Εμφανίζοντας τα γνωστά προβλήματα, αλλά ο μέτριος Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να χάσει από την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Νίκη γοήτρου και ψυχολογίας, αλλά και συμπεράσματα για τον Κάτας που συνεχίζει να πειραματίζεται αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά στόχος την φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη μισή Χίμκι στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της EuroLeague […]

Εμφανίζοντας τα γνωστά προβλήματα, αλλά ο μέτριος Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να χάσει από την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Νίκη γοήτρου και ψυχολογίας, αλλά και συμπεράσματα για τον Κάτας που συνεχίζει να πειραματίζεται αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά στόχος την φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη μισή Χίμκι στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της EuroLeague και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 94-78. Double – double o Μήτογλου.

Μήτογλου για φίλημα

Με τον Ντίνο Μήτογλου να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έχοντας career high με 29 πόντους, ο Παναθηναϊκός πήρε 20 επιθετικά ριμπάουντ και σημείωσε μία από τις πιο εύκολες νίκες του στην EuroLeague,

Παναθηναϊκός – Χίμκι 94 – 78

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την ελλιπή ρωσική ομάδα των δώδεκα συνεχόμενων ηττών στη Euroleague, με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί έχει δύσκολο έργο με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ.

Ο Όντεντ Κάτας δεν μπορούσε να έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ η Χίμκι με τον νέο της προπονητή δεν είχε στην Ελλάδα τους Αλεξέι Σβεντ, Ντέβιν Μπούκερ, Γιάνις Τίμα, Ιγκόρ Βιάλτσεφ, Γιόνας Γερέμπκο και Γκρεγκ Μονρό.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 7-2, αλλά η Χίμκι κατάφερε να προηγηθεί με +2 (10-12). Πάντως, ο Παναθηναϊκός πάτησε αμέσως γκάζι και ξέφυγε με +5 (20-15) με δύο λεπτά να απομένουν από το πρώτο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-20.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριφυλλιού φτάνοντας ξανά στο +5 (31-26) και με 3’25” για το δεύτερο δεκάλεπτο, στο +7 (38-31). Η ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +13 (46-33).

Στο +20 με Νέντοβιτς και Μήτογλου

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 24′ με τον Νέντοβιτς (16 πόντους) στο +16 (56-40) και δύο λεπτά αργότερα με έμμεσο τρίποντο του Μήτογλου, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +20 (62-42) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 70-51.

​Το μόνο που απέμενε στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα της Μόσχας είχε μείνει από δυνάμεις λόγω των πολλών απουσιών και του ταξιδιού που έκανε αυθημερόν για την Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε αρκετά στην τέταρτη περίοδο και στα 7’23” για το τέλος της αναμέτρησης, η Χίμκι μείωσε στους 14 πόντους (75-61) και ο Κάτας πήρε τάιμ άουτ.

Με μπροστάρη τον Μήτογλου, το τριφύλλι έφτασε στο +18 (79-61) στο 34′, αλλά και πάλι οι Ρώσοι μείωσαν σε 86-74. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 94-78.

Μετά τη νίκη του αυτή, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ρεκόρ 7-13 και η Χίμκι έχει 2-19.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-33, 70-51, 94-78.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Μακ 5, Μποχωρίδης 3 (3 ασίστ), Όγκαστ 6 (5 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 7 (1), Νέντοβιτς 21 (5 ασίστ), Γουάιτ 9, Μήτογλου 29 (12 ριμπάουντ), Μπέντιλ 6, Σαντ Ρος 3 (1).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ