Λένε πως το να έχεις φίλους είναι σαν να έχεις αδέλφια. Αδέλφια, από άλλη μάνα. Φτάνει μόνο να είναι ανιδιοτελής η αγάπη στη φιλία. Διότι πολλές φιλίες έχουν «χαλάσει», έχουν διαλυθεί. Υπάρχει μια μαγική συναισθηματική σύνδεση, μεταξύ των ανθρώπων. Είναι τόσο σπουδαίο πράγμα. Και στη σήμερον ημέρα είναι θησαυρός το να έχει κάποιος ανθρώπους στον […]

Λένε πως το να έχεις φίλους είναι σαν να έχεις αδέλφια. Αδέλφια, από άλλη μάνα. Φτάνει μόνο να είναι ανιδιοτελής η αγάπη στη φιλία. Διότι πολλές φιλίες έχουν «χαλάσει», έχουν διαλυθεί.

Υπάρχει μια μαγική συναισθηματική σύνδεση, μεταξύ των ανθρώπων. Είναι τόσο σπουδαίο πράγμα. Και στη σήμερον ημέρα είναι θησαυρός το να έχει κάποιος ανθρώπους στον περίγυρό του, με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τον τελευταίο χρόνο ειδικά, που η ανθρωπότητα βασανίζεται με την πανδημία του κορονοϊού, αρκετοί έχουμε εκτιμήσει τη φιλία.

Βασικά, έχουμε εκτιμήσει αρκετά πράγματα. Το να περνάμε χρόνο με κάποιους ανθρώπους, τους οποίους τώρα δεν μπορούμε να τους δούμε. Το να κάνουμε δραστηριότητες μαζί τους. Καθώς κι άλλα πολλά…

Πώς συνδέεται ο αθλητισμός και η φιλία;

Πολλοί που διαβάζετε το κείμενο, θα συνηθίζατε να κάνατε μαζί αθλητικές δραστηριότητες, με τον φίλο σας. Είτε να αθλείστε παρέα, είτε ακόμα και να παρακολουθείτε κάποιο άθλημα μαζί.

Βέβαια, δεν είναι καιρός για να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα, ή σε καφετέριες, σπίτια κλπ. Όμως, δεν παύει να έχει εκλείψει σε πολύ κόσμο, ελέω αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Προσωπικά, λάτρευα να πηγαίνω σε γήπεδο με την παρεούλα μου και να παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα. Ή ακόμα και τα αγαπημένα μου αθλήματα, ανεξαρτήτου ομάδας.

Την ίδια στιγμή που μου περνούσαν όλα αυτά απ’ το μυαλό, θυμήθηκα μια όμορφη και τρομερά συγκινητική ιστορία.

Μια ιστορία που είμαι σίγουρος πως θα συγκινήσει πολύ κι εσάς.

Η ιστορία που συγκίνησε όλο τον πλανήτη! 

Το 2018, σε μια αναμέτρηση για το Champions League, μεταξύ ΛίβερπουλΝάπολι, στις κερκίδες βρέθηκαν δύο πολύ καλοί φίλοι. Αυτοί οι φίλοι βρέθηκαν εκεί, για να δουν από κοντά τον εν λόγω αγώνα. Φυσικά, πρόκειται για έναν αγώνα, που αρκετοί θα ήθελαν να δουν, πόσο μάλλον να βρεθούν κι από κοντά στο γήπεδο.

Στην περίπτωση των δύο φίλων όμως, υπήρχε μία ιδιαιτερότητα. Ο ένας απ’ τους δύο φίλους ήταν τυφλός, άρα ο ένας θα γινόταν «τα μάτια» του άλλου.

Ο τυφλός φίλος της Λίβερπουλ λέγεται Μάικ Κέρνεϊ. Ο ίδιος αντιμετωπίζει πρόβλημα μερικής τύφλωσης. Όμως, η αγάπη του για τον αθλητισμό και τη Λίβερπουλ, δεν τον σταματά απ’ το να πηγαίνει στο γήπεδο.

Ο τυφλός άνθρωπος, δεν μπορούσε όπως καταλαβαίνετε να δει τον αγώνα, όμως ο καλός φίλος του, του ψιθύριζε στο αυτί την εξέλιξη της αναμέτρησης. Έτσι ώστε να καταλαβαίνει με απόλυτη περιγραφή το τι συμβαίνει στο ματς!

Ένα απ’ τα πιο συγκινητικά σημεία, του γεγονότος που είχε γίνει viral σε όλον τον πλανήτη, ήταν το σημείο που του περιέγραφε το γκολ. Και όπως θα δείτε και παρακάτω, κι οι δύο πανηγύριζαν από χαρά. Ενώ, με αυτόν τον τρόπο έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα σε όλους μας!

Φυσικά, το εν λόγω βίντεο έγινε αφορμή για θετικά σχόλια και το επιδοκίμασαν οπαδοί όλων των ομάδων!

Σίγουρα, τέτοιοι οπαδοί εμπνέουν όλο τον κόσμο, να βρίσκονται δίπλα στον αθλητισμό και στις αγαπημένες τους ομάδες! Γιατί οπαδός σημαίνει να ακολουθείς παντού πιστά την ομάδα που αγαπάς, κι όχι να… σκοτώνεσαι για εκείνη, όπως πολλοί λανθασμένα έχουν αντιληφθεί.

Τουλάχιστον, αυτό το μήνυμα έχω λάβει εγώ.

Να εκτιμήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα… 

Όλος ο καιρός που έχουμε μείνει στα σπίτια μας, μας έχει κάνει να σκεφτούμε και να εκτιμήσουμε πράγματα, τα οποία τα θεωρούσαμε δεδομένα παλιότερα. Αυτό, μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε κάποια παλιά μας «πιστεύω». Άλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά.

Με το που ανοίξουν και πάλι τα πράγματα και γίνει μια αρχή για την κανονικότητα, θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που μας έχουν λείψει. Όμως, πολύ πιο σοφοί από την τελευταία φορά!

Σίγουρα, θα εκτιμήσουμε πολύ παραπάνω την έξοδο, ή την άθληση με τον φίλο μας.

Όπως επίσης και σίγουρα θα εκτιμήσουμε πολύ παραπάνω, το να πάμε στο γήπεδο, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες της αγαπημένης μας ομάδας!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ