Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά το τέλος του αγώνα:

Ελλάδα – Ιτούδης: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε νέο σόου και η Εθνική Ελλάδας διέλυσε το Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επέστρεψε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια για επίσημο ματς.

Ο κόσμος βρέθηκε μαζικά στο πλευρό του και, μάλιστα, έκανε νέο ρεκόρ προσέλευσης στα προκριματικά για την Ευρωπαϊκή Ζώνη, με 19.443 φιλάθλους να δίνουν το παρών.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στα «λιοντάρια», σε ένα ματς που δεν αντέχει κριτικής. Η τελική διαφορά, άλλωστε, τα λέει όλα (85-68).

Ο «Greek Freak» αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26π. σε 27’ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε άλλους 22π.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά το τέλος του αγώνα:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Είχαμε μία κούραση και φάνηκε, αλλά η διάθεσή μας ήταν ξεκάθαρα να τρέξουμε και να δημιουργήσουμε λάθη στους Βέλγους. Βάλαμε 30 πόντους στο τρανζίσιον. Θεωρώ πως εκεί βάλαμε τον τόνο. Είχαμε κενά διαστήματα ξεκάθαρα και γίναμε λίγο στατικοί, αλλά το πρόσημο είναι θετικό.

Η σταθερή άμυνα είναι ένα από τα κλειδιά. Έχουμε μέγεθος αν έχουμε και τους τραυματίες. Ένα τουρνουά δεν κερδίζεται μόνο στο τρανζίσιον. Πρέπει να βελτιωθούμε σίγουρα στις βολές. Πολλά πράγματα μας βγήκαν σήμερα. Είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στις ανάγκες του αγώνα. Μπορούμε να αλλάζουμε άμυνες, οι αλλαγές μας πήγαν καλά, βγαίνουμε δυναμικά σε κάποιες φάσεις. Είμαστε σαν χαμαιλέoντες και αλλάζουμε άμυνες μέσα στο ματς».

:«Γνωρίζουμε πως έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για Παπαπέτρου και Παπαγιάννη. Δούλεψαν χθες με επαφή. Είναι καλά, δεν πόναγαν και τους περιμένουμε την Τρίτη. Ο Αντετοκούνμπο πάει καλύτερα από όσο περιμέναμε. Ο Σλούκας δίνει έναν αγώνα δρόμου με έξτρα ενδυνάμωση, αλλά είναι σε καλό δρόμο».

 «Γουστάρουν οι παίκτες που είναι εδώ. Είμαστε στο ίδιο πρίσμα και είμαστε κοντά στο να γίνουμε ομάδα. Θα χρησιμοποιήσουμε και τα πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ για να βάλουμε κάποια πράγματα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για FIBA World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ