Σε ένα κατάμεστο “Forum” ο Ολυμπιακός πάλεψε απόψε κόντρα στην Ολύμπια Μιλάνο  για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι Ιταλοί ξεκινούσαν με στόχο την επιστροφή στις νίκες και το να αυξήσουν την απόσταση από την ελληνική ομάδα στο +2 (8-3 / 7-4) στη κατάταξη. Οι “ερυθρόλευκοι” του Γιώργου Μπαρτζώκα αναζητούσαν τη πρώτη τους εκτός έδρας […]

Σε ένα κατάμεστο “Forum” ο Ολυμπιακός πάλεψε απόψε κόντρα στην Ολύμπια Μιλάνο  για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι Ιταλοί ξεκινούσαν με στόχο την επιστροφή στις νίκες και το να αυξήσουν την απόσταση από την ελληνική ομάδα στο +2 (8-3 / 7-4) στη κατάταξη.

Οι “ερυθρόλευκοι” του Γιώργου Μπαρτζώκα αναζητούσαν τη πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση (0/4) και αντίδραση μετά την ήττα στο ντέρμπι του ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό.

Ολύμπια Μιλάνο – Ολυμπιακός: 72 – 93

Πολύ εκρηκτικό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού που βομβάρδισε με τρίποντα στην πρώτη περίοδο την γηπεδούχο. Λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση και έκλεισε τελικά την διαφορά στους 5 πόντους. Αλλά οι ερυθρόλευκοι πάτησαν τον γκάζι ξανά και έφυγαν αρκετά στο σκορ κλείνοντας τελικά στο πρώτο μέρος με 45 – 60. 15 πόντοι διαφορά, για ένα καυτό Ολυμπιακό.

Σιλντς με 12 και Ντατόμε με 10 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της γηπεδούχου, και από την άλλη πλευρά οι Ντόρσεϊ με 14 πόντους και Βεζένκοβ 10.

Σίγουρα ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή του πρώτου μέρους

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους.

Αρμάνι Μιλάνο – 11/18 δίποντα, 6/13 τρίποντα και 5/7 βολές, 10 ριμπάουντ (5-5), 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 4 λάθη.

Ολυμπιακός 7/13 δίποντα, 12/16 τρίποντα (!) και 10/11 βολές, 14 ριμπάουντ (9-5), 14 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Στο δεύτερο μέρος η Αρμάνι μπήκε δυνατά για να κλείσει την ψαλίδα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μπαρτζώκα έκανε αυτό που ξέρει και έσφιξε την άμυνα. Ο Παπανικολάου ήταν καταπληκτικός, ειδικά στην άμυνα στον αγώνα, που έδωσε πολλές λύσεις.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έβαλε 12 πόντους στην τρίτη περίοδο αλλά κράτησε την διαφορά στους 15. Ας είναι καλά η άμυνα.

Από ένα σημείο και έπειτα στην γηπεδούχο δεν πήγαινε τίποτα καλά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει την διαφορά στους 18 πόντους, 7 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αν κάνουν την μεγάλη τους αντεπίθεση, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους.

 18 τρίποντα, που συνιστά ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στην ιστορία του στη EuroLeague. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αρμάνι Μιλάνο

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ