Στο σύγχρονο μπάσκετ, η αθλητικότητα και το σουτ έχουν κυριαρχήσει, με τις ομάδες να βασίζονται περισσότερο σε αυτά τα στοιχεία. Συχνά πυκνά βλέπουμε παίκτες, και δη τους λεγόμενα «ψηλούς», να έχουν εκπληκτικά ποσοστά στο σκοράρισμα. Με δίποντα, αλλά και με τρίποντα! Όμως, παρακάτω θα δείτε πέντε «τεσσάρια», τα οποία τιμωρούσαν τον αντίπαλο από το τρίποντο. […]

Στο σύγχρονο μπάσκετ, η αθλητικότητα και το σουτ έχουν κυριαρχήσει, με τις ομάδες να βασίζονται περισσότερο σε αυτά τα στοιχεία.

Συχνά πυκνά βλέπουμε παίκτες, και δη τους λεγόμενα «ψηλούς», να έχουν εκπληκτικά ποσοστά στο σκοράρισμα. Με δίποντα, αλλά και με τρίποντα!

Όμως, παρακάτω θα δείτε πέντε «τεσσάρια», τα οποία τιμωρούσαν τον αντίπαλο από το τρίποντο. Αν και λόγω ύψους, κυριαρχούν στους αιθέρες, αλλά και στη σωματική δύναμη. Παρόλα αυτά, τα… στάζουν κι από μακριά!

Ο πρώτος αξιοπρόσεκτος παίκτης είναι ο άσος της Μπαρτσελόνα, Νίκολα Μίροτιτς. Με τον πάουερ φόργουορντ να έχει «χτίσει» τη φήμη του πριν φύγει για το NBA (2014). Ενώ επιστρέφοντας να το επιβεβαιώνει. Τη σεζόν 2013-14 έφυγε με 46,1% στο τρίποντο, ενώ φέτος μετράει ήδη 43,7%! Μάλιστα, στα τελευταία 6 ματς της Μπαρτσελόνα έχει σουτάρει 16/27, έχοντας 59,2%.

Ακόμη ένας ψηλός που μπορεί να σουτάρει με μεγάλη επιτυχία είναι ο Ισπανός Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας έχει αποσυρθεί από τα παρκέ (2012), όμως φρόντισε να μείνει αξέχαστος για το μακρινό σουτ του. Εκτός αυτού, σούταρε εύστοχα αλλά και γρήγορα, με το ένστικτο του εκτελεστή. Στην καριέρα του είχε 37,4% στο τρίποντο.

Ο Ματίας Σμόντις ήταν ένας εκ των κορυφαίων «τεσσαριών» στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος είχε στο ρεπερτόριό του το παιχνίδι στη ρακέτα, αλλά και το μακρινό σουτ. Στην καριέρα του σούταρε με 39,5%, αλλά ρεκόρ του αποτελεί η σεζόν 2007-08, στην οποία σούταρε με 47,1% από μακριά!

Μετέπειτα, υπήρχε και ο Μίρζα Τελέτοβιτς, ένας πραγματικός «δολοφόνος» έξω από το τρίποντο. Ο οποίος, μέχρι και πριν σταματήσει το 2018, δοκιμάζοντας και στο NBA (37,1%) είχε στην γενική του καριέρα ποσοστό της τάξεως του 40,5% στο τρίποντο!

Μάλιστα, το χαρακτηριστικό του ρεκόρ είναι πως έχει σκοράρει σε ένα ματς 9 και 8 τρίποντα. Οι μόνοι που το έχουν κάνει, είναι δύο… κοντοί (Λάρκιν-Σβεντ). Αναμφίβολα κατόρθωμα για παίκτη με το δικό του ύψος!

Τέλος, έχουμε κι έναν Έλληνα στην εν λόγω λίστα, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Φώτση! Ο ίδιος έχει ποσοστό έξω από το τρίποντο 40,8%! Μπορεί να είχε δουλέψει τρομερά στην αθλητικότητά του, όμως δούλεψε και το μακρινό σουτ. Το οποίο τον έκανε τον παίκτη που γνωρίζουμε έως σήμερα! Ποιος μπορούσε να αφήσει αμαρκάριστο τον Φώτση; Κανείς…
Πλέον, τον απολαμβάνουμε με τη φανέλα του αγαπημένου του Ηλυσιακού, τρομάζοντας ακόμη τους αντιπάλους του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ