Ο Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής. Ξεκίνησε ήδη να κοουτσάρει. Αλλά είναι πολύ έξυπνος μπασκετικά για να ξεκινήσει την καριέρα του στους πάγκους κατευθείαν από τον... Ολυμπιακό ή την Εθνική Ομάδα, όπως ήδη -πολύ πρόωρα- γράφεται και λέγεται. Λογική διαδρομή θα ακολουθήσει και όχι την... ανάποδη!

Κόουτς V-Span; Παρών! (Αλλά στην ώρα του!) Ο παίκτης Βασίλης Σπανούλης, φυσικά, δε χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του, αλλά και το… φαρμακερό για τους αντιπάλους χέρι του έχει περίοπτη θέση στο Hall-of-Fame του ελληνικού μπάσκετ. Κι αν υπάρει και κάτι άλλο βέβαιο, είναι ότι V-Span και μπάσκετ… δε γίνεται να μην πηγαίνουν μαζί.

Στις 7 Αυγούστου, ο Σπανούλης κλείνει τα 40 του. Και είναι στο μπάσκετ από τα 17 του. Οι τίτλοι του, αναρίθμητοι. Και το ίδιο και οι προσωπικές του διακρίσεις. Ο V-Span ή και Kill Bill ή και MVP (Most… Vasilis Player) είναι σα να γεννήθηκε με μια μπάλα του μπάσκετ στα χέρια. Κι αν τώρα δεν την κρατάει για να παίζει, αυτό δεν πάει να πει ότι μπορεί να μείνει μακριά από τα παρκέ. Και ούτε πρέπει κιόλας.

Γι’ αυτό και, ήδη, ο ρέκορντμαν σε πόντους στην Ευρωλίγκα, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, από τον Δεκέμβριο πέρυσι, στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκα, στο Βελιγράδι. Είναι ένα καλό και λογικό ξεκίνημα για έναν παίκτη που όσο κι αν ήταν, αυτό που λέμε, “προπονητής μέσα στο γήπεδο”, φυσικά πρέπει πρώτα να γνωρίσει καλά και την άλλη όψη του νομίσματος, πριν πέσει στα βαθιά: το… παίκτης (πρώην) έξω απ’ το γήπεδο.

Δε θα ξεκινήσει, φυσικά, από τα ψηλά, αλλά ανάποδα…

Επειδή, βεβαίως, μπασκετικά μυαλά σαν του Σπανούλη υπάρχουν λίγα και το όνομά του είναι αυτό που είναι, ο V-Span έχει ήδη προτάσεις, όπως λένε οι πληροφορίες, από Ιωνικό Νίκαιας και Προμηθέα. Όμως-και λογικά- απάντησε αρνητικά. Είναι, ακόμη, νωρίς. Και γι’ αυτό, ασφαλώς αρνητικά απαντά και σε “ξώφαλτσες” προτάσεις που κυκλοφορούν για… Εθνική Ομάδα ή Ολυμπιακό.

Ο Σπανούλης, το ξέρουμε, είναι μεθοδικός. Και προσεκτικός. Δε θα ξεκινήσει από τα πιο ψηλά με τη μία. Θα προτιμήσει να ξεκινήσει από κάπου όπου η “θητεία” θα έχει λιγότερη πίεση. Και η τυχόν αποτυχία, μέχρι να αποκτηθεί η εμπειρία, δε θα αφήνει στίγμα. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο ατζέντης του, είναι μάλλον ο κορυφαίος στην Ευρώπη, με άκρες παντού και κοφτερό “μάτι” (και) για τέτοια πράγματα. Ο Σπανούλης ασφαλώς και θα ακολουθήσει τις συμβουλές και τις τυχόν προτάσεις του.

‘Αλλωστε, για την Εθνική Ομάδα υπάρχουν ονόματα όπως του Δημήτρη Ιτούδη που, αναγκαστικά έλυσε τη “σχέση ζωής” του με την ΤΣΣΚΑ. Αλλά, βέβαια και του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Κι όσο για τον Ολυμπιακό… ούτε ο ίδιος ο Σπανούλης δε θα ήθελε να δει να λείπει από τον πάγκο ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μέχρι στιγμής η σεζόν κυλάει άψογα για τους “ερυθρόλευκους” και η συγκυρία με τις ρωσικές ομάδες τους ευνοεί πολύ και για την Ευρωλίγκα. Οτιδήποτε αφορά “μετά Μπαρτζώκα” εποχή, λοιπόν, μάλλον με… άλλο στόχο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και κακώς μπλέκει στο σενάριο και τον V-Span…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ