Σ' ένα ματς που η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +14 για τον Ολυμπιακό, δε μπορεί κανείς να μιλήσει για κλασική αναμέτρηση των δύο ομάδων. Στο πρωτάθλημα, ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αλλά για να συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει μεγάλη υπέρβαση...

Ευρωλίγκα: “Αιώνιους”, είδαμε. Αλλά… ντέρμπι, όχι! Βαθμολογική σημασία δεν είχε το ντέρμπι του ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό. Αλλά, στην πράξη, ούτε… εννοιολογική σημασία είχε η λέξη “ντέρμπι” για το παιχνίδι. Ήταν οτιδήποτε εκτός από τέτοιο. Ναι. Οι “πράσινοι” είχαν απουσίες και αρκετούς παίκτες απροπόνητους τις τελευταίες μέρες, λόγω ίωσης. Αλλά, απ’ την άλλη και οι παίκτες του Ολυμπιακού, θεωρητικά είχαν αντιμετωπίσουν την κούραση από το νικηφόρο, αλλά με υπερπροσπάθεια, ματς στο Κάουνας, απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Το πρώτο δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή δικαιολογία για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ματς. Κι αυτό επειδή είναι μια εικόνα που, λίγο πολύ, τον συνοδεύει σε όλη τη σεζόν -απλώς στο ΣΕΦ έγινε πολύ πιο φανερή. Και το δεύτερο… ούτε καν έγινε αισθητό στην εικόνα του Ολυμπιακού. Και γι’ αυτό η λέξη “ντέρμπι” έγινε, στην πράξη, “περίπατος” και από νωρίς. Στο 10′ η διαφορά ήταν στους 25 πόντους (38-13) και, μέχρι το ημίχρονο πέρασε κάποια στιγμή κι από το +32!

Κάποια κούραση έκανε την εμφάνισή της στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποια αντίδραση, αλλά και πάλι η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +14 για τον Ολυμπιακό. Και αν υπήρχαν πράσινα… όνειρα για κάτι καλύτερο, ο Κώστας Σλούκας και ο “Σάσα” Βεζένκοφ φρόντισαν να τα σβήσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά ο Σλούκας έκανε μάλλον το καλύτερό του ματς απέναντι στον “αιώνιο” εφέτος. Και ο Βεζένκοφ αναδεικνύεται ως τώρα σε παίκτη της χρονιάς για τους “ερυθρόλευκους”.

Πλησιάζει στο πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας…

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει πλέον στο πρώτο ζητούμενό του, που είναι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Αν εκεί αντιμετωπίσει μια ομάδα χωρίς εκφοβιστική ποιότητα, όπως π.χ., παρά την εφετινή της αστάθεια, έχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, όλα μπορούν να συμβούν. Εντάξει. Ίσως όχι και το “φέρτε μας το Ευρωπαϊκό”, που φώναξε η κερκίδα στο ΣΕΦ. Γι’ αυτό είναι μάλλον νωρίς ακόμη, αν και σ’ ένα φάιναλ-φορ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ποτέ κανείς δεν ξέρει.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο. Σε πορεία, δηλαδή… αντίστροφη απ’ ότι ο Παναθηναϊκός. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να τον “ξεγράψει” ακόμη για το πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει ιστορία. Έχει εξαιρετικούς πιτσιρικάδες -με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ να μοιάζει φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Κι έχει, φυσικά και εγωισμό.

Μπορεί το πρόσφατο να ήταν “ντέρμπι” εντός εισαγωγικών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και ότι σ’ αυτό, κίνητρο πέρα από το γόητρο, δεν υπήρχε. Στο πρωτάθλημα, θα υπάρχει. Και πάλι όμως, με βάση τη γενική εικόνα του, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση. Είναι βέβαιο ότι ουσιαστική λύση μπορεί να δώσει μόνον η αλλαγή στο διοικητικό κομάτι. Σ’ αυτό, όμως, το μόνο που κυκλοφορεί ακόμη, είναι φήμες…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ