Ο Ηλίας Χρήστου γράφει για τον πιστό «στρατιώτη» του Ολυμπιακού, τον Αχμέτ Χασάν, έναν παίκτη ο οποίος είναι μαχητής τόσο στη ζωή, όσο και στο ίδιο το Ποδόσφαιρο. Εκεί που το παιχνίδι στο ‘’Φίλιπς Στάντιον’’ είχε στραβώσει επικίνδυνα για τους ερυθρόλευκους ήρθε από μηχανής Θεός ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο Αχμέντ Χασάν, για να δώσει μια μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό. Κανείς φίλαθλος δεν περίμενε όταν πρωτοήρθε […]

Ο Ηλίας Χρήστου γράφει για τον πιστό «στρατιώτη» του Ολυμπιακού, τον Αχμέτ Χασάν, έναν παίκτη ο οποίος είναι μαχητής τόσο στη ζωή, όσο και στο ίδιο το Ποδόσφαιρο.

Εκεί που το παιχνίδι στο ‘’Φίλιπς Στάντιον’’ είχε στραβώσει επικίνδυνα για τους ερυθρόλευκους ήρθε από μηχανής Θεός ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο Αχμέντ Χασάν, για να δώσει μια μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό. Κανείς φίλαθλος δεν περίμενε όταν πρωτοήρθε ο Αιγύπτιος στο λιμάνι τον Αύγουστο του 2018 πόσο πολύτιμος θα μπορούσε να αποδειχθεί για την ομάδα. 

Βλέπετε ο Χασάν δεν είχε και το ποιο εντυπωσιακό βιογραφικό ώστε να πείσει ότι θα μπορέσει να ηγηθεί της επίθεση του Ολυμπιακού. Ήρθε στην Ευρώπη το 2011 για λογαριασμό της Ρίο Άβε σε ηλικία 18 ετών. Με το Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έκανε τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα αλλά η καριέρα απογειώθηκε το 2015 όταν ανέλαβε την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Έκανε μια εξαιρετική χρονιά με 15 γκολ και έτσι προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων Πορτογαλικών ομάδων. Έφτασε πολύ κοντά στην Μπενφίκα αλλά στα ιατρικά βρέθηκε ένα πρόβλημα στην καρδιά του που μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα σοβαρό αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδα δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο. Τελικά ο Χασάν κατέληξε στην Μπράγκα όπου έκανε άλλη μια πολύ χρονιά με 14 τέρματα. Οι επόμενες δύο του χρονιές όμως δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογες οπού κατέγραψε λίγες συμμετοχές και πολύ λίγα γκολ. 

Trabzonspor Ahmed Hassan'ı transfer etmek istiyor - Transfer haberleri

Αυτές οι δύο χρονιές προβλημάτισαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού όταν ο Χασάν ήρθε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 ως δανεικός από την Μπράγκα. Επίσης στην Ελλάδα δεν συμπαθούμε και ιδιαίτερα τους παίκτες που είναι ‘’μίζες των προπονητών’’. Στην αρχή φαίνεται πως η απαισιοδοξία των φιλάθλων ήταν δικαιολογημένη καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν ο Χασάν είχε αγωνιστεί πολύ λίγο και είχε πετύχει μόλις 3 γκολ. Τα δύο από αυτά όμως ήταν πολύ σημαντικά: Το ένα ήταν το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο και το άλλο ήταν επίσης το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο ‘’Κλεάνθης Βικελίδης’’ απέναντι στον Άρη. 

Όμως στο δεύτερο μισό της χρονιάς εκμεταλλευόμενος την αφλογιστία των Γκερέρο και Σολδάνο κέρδισε με το σπαθί του τη θέση βασικού και σημείωσε 12 γκολ, κλείνοντας τη χρονιά με 15 τέρματα συνολικά. Όταν έφτασε το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμούσε την παραμονή του στην ομάδα αλλά οι υψηλές απαιτήσεις της Μπράγκα δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. 

Τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Ελ Αραμπί ο οποίος σκόραρε κατά ριπάς αλλά χρειαζόταν ένα δυνατό back up κάτι που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο Γκερέρο. Έτσι τον χειμώνα ξεκίνησε η αναζήτηση για επιθετικό, η επιθυμία του Μαρτίνς δεδομένη, ο Χασάν στην επιστροφή του στη Μπράγκα δεν είχε καταφέρει πολλά πράγματα καθώς στις λίγες συμμετοχές του σκόραρε μόνο μια φορά και έτσι ο Αιγύπτιος ήρθε στο λιμάνι για δεύτερη φορά ως δανεικός. 

Η επιστροφή του στο λιμάνι ήταν εντυπωσιακή καθώς σκόραρε στα τελευταία λεπτά το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μάλιστα σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες. Μέχρι το τέλος της σεζόν σημείωσε 8 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Χασάν και η συλλεκτική μπάλα του χατ τρικ - ΤΑ ΝΕΑ

Αποφασίστηκε λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι να παραμείνει στο λιμάνι ο Χασάν με κανονική μεταγραφή και έτσι αποκτήθηκε από την Μπράγκα έναντι 2.000.000. Ήταν σε εξαιρετική φόρμα τη φετινή σεζόν καθώς μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου πρόλαβε να σημειώσει 5 γκολ με αποκορύφωμα αυτό απέναντι στη Μαρσέιγ στα τελευταία λεπτά του αγώνα που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Όμως κατά το ταξίδι για τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου το Νοέμβρη κόλλησε το νέο κορονοιό και δυστυχώς η ασθένεια δεν πέρασε ανώδυνα. Ο Χασάν είχε το θέμα με την καρδία του το οποίο επηρεάστηκε από τον ιό και έτσι έμεινε κοντά στους δύο μήνες εκτός προπονήσεων και αγωνιστικής δράσης.

Εκφράζονταν μάλιστα και φόβοι για τη συνέχιση της καριέρας του. Τελικά όμως το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό και έτσι ο Αιγύπτιος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για να δώσει τη νίκη με δικό του τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα και το χρυσό γκολ απέναντι στην Αϊντχόφεν για να έρθει μια σημαντική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ

Ο Χασάν δεν είναι σίγουρα ο ποιο γρήγορος παίκτης ή ο ποιο καλός τεχνικά. Πολλές φορές ίσως να μην και πολύ αποτελεσματικός. Ξέρει όμως τη στιγμή που η μπάλα καίει να βρίσκετε εκεί και να δίνει τις νίκες στην ομάδα. Είναι ένας τίμιος στρατιώτης του Ολυμπιακού και αυτοί οι παίκτες κερδίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκτίμηση των φιλάθλων.  

Europa League: Ο Ολυμπιακός στα προκριματικά για το "16", παρά την ήττα του από το PSV Eindhoven

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ