Μια αναδρομή στη ζωή του Τάιλερ Ντόρσεϊ μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πτυχές της ελληνικής του ιστορίας.

Μια αναδρομή στη ζωή του Τάιλερ Ντόρσεϊ μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πτυχές της ελληνικής του ιστορίας.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πάντα μάθαινε για την Ελλάδα. Μπορεί να γεννήθηκε στην Αμερική και να ασπάστηκε την κουλτούρα της αλλά η χώρα μας δεν ήταν άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό του.

Γεννημένος το 1996 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόρσεϊ είχε κλίση προς το μπάσκετ από μικρή ηλικία. Όσα σπορ και αν δοκίμασε στα παιδικά του χρόνια, η πορτοκαλί θεά τον μάγευε περισσότερο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler Dorsey (@tylerdorsey5)

Σπούδασε σε πανεπιστήμιο στην γενέτειρά του αλλά μόνο στα μαθήματα δεν είχε το μυαλό του! Ως κολεγιόπαιδο κατέκτησε την κορυφή στο πολιτειακό σχολικό πρωτάθλημα της Καλιφόρνια, έχοντας μάλιστα 17 πόντους μ.ο ανά ματς!

Τα εφηβικά του χρόνια κύλισαν ομαλά και με μπόλικο μπάσκετ! Η οικογένεια ήταν πάντα στο πλευρό του, βλέποντας πως το μπάσκετ τον κάνει χαρούμενο!

Στυλοβάτης στα όνειρά του φυσικά η μητέρα του! Και εδώ ξεκινάει η ελληνική ιστορία του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η κ.Κωνσταντινίδου όπως είναι το επίθετό της έχει καταγωγή από την Ελλάδα, η οποία μετανάστευσε με τους γονείς της σε νεαρή ηλικία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler Dorsey (@tylerdorsey5)

Οι παππούδες του Τάιλερ Ντόρσεϊ ζούσαν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα πριν αποφασίσουν να ξενιτευτούν για μια καλύτερη ζωή. Αυτοί ήταν που κράτησαν αναμμένη την ελληνική φλόγα στην οικογένεια!

Ο Ντόρσεϊ μάθαινε για την Ελλάδα από αυτούς και μάλιστα η πρώτη του εμπειρία ήταν γαστρονομική. Τα Σαββατοκύριακα πήγαιναν οικογενειακώς στο σπίτι των παππούδων και δοκίμαζαν ελληνική κουζίνα!

Ντόρσεϊ

Με την ενηλικίωσή του ο διεθνής γκαρντ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα μας, γνωρίζοντας δια ζώσης τις ρίζες καταγωγής του. Ακολούθησαν πολλά ταξίδια με την πρώην σύντροφο και συνάδελφό του ενώ και φέτος εμφανίστηκε με νέο… αμόρε! Το δέσιμο φυσικά με την δεύτερη πατρίδα του ήταν αναπόφευκτο και ο Ντόρσεϊ τιμά πλέον το εθνόσημο!

Το ταλέντο του στο μπάσκετ ξεχειλίζει, κάτι που έδειξε και στο πρόσφατο πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Πλέον η επιστροφή στην Αμερική δρομολογήθηκε, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Ντάλας στο NBA.

Την Ελλάδα όμως δεν πρόκειται να την ξεχάσει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Ελλάδος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ