Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Τέσσερις παίκτες της έχουν ήδη θέσει εαυτόν εκτός ομάδας και υπάρχει και συνέχεια. Εκτός από τους παίκτες και ο Ιτούδης αποτελεί παρελθόν. Ενώ το μέλλον μοιάζει αβέβαιο.

Όπως έκανε γνωστό η «ομάδα του στρατού» τα μέλη της αναχώρησαν ή θα αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα για λόγους ασφαλείας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον Γεωργιανό Τορνίκε Σενγκέλια, τον Δανό Ίφε Λούντμπεργκ, τον Λιθουανό Μάριους Γκριγκόνις και τον Γερμανό Γιόχαν Βόιτμαν.

Για πρώτη φορά μάλιστα, ο Αντρέι Βατούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μην βρίσκεται στην Euroleague ούτε την επόμενη σεζόν!

“Δεδομένης της απίστευτης ρωσοφοβίας στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί πλέον να παίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Θα χαράξουμε κάποιες πορείες. Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιλογή επιστροφής στην EuroLeague είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρξει. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει αμέσως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Το δεύτερο υποθετικό σενάριο είναι ότι δεν θα μας αποβάλλουν, αλλά θα μπορούμε να παίξουμε σε ουδέτερα γήπεδα. Μετά από αυτό προκύπτει άμεσα το εξής ερώτημα: είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο;

Στη σοβιετική εποχή, ο σύλλογός μας έπαιζε σε ουδέτερα γήπεδα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά αυτό αφορά μόνο ένα ή δύο παιχνίδια ανά σεζόν. Για ποιον λόγο λοιπόν να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των οπαδών μας για να διατηρήσουμε μια μόνιμη θέση στην EuroLeague;

Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό είναι σωστό. Τουλάχιστον, είναι θέμα συζήτησης με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου και το συμβούλιο του.

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά ουδέτερα γήπεδα. Πρέπει ακόμα να βρούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτά. Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ευρώπη είναι αδύνατες, τα εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί.

Τα logistics φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα, για να μην αναφέρουμε τις διασυνοριακές πληρωμές. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του συλλόγου προς παίκτες και προπονητές, αλλά οι ξένοι μας αντιμετωπίζουν τώρα δυσκολίες στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό”.

 

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΤΣΣΚΑ Μόσχας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ