Σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια ο "εξάστερος" πανηγύριζε τον 4ο του τίτλο σ΄ ένα ματς-θρίλερ στην Αθήνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ανήμερα των γενεθλίων του Δημήτρη Διαμαντίδη!

“Κι αυτό το ευρωπαϊκό, ο ΠΑΟ θα το πάρει…” Το 1996, στις 11 Απριλίου ήταν το πρώτο και πλέον σημαδιακό. Στο Παρίσι, απέναντι στη Μπαρτσελόνα, με 67-66. Ντομινίκ Γουίλκινς, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Στόιτσκο Βράνκοβιτς…  Στις 20 Απριλίου του 2000, ήλθε το 2ο, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στη Μακάμπι. Αλβέρτης, φυσικά, αλλά και Ντέγιαν Μποντίρογκα, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Νάντο Τζεντίλε, Αντώνης Φώτσης…

Το 2002, στις 5 Μαΐου, στη Μπολόνια, η παρέα Μποντίρογκα – Αλβέρτη, αλλά, φυσικά, και οι Ιμπραΐμ Κουτλουάι, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Ντάριλ Μίντλετον, Γιώργος Καλαϊτζής, Λάζαρος Παπαδόπουλος, σήκωσαν το 3ο, με 89-83 απέναντι στη γηπεδούχο. Αλλά ο μύθος του 6στερου ίσως δεν έχει άλλη πιο σημαδιακή ημερομηνία από τη σημερινή.

Στις 6 Μαΐου του 2007, στο γήπεδό του -τέτοιο θα είναι και για τα προσεχή 49 χρόνια, πια!- ο Παναθηναϊκός υποδέχεται μια ΤΣΣΚΑ με τον Θοδωρή Παπαλουκά… δαιμονισμένο. Στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν πέφτει καρφίτσα. Και το ματς είναι για… “καρδιαζόλ”. Ο Παπαλουκάς δίνει ρεσιτάλ με 23 πόντους και 8 ασίστ, αλλά οι “πράσινοι” δε σκοπεύουν να χάσουν τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους.

Θρίλερ ως το τέλος και έξαλλοι πανηγυρισμοί

Ο Μάικ Μπατίστ είναι αυτός που κάνει το 89-85 για τον ΠΑΟ, 34″ πριν το τέλος. Στα 22” πριν από το buzzer, είναι ο Ματίαζ Σμόντις ευστοχεί σε βολή και φέρνει το ματς στο 89-86. Το θρίλερ συνεχίζεται. Ο Μίλος Βούγιανιτς ξαναδίνει προβάδισμα 5 πόντων με 2 εύστοχες βολές. Ο Τράγιαν Λάνγκτον δε μπορεί να μειώσει, αλλά ούτε ο Ραμούνας Σισκάουσκας να “τελειώσει” το ματς. Και 8” πριν από το τέλος ο Παπαλουκάς φέρνει το ματς στο 3ποντο: 91-88.

Ο Λιθουανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, όμως. Με φοβερή προσπάθεια κερδίζει το φάουλ, ευστοχεί και στις βολές, φτάνει τους 20 πόντους και δίνει τη διαφορά ασφαλείας στον Παναθηναϊκό που πανηγυρίζει τον τίτλο έξαλλα. Τελικό σκορ 93-91 και MVP του φάιναλ φορ, ποιος άλλος; Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ήταν πρωταγωνιστής και στον ημιτελικό με την Ταού, αλλά πέτυχε 15 πόντους και στον τελικό. Και γιόρτασε με αστέρι στο στήθος τα 27α, τότε, γενέθλιά του. (Χρόνια πολλά κιόλας, για σήμερα!)

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Μιτχάνα – Λαμόνικα – Μπελόσεβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 15 (2), Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 20, Χατζηβρέττας 12 (2),  Τομάσεβιτς 16, Βούγιανιτς 12, Μπετσίροβιτς 6, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής. Αλβέρτης, Ντελκ.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Παπαλουκάς 23, Σμόντις 18 (1), Λάνγκντον 16 (3), Τόρες 9 (1),  Χόλντεν 11 (2), Πασούτιν, Άντερσεν 4, Σαβρασένκο 4, Πονκρασόφ, Βαν Ντεν Σπίγκελ 6.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик