Όλοι γνωρίζουμε την έκφραση "τα βάζει και με κλειστά μάτια" -τα καλάθια στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά... γίνεται όντως κάτι τέτοιο; Κι όμως... ναι!

Κι όμως! Σκοράρουν και με κλειστά μάτια! Είναι μια από τις πιο “κλισέ” εκφράσεις και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ. Αλλά ποιος ξέρει αν θα ήταν, όντως, δυνατό; Η έκφραση είναι για κάποιον τόσο εύστοχο που ΘΑ τα έβαζε και με κλειστά μάτια. Αν όμως όντως ήταν δεμένα; Ενδιαφέρον δεν είναι; Είναι. Και γι’ αυτό η χορηγός της Euroleague πήρε την απόφαση να το δοκιμάσει στην πράξη!

Στο ΟΑΚΑ, Νεμάνια Νέντοβιτς και Χάουαρντ Σαν Ρος και στο ΣΕΦ Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Τάιλερ Ντόρσει, πήραν κι εκείνοι την απόφαση να το αποδείξουν. Να κάνουν την έκφραση, πράξη. Εντάξει. Όχι βέβαια σε κανονικά σουτ από κανονικές αποστάσεις μέσα απ’ το παρκέ. Αυτά είναι για τον… Daredevil. Σ’ ένα ειδικό μηχάνημα που στήθηκε μπροστά τους. Το αποτέλεσμα, αρχίζοντας από το ΣΕΦ;

Το “I feel it” του Λαρεντζάκη ήταν σωστό!

Ο “Λάρι” ξεκίνησε με τα λόγια… “I feel it”. Το ‘πε και, εν πολλοίς, το έκανε. Παρότι η βοήθεια από τον Ντόρσεϊ ήταν μάλλον… σε ψυχολογικό επίπεδο περισσότερο. ο Γιαννούλης, με κλειστά μάτια δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Με οδηγό του τον ήχο απ’ το διχτάκι πέτυχε λίγο πολύ 24 πόντους!

Ο Ελληνοαμερικανός πάλι, παρότι στο παρκέ έχει κάνει τη διαφορά ως τώρα στον Ολυμπιακό και είναι κορυφαίος σκόρερ του στην Ευρωλίγκα, μάλλον δεν έχει τόσο καλή… ακοή. Με κλειστά μάτια και παρά την όρεξή του να σκοράρει ακόμη κι έτσι, στο τέλος… δεν. Μόλις 4 πόντοι δεν είναι αριθμός που… βγάζει μάτια -το πιάσατε το υπονοούμενο. Guys, μην επιχειρήσετε τέτοια συνεργασία και στο παρκέ. Πιο καλά με τα μάτια ορθάνοιχτα.

Νεμάνια: Βρε… μανία με το καλάθι!

Στο ΟΑΚΑ πάλι, η αναμέτρηση είχε επίσης παρόμοια αποτελέσματα. Ο Κουβανός του ΠαναθηναΪκού ήταν επίσης φιλότιμος, όπως κι ο Ντόρσεϊ. Και εν τέλει, ήταν και αρκετά καλύτερος σ’ αυτή τη δοκιμασία με τα μάτια κλειστά. Αλλά οι 14 πόντοι επίσης δεν είναι μια επίδοση που ξετρελαίνει. Αντίθετα, ακριβώς για τέτοιο πράγμα, για τρέλα, δηλαδή, ήταν η επίδοση του Νεμάνια. Που μοιάζει… νε-μανιακός με την ευστοχία με ανοιχτά ή κλειστά μάτια. Ο Σέρβος ήταν απλώς εντυπωσιακός!

ΟΚ. Ότι είναι “χεράς” ήταν γνωστό. Αλλά όχι κι έτσι, ρε Νεμάνια; Δηλαδή… πώς το έκανες αυτό; Σα… νυχτερίδα, που “βλέπει” με τα αυτιά  -ποιος ξέρει; Ίσως το διχτάκι να έχει ακόμη και ιδιαίτερη μυρουδιά για τον Σέρβο- ο Νέντοβιτς πέτυχε, εν τέλει… 36 πόντους! Η απορία του Ρος, δικαιολογημένη. Και η έκφραση “τα βάζει και με κλειστά μάτια”, έχει πλέον και ονοματεπώνυμο: Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο… Daredevil του μπάσκετ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ