φετινή σεζόν, αλλά και της ερχόμενης.

Αναμφισβήτητα, το μπασκετικό τμήμα της ομάδας του Ολυμπιακού, έχει αρκετές επιτυχίες στο παλμαρέ της. Κάτι που αποδεικνύουν τα τρόπαια, τα ένδοξα λάβαρα, με μάγκικες και «κρυστάλλινες» κατακτήσεις. Όταν λέμε μάγκικες, εννοούμε εμφανίσεις τις οποίες και οι… αντίπαλοι παραδέχονταν!

Οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει κάθε κορυφή, είτε στις εν Ελλάδι «οροσειρές», είτε στις ευρωπαϊκές. Όμως, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εντελώς προβληματική εικόνα. Κάτι που σίγουρα δεν αντέχει και δεν ανέχεται κανείς στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο».

Ένα απ’ τα βασικά «συστατικά» των επιτυχιών, πέραν της ικανότητας των παικτών που απάρτιζαν το ρόστερ, ήταν και το «μέταλλο» που είχε ο κάθε αθλητής. Η προσωπικότητα και η ικανότητα να μιλάει στα δύσκολα. Η αυτοθυσία των παικτών, για τον συμπαίκτη, που είχε ως αποτέλεσμα να πετυχαίνει η ομάδα.

Ο κανονικός Ολυμπιακός… δεν θα έχανε ΠΟΤΕ από αυτήν την Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαίωσε για ακόμη μια βραδιά και αγωνιστική ημέρα πως βρίσκεται σε μια κατηφόρα δίχως φρένα. Σε μια ελεύθερη πτώση, δίχως… κάτι να τον σώζει. Η 7η συνεχόμενη ήττα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι γεγονός (κάτι που ο ίδιος στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «νύχτα ντροπής»), καθώς η Μπασκόνια κέρδισε εντός έδρας με 91-66, για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με αυτό το αποτέλεσμα, το σύνολο των Πειραιωτών έπεσε στο 11-16, αποχαιρετώντας ακόμη μια χρονιά από την οκτάδα.

Για ακόμη ένα ματς, ο Ολυμπιακός είχε μια διψήφια διαφορά υπέρ του (15-25 στο 11’), καταφέρνοντας να την απωλέσει και να φτάσει η διαφορά ακόμα και στο +31 (!) για τους γηπεδούχους Ισπανούς (91-60).

Ντεμπούτο του Κώστα Κουφού με… θετικό πρόσημο

Ο Έλληνας σέντερ έκανε το ντεμπούτο του, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μπήκε στο ματς αρκετά δυναμικά, σκοράροντας πέντε γρήγορους πόντους. Παρόλα αυτά, έκανε γρήγορα δύο φάουλ, με αποτέλεσμα να χάσει τον καλό ρυθμό, αλλά και την ψυχολογία για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Ο Κώστας Κουφός στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό

Σίγουρα δεν περίμεναν αρκετά από εκείνον, στην εν λόγω αναμέτρηση, όμως στη συνέχεια θα αναμένουν περισσότερα βεβαίως, αρχής γενομένης από την συνάντηση με τον Ερυθρό Αστέρα (5/3, 21:00) στο ΣΕΦ. Φυσικά, η προσθήκη του Κώστα Κουφού στο «ερυθρόλευκο» σύνολο, αποτελεί πολυτέλεια για τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη με πάνω από 680 ματς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA, άρα η εμπειρία του, σε συνδυασμό με τα σωματικά του προσόντα, μόνο ευεργετικά θα είναι στη συνέχεια του μπασκετικού τμήματος της φετινής σεζόν, αλλά και της επόμενης (αν ο προπονητής του Ολυμπιακού τον κρατήσει για το ρόστερ της σεζόν 2021-2022).

Αν ο Έλληνας «δεινόσαυρος» ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και παίξει το μπάσκετ που έπαιξε στο NBA, τότε ειδικά αν παραμείνει στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός θα έχει προσθέσει έναν ικανότατο αθλητή, με πολύ καλό χαρακτήρα.

Άλλωστε, στην ομάδα του Ολυμπιακού πάντοτε υπήρχε η προτεραιότητα να έρχονται καλοί χαρακτήρες, συνάμα με το ταλέντο. Ενώ, όταν είχε «περίεργους» χαρακτήρες, συνήθως τους απομάκρυνε.

Καλείται να κοιτάξει στον καθρέφτη, για την επόμενη σεζόν!

Ακόμα και οι προπονητές, με τους παίκτες θα θέλουν να ολοκληρωθεί η φετινή εφιαλτική για εκείνους, σεζόν. Καθώς, η συμμετοχή τους στη διοργάνωση αναμένεται να γράψει αρνητικό ρεκόρ. Ήδη έχει 16 ήττες (όσες με την περσινή σεζόν, η οποία διεκόπη), ενώ και κατά τη σεζόν 2018-19 είχε 15 ήττες. Τη φετινή σεζόν λοιπόν, έχει ήδη γράψει αρνητικό ρεκόρ από τότε που η Ευρωλίγκα είναι όπως τη ξέρουμε (2000-01). Και κινδυνεύει να έχει χειρότερη συγκομιδή, εάν δε σοβαρευτεί, ώστε να ολοκληρώσει όσο γίνεται πιο… αξιοπρεπώς τη φετινή ευρωπαϊκή χρονιά!

Η αλήθεια είναι πως στην Ευρωλίγκα (ελλείψει εν Ελλάδι υποχρεώσεων) οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν παταγωδώς. Και εκείνοι που θα πρέπει να ζυγίσουν και να επιλέξουν τα κομμάτια του «παζλ» για την επόμενη σεζόν, έχουν ονοματεπώνυμο. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ειδικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν δώσει πακτωλό χρημάτων για να δουν την ομάδα του Πειραιά, εκεί που την ονειρεύονται.

Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία

Όσο για τους παίκτες, καλούνται στα επόμενα ματς να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους, ώστε να αποδείξουν στον προπονητή τους πως αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα και του χρόνου. Όποιος μπορεί, μένει. Τόσο απλά. Αν κάποιος δεν μπορεί, ας πάει σε μια ομάδα, να παίζει ένα καλό δεκάλεπτο και να είναι ευχαριστημένος.

Βλέπουμε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος μόλις πάρει την… κάτω βόλτα, να τα παρατάει και να παίζει ένα εκνευριστικά αδιάφορο μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία ψυχραιμία, καμία ισορροπία. Ακόμα και να φωνάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Κι αυτό, δεν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά ούτε και επίπεδο ΕΣΚΑ.

Ενοχλεί και πονάει η ήττα, αλλά χάσε αξιοπρεπώς…

Ο Ολυμπιακός, ειδικότερα στο μπασκετικό τμήμα, μας έχει μάθει το πώς είναι να παλεύεις, έως να κατακτήσεις τον στόχο σου. Κι αν δεν τον κατακτήσεις εν τέλει, να έχεις κερδίσει το σεβασμό, όλης της Ευρώπης. Οι Πειραιώτες πάλευαν… ενώ τώρα, λείπει αυτό το στοιχείο. Τρανό παράδειγμα, το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Μπασκόνια. Όπως και σε πολλά άλλα ματς, παρατηρήθηκε αυτό το… κακό συνήθειο. Κανείς δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τον Ολυμπιακό, να παραδίδεται στον αντίπαλο και στις ορέξεις του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!