Η “διαβολοβδομάδα” για τον Παναθηναϊκό πέρασε. Και μάλιστα πέρασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, κάνοντας δυο σερί ήττες επί Ισπανικού εδάφους με Βαλένθια και Μπασκόνια αντίστοιχα. Οι εμφανίσεις ήταν κάκιστες και παρουσιάζοντας ιδιαίτερα κενά στην αμυντική λειτουργία. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή ΠΡΑΞΗ 1: ΤΑΞΙΔΙ….ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Την Τρίτη οι Πράσινοι έδωσαν το […]

Η “διαβολοβδομάδα” για τον Παναθηναϊκό πέρασε. Και μάλιστα πέρασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, κάνοντας δυο σερί ήττες επί Ισπανικού εδάφους με Βαλένθια και Μπασκόνια αντίστοιχα. Οι εμφανίσεις ήταν κάκιστες και παρουσιάζοντας ιδιαίτερα κενά στην αμυντική λειτουργία. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή

ΠΡΑΞΗ 1: ΤΑΞΙΔΙ….ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Την Τρίτη οι Πράσινοι έδωσαν το πρώτο από τα δυο προγραμματισμένα παιχνίδια τους. Αντιμετώπισαν την Βαλένθια σε ένα παιχνίδι που ήθελαν να αποδείξουν πως το παιχνίδι με την Εφές στο ΟΑΚΑ ήταν όπως είπαν και οι ίδιοι ατυχία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα. Η ομάδα του Βόβορα ήταν καλή στην επιθετική της λειτουργία με του Γουαϊτ και Παπαπέτρου να ηγούνται των επιθετικών προσπαθειών των Πρασίνων. Ωστόσο, και για ακόμα ένα παιχνίδι, στο αμυντικό κομμάτι υπήρξε δυσλειτουργία. Ξανά μανά που λέμε….. Κατάσταση αδιόρθωτη η οποία εξελίχθηκε σε συνήθεια.

Οι παίκτες της Βαλένθια το εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό και δεν μπορούσαν να μην τιμωρήσουν τον ΠΑΟ και τους παίκτες του για τα ολέθρια λάθη τους. Έτσι λοιπόν, αρχικά ο Πρέπελιτς και ο Σαν Εμετέριο και στην συνέχεια ο Ντουμπλιεβιτς ανέλαβαν δράση. Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Πονσαρνάου να προηγείται με 22-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο “σωτήρας” για τον “Εξάστερο” ακούει στο όνομα Ντίνος Μήτογλου. Εάν δεν υπήρχε αυτός και η καθοριστική συμβολή του με 11 πόντους (από τους συνολικά 20 που πέτυχε ο ΠΑΟ) τότε η διαφορά με την οποία θα πήγαιναν οι ομάδες στα αποδυτήρια θα ήταν εντελώς διαφορετική. Ενδεχομένως το ματς να είχε λήξει και από το πρώτο ημίχρονο. Όπως και να έχει η Βαλένθια εξακολούθουσε να προηγείται στο σκορ και πέρασε στα αποδυτήρια για ξεκούραση με ένα +4 υπέρ της. (45-41).

Βαριά ήττα 93-72 του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια από την Μπασκόνια (δείτε τα highlights) - sports.ert.gr

ΦΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 5 ΛΕΠΤΑ

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν, δυστυχώς, μια από τις ευχάριστες αναλαμπές που έχει ο πεθαμένος. Για την ακρίβεια το πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Μπήκε δυνατά η ομάδα του Βόβορα και άρχισε να χτίζει ρυθμό σε επίθεση και άμυνα. Ένα τρίποντο του Μποχωρίδη μάλιστα έβαλε τους πράσινους μπροστά στο σκορ με 52-50. Ωστόσο, όλα αυτά αποδείχθηκαν εφήμερα. Το 5ο φάουλ του Έλληνα γκάρντ έδειξε να αποσυντονίζει την ομάδα και για άλλη μια φορά οι Πράσινοι ήρθαν αντιμέτωποι με τους δικούς τους “δαίμονες”. Από το σημείο αυτό και μετά η Βαλένθια έτρεξε ένα επιμέρους 10-2 και προηγήθηκε με 60-54.

Η είσοδος του Σέλβιν Μακ ήταν κίνηση η οποία έδωσε το πολυπόθητο οξυγόνο για την ομάδα του Βόβορα. Οι δικές του επιθετικές προσπάθειες και ένα τρίποντο του Νέντοβιτς έφεραν εκ νέου τους Πράσινους σε απόσταση αναπνοής από την Βαλένθια. Το σκορ στην τρίτη περίοδο έληξε με 70-66 για τους Ισπανούς.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΛΗΞΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Μπέντιλ ευστόχησε στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου σε ένα τρίποντο από την γωνία και μείωσε σε 71-69. Και εδώ τελείωσε η Ιστορία μας…..Μετά η Βαλένθια απέδειξε για ποιον λόγο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και απλά έκανε την δουλειά της. Με ένα δικό της σερί 13-1 πήγε την διαφορά υπέρ της στους 12 πόντους (82-70). Λάθη ο ΠΑΟ στη επίθεση, καλάθι οι Ισπανοί στην άλλη πλευρά του….καραβιού. Το παιχνίδι για τα τελευταία πέντε λεπτά έλαβε καθοριστικό χαρακτήρα. Οι Ισπανοί πήραν ακόμα μια νίκη με 93-85

ΠΡΑΞΗ 2: Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ- ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΚΑΙ 16Η ΘΕΣΗ.

Το δεύτερο παιχνίδι τους οι Πράσινοι έπρεπε να το δώσουν στην χώρα των Βάσκων απέναντι στην τοπική ομάδα, την Μπασκόνια. Αντίπαλος τους ένας παλιός γνώριμος ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο νυν προπονητής των Βάσκων πέρασε από τον πάγκο των Πράσινων την σεζόν 2014-2015 και μαζί τους κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι για τον “Εξάστερο” ήταν…..μια από τα ίδια. Θετικός στο πρώτο ημίχρονο, ανταγωνιστικός και με ενέργεια. Κακός, στατικός και προβλέψιμος στο δεύτερο. Πραγματικά, εάν παρακολουθήσει κάποιος τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα η εξέλιξη του δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μοτίβο. Και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται…παύει να είναι σύμπτωση. Ατυχία την μια, ατυχία την δεύτερη….ε μάγκες την τρίτη δεν λέγεται ατυχία αλλά ανικανότητα. Πλήρης ανικανότητα. Πάμε όμως να δούμε και πέντε πράγματα για το αγωνιστικό κομμάτι.

ΜΕΡΟΣ Α’: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ομάδα του Βόβορα ξεκίνησε για ακόμα μια φορά θετικά το παιχνίδι. Δυο τρίποντα και δυο πανέμορφες συνεργασίες Νέντοβιτς και Παπαγιάννη έδωσαν ένα προβάδισμα 8 πόντων στους Πράσινους (10-2). Και για ακόμα μια φορά ότι κέρδισαν από το εκρηκτικό πρώτο τρίλεπτο του αγώνα – εξέλιξη που μας έχει συνηθίσει φέτος ο ΠΑΟ- εξανεμίστηκε σε μόλις 2 λεπτά. Αντί λοιπόν να χτίσει σε αυτή την διαφορά, συνέβη αυτό που συμβαίνει πάντα φέτος. Παιδαριώδη λάθη πλήγωσαν τον ΠΑΟ και η Μπασκόνια με ένα δικό της 9-0 πέρασε μπροστά με 11-10.

Ευτυχώς ο ΠΑΟ βρήκε αντίδραση και απάντηση. Δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό των Βάσκων και απέκτησε τα ηνία του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 20-23.

Το δεύτερο δεκάλεπτο η Μπασκόνια βρήκε ρυθμό μέσα από ένα δικό της σερί (9-0) και προηγήθηκε με 27-23. Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο κόουτς Βόβορας είχε κενά τα οποία τιμωρήθηκαν. Πέρασε στον αγώνα τον Κασελάκη, χαμήλωσε το σχήμα και με ένα τρίποντο του Έλληνα φοργουρντ η διαφορά ήρθε και πάλι στον 1 πόντο. Από εκεί και μετά ο Ντιοπ άρχισε να ζεσταίνεται. Οι συνεργασίες του με τον Τζεκίρι ανέβασαν την διαφορά για την Μπασκόνια σε διψήφια διαφορά 46-36. Ο Ντιοπ έκανε πάρτι στην πράσινη ρακέτα και η κυριαρχία του ήταν καθολική. Στην τελευταία επίθεση ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε σουτ πίσω από τα 6,75 μετά από όμορφη ασίστ του Νέντοβιτς και οι ομάδες μπήκαν στην ανάπαυλα με σκορ 46-39.

In the Paint: Τα παρασκήνια του Μπασκόνια - Παναθηναϊκός 93-72 (vid)

ΜΕΡΟΣ Β’ : ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παπαγιάννης και ο Μήτογλου ανέκτησαν την κυριαρχία τους μέσα στην ρακέτα και οι Πράσινοι μείωσαν στον πόντο με 50-49. Ο Ιβάνοβιτς κάλεσε τάιμ ουτ και από το σημείο αυτό και έπειτα η Μπασκόνια πάτησε γκάζι και δεν ξανακοίταξε πότε πίσω. Έτρεξε ένα σερί 16-7 και το νερό είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι. Ο Χένρι μοίραζε, ο Τζεκίρι έκοβε και έραβε στις δυο πλευρές του γηπέδου και ο Βιλντόζα απλά βομβάρδιζε. Δεν σταματούσε για να είμαστε απόλυτοι. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την διαφορά στο +8 για την ομάδα του Ιβάνοβιτς (66-58).

ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ό,τι μας έχει συνηθίσει ο ΠΑΟ. Λάθη σε άμυνα και επίθεση, στατικότητα στο επιθετικό κομμάτι και βαρετά προβλέψιμος. Από την άλλη πλευρά, η περιφέρεια της Μπασκόνια είχε πάρει φωτιά. Βιλντόζα, Πίτερς, Γκιεντράιτις και Πολονάρα έκαναν διαγωνισμό τριπόντων ενώ ο ο γκάρντ των Βάσκων Χένρι ήταν απλά απολαυστικός. Διάβαζε άψογα το παιχνίδι έβλεπε όλα τα miss match και μετά τις αλλαγές δεν δίσταζε να παίζει 1 εναντίον 1 όταν είχε πιο βαρύ και πιο αργό αντίπαλο απέναντι του. Του το επέτρεπε εξάλλου και το μαξιλαράκι της διαφοράς. 4 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά είχε φτάσει στο +23 (83-60) για τους γηπεδούχος και το παιχνίδι έληξε με 93-72 για τους Βάσκους.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε την δεύτερη “διαβολοβδομάδα” με ισάριθμες ήττες επί ισπανικού εδάφους. Η εικόνα του δυστυχώς αδιόρθωτη. Γνωρίζαμε πως φέτος το ζητούμενο είναι η μάχη και η αξιοπρέπεια στα παιχνίδια που θα δώσει. Πλέον δεν βλέπουμε ούτε αυτό! Ήττες με κάτω τα χέρια. Νωχελικός και δίχως αντίδραση. Ούτε ένα ψήγμα νεύρων και πάθους. Απολύτως τίποτα!

Και πάντα η ήττα έρχεται με τον ίδιο τρόπο. Καλός μέχρι το ημίχρονο. Αλλά το μπάσκετ έχει διάρκεια 40 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν να παραχωρείς τα δικαιώματα σου από την νίκη στο παιχνίδι από το 20. Αδιανόητο και ασυγχώρητο για ένα μέγεθος όπως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Σε αυτό πλέον ευθύνη φέρνει και ο Βόβορας. Είπαμε πως η χρόνια είναι δύσκολη. Σαφώς! Το υλικό το οποίο διαθέτει δεν είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν το προσεγγίζει ούτε στο ελάχιστο. Μαζί σας! Αλλά παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο ο Βόβορας συμμετέχει στο παιχνίδι. Πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για περαστικό. Δεν νευριάζει, αντιδρά ελάχιστα και αργεί να κάνει αλλαγές όταν η ομάδα του πλέον δυσκολεύεται εντός του αγωνιστικού χώρου.

Όσον αφορά, τους παίκτες ο Παπαγιάννης, ο Μακ, ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου συνειδητοποιούν σε ποια ομάδα βρίσκονται και προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι. Για τον Παπαγιάννη μάλιστα δίνω άπειρα συγχαρητήρια και για την βελτίωση σε ατομικό επίπεδο, παρά το “κράξιμο” που του είχα ρίξει. Οι υπόλοιποι απλά απαράδεκτοι. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο.

Ποτέ δεν υποστήριξα τον ΠΑΟ, ως οπαδός άλλης ομάδας, αλλά είχα μάθει να τον σέβομαι. Σήμερα έχασε και αυτό το οποίο είχε κερδίσει με τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και καταξίωσης. Και δεν θα τον σέβεται κανένας γιατί ο ίδιος δεν δείχνει σεβασμό στον εαυτό του.

https://www.youtube.com/watch?v=d3N9dLS7MUY

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ