Μπορεί να προσπάθησε για ακόμα μια φορά, να αγωνίστηκε και να μην άφησε φάση να πάει χαμένη ωστόσο ηττήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι. Η Εφές των πολλών απουσιών αποδείχθηκε καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική και έφυγε από το ΟΑΚΑ με ένα διπλό ξορκίζοντας και μια κατάρα ετών. ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΜΕ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΠΑΟ μπήκε στο […]

Μπορεί να προσπάθησε για ακόμα μια φορά, να αγωνίστηκε και να μην άφησε φάση να πάει χαμένη ωστόσο ηττήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι. Η Εφές των πολλών απουσιών αποδείχθηκε καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική και έφυγε από το ΟΑΚΑ με ένα διπλό ξορκίζοντας και μια κατάρα ετών.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΜΕ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Ο ΠΑΟ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να μην την ξαναπατήσει όπως στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Έριξε την προσοχή στην αμυντική του λειτουργία και στην προσπάθεια να “σβήσει” τα όποια επιθετικά ατού διέθετε η τουρκική ομάδα. Αυτό ήταν το πλάνο εξ αρχής.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με μια υπέροχη συνεργασία των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη. Ο πρώτος σέρβιρε μια υπέροχη ασιστ κάτω από τα πόδια και ο δεύτερος τελείωσε την φάση καρφώνοντας στο καλάθι της Εφές. Οι απουσίες των Ντάνστον και Λάρκιν συντέλεσαν στο να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της Εφές. Βασίστηκε περισσότερο στο ατομικό παιχνίδι και τις εμπνεύσεις των Πλάις και Μίσιτς και όχι στο οργανωμένο και ομαδικό παιχνίδι που ξέρουμε από την ομάδα του Αταμάν.

Με τις επιθετικές ενέργειες που βασίστηκαν στον Παπαπέτρου και στα σουτ από μέση απόσταση ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα. Ωστόσο το επιθετικό ταλέντο της Εφές και οι εύστοχες προσπάθειες του Μίσιτς έφεραν τους Τούρκους σε απόσταση ενός πόντους από το τριφύλλι.

Παναθηναϊκός - Εφές 77-80: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Μακ! (vid) – PicknGreen

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στους αιθέρες και στην στατιστική των ριμπάουντ με τον Παπαγιάννη να είναι ακραία επιβλητικός έχοντας μαζέψει πλειάδα επιθετικών και αμυντικών ριμπάουντ. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +7 (33-26). Ο Βόβορας ανοίγει το rotation, και ο Μήτογλου με τον Σέλβιν Μακ παίρνουν την σκυτάλη στο σκοράρισμα των Πράσινων. Ο τελευταίος ήταν θετικότατος στο ντεμπούτο του με τα πράσινα και έδειξε να μην χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής. Οι άψογες τοποθετήσεις του και η συμβολή του στο σκοράρισμα με δυο εύστοχα τρίποντα, αποτέλεσαν σημάδια προπομπούς σωστής προσθήκης στο ροστερ του κόουτς Βόβορα.

1 λεπτό πριν από την λήξη της 2ης περιόδου, ο “Εξάστερος” είχε ένα προβάδισμα 7 πόντων. Ωστόσο ο σεληνιασμένος Μίσιτς ευστόχησε σε τρίποντο και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 40-3.

ONE MAN SHOW ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΟ ΒΙΟΛΙ

Δεν ξέρω εάν έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του τέτοιο παιχνίδι είτε φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο της Σερβίας ακόμα και όταν έπαιζε στο εφηβικό, όμως πραγματικά η εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στην 3η περίοδο ήταν σημάδι εξωγήινης παρεμβολής. Σημειώνοντας 12 από τους 14 πόντους της ομάδας του κατάφερε να δώσει προβάδισμα με 50-48 στους Τούρκους. Και τι νομίζετε ότι σταμάτησε εκεί? Όπως θα έλεγε και η μπασκετική αφεντομουτσουνάρα του Τζόρνταν είχε μπει στην ζώνη, ο Σέρβος και δεν έλεγε να σταματήσει παραμόνο όταν οι ομάδες πήγαιναν στον πάγκο για τα ταιμ ουτ. Σκόραρε συνολικά 17 από τους 23 πόντους της Εφές στην τρίτη περίοδο και η περίοδος έληξε με +5 για τους Τούρκους (54-59).

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν παρουσιάστηκε κάτι αξιόλογο ούτε όσον αφορά την αντιμετώπιση του Σέρβου ούτε στο επιθετικό κομμάτι. Οι πράσινοι εμφανώς μεταμορφωμένοι έμοιζαν να είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ανιαρό και στατικό παιχνίδι. Προβλέψιμοι και ελάχιστα επιθετικοί έδωσαν δικαίωμα και μια ομάδα με την ποιότητα της Εφές είναι αδύντατο να μην το εκμεταλλευτεί. Ένα κάρφωμα του Γουάιτ στο 2 λεπτό της 3ης περιόδου που έμεινε ελεύθερος μετά από όμορφη συνεργασία είναι ότι πιο αξιόλογο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟ στην τρίτη περίοδο. Όλο το υπόλοιπο δεν ήταν τίποτα άλλο από μια επιθετική ραψωδία βγαλμένη από τα τοπία του Βελιγραδίου.

ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΧΟ

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει όμως ο “δαιμονισμένος” Μίσιτς δεν έλεγε να αφήσει το βιολί του!! Συμπαραστάτη σε αυτή την δύσκολη τέταρτη περίοδο είχε τον Κροάτη Σιμόν. Η Εφές πήρε διψήφια διαφορά δυο φορές στο παιχνίδι (55-65 και 57-67) και ο κλοιός είχε ήδη αρχίσει να σφίγγει. 5 λεπτά πριν πέσει η αυλαία ο Σιμόν πέτυχε ένα αφάνταστα δύσκολο καλάθι και σε συνδυασμό με το φάουλ η διαφορά πήγε πάλι στο +9 (61-70).  Ο Βόβορας αποφάσισε να περάσει τον νεοαποκτηθή Μακ στην θέση του εκνευριστικά άστοχου Φόστερ ο οποίος αποδείχθηκε λίγος, ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να λάβει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες καθώς η απουσία του Νέντοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Οι Πράσινοι μείωσαν εκ νέου στους 4 (66-70) 4 λεπτά πριν το φινάλε. Όμως, και πάλι η τουρκική ομάδα δεν ανησύχησε ούτε στο ελάχιστο. Από την πλευρά του το τριφύλλι είχε την υποχρέωση να πέσει μαχόμενο. Αυτό άλλωστε έχει υποσχεθεί στους οπαδούς του φέτος, πως η νοοτροπία του είναι μαχόμαστε και πεθαίνουμε σε κάθε παιχνίδι. 1 λεπτό πριν το τέλος ο εξαιρετικός Παπαγιάννης ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας την διαφορά στους 5 (74-79).

Στην τελευταία φάση του αγώνα, και μετά από υπερπροσπάθεια, το τρικ με την χαμένη βολή δεν βγήκε ενώ ο Παπαπέτρου δεν ευστόχησε σε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Το παιχνίδι έληξε με 77-80 για την ομάδα του Αταμαν.

ΟΙ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ

Σε ένα παιχνίδι που από την πλευρά της Εφές, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η υφέρπουσα θεότητα που ακούει στο όνομα Βασίλιε Μίσιτς σκοράροντας 33 πόντους για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, και δίνοντας μια σπουδαίας σημασίας νίκη, μπορείς να γράψεις και πεις πολλά.

Ο λόγος προφανής. Είναι απαγορευτικό να χάνεις ένα παιχνίδι που δείχνει να είναι δικό σου (με βάση την εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου) σε τόσο υψηλό επίπεδο. Εξίσου απαγορευτικό να σε κερδίζει μόνο ένας παίκτης. Θα μου πείτε, πως και τι να έκανε. Ρε παιδιά, μόνο εγώ τρελαίνομαι όταν διαβάζω ότι ο ΠΑΟ ήταν άτυχος, και άλλες τέτοιες μα@#@#@ς.

Έρχεται η Εφές με ένα μάτσο απουσίες. Λείπει ο Ντάνστον, ο Λάρκιν, ο Σίγκλετον δεν παίζει άμυνα και σε κερδίζει ένας παίκτης μόνος του. Εντάξει δεν λέω ότι ο Βόβορας δεν προσπάθησε να βρει λύση, αλλά εάν κάποιος κοιτάξει καλύτερα το ρόστερ του ΠΑΟ ο μοναδικός ο οποίος είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ανελέητο πρεσινγκ στα 4/4 του γηπέδου είναι ο Κουβανός Σαντ-Ρος. Ο ΜΟΝΟΣ!! Σε ένα ρόστερ 12 παικτών είναι φρικτό να μην βρίσκεις έστω έναν δεύτερο παίκτη για αυτό τον ρόλο.

Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές 77-80 (ΤΕΛΙΚΟ)

Σαφώς και ο Παπαγιάννης ήταν εκπληκτικός με τους 15 πόντους και τα 4 ριμπάουντ. Μόνος του έπαιζε στην ρακέτα για ακόμα ένα παιχνίδι. Ίσως γιατί έλειπε ο Όγκαστ. ΟΚ!! Δεκτό. Επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι καλός ήταν και ο Μήτογλου, ο οποίος δείχνει να μην έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και να αποτελεί σταθερά στον καινούργιο Παναθηναϊκό.

Ρε συ Παπαπέτρου, η εμμονή σου να σουτάρεις συνέχεια τρίποντα ποια ακριβώς είναι? Με εξαίρεση το 1 και μοναδικό τρίποντο που πέτυχε στην αρχή του αγώνα και το οποίο έδωσε προβάδισμα με 5-4 στους πράσινους όλα τα υπόλοιπα βρήκαν στεφάνι. Και αντί να έρθει εντολή από τον πάγκο στο να περιοριστεί στα σουτ 2 πόντων (από την στιγμή που δεν του βγαίνει το παιχνίδι από την γραμμή των 6,75) εκείνος συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει κακό στην ομάδα του.

Ο Φοστερ ήταν κακός. Εκνευριστικά άστοχος και παθητικός στην άμυνα. Εντελώς αρνητική η εμφάνιση του.

Στα θετικά η συμβολή του Μακ. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ ήταν απίστευτος. Πέτυχε 18 πόντους και φυσικά αυτός μαζί με τον τρομακτικά βελτιωμένο Παπαγιάννη τραβούσαν μόνοι τους κουπί σε μια θάλασσα με 9 μποφόρ.

Ο ΠΑΟ μπαίνει και αυτός στην δική του διαβολοβδομάδα. Θα δώσει δυο παιχνίδια αρχής γενομένης από την Τρίτη όπου και θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία την Βαλένθια. Δύσκολη αποστολή αλλά για αυτά είναι φτιαγμένα είναι η φανέλα με το τριφύλλι. Μεταβατική περίοδος, ναι, δεν αντιλέγω αλλά τώρα πρέπει να μιλήσουν τα αστέρια και το βάρος. Και φυσικά να αποδείξουν πως η εμφάνιση με την Εφές ήταν όντως μια “ατυχία”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ