Αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε ο προπονητής της Εθνικής:

Ξεκίνησε το Eurobasket με τους Έλληνες να έχουν ήδη νίκη με την Κροατία στον πρώτο τους αγώνα και επόμενος αντίπαλος η οικοδέσποινα Ιταλία. Νίκη σήμαινε πρόκριση για την Ελλάδα.

Ελλάδα – Ιταλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της διοργάνωσης που έγινε στο στο Mediolanum Forum.

Ποιο εύκολα από ότι με την Κροατία η Εθνική μας πέτυχε το 2/2 και πέρασε στην φάση των ΝΟΚ-ΑΟΥΤ αγώνων, αν και το έχουν κάνει συνήθεια οι Έλληνες διεθνείς στο τέλος να το κάνουν ντέρμπι.

Όλοι οι παίχτες τα πήγαν καλά, και το ευχάριστο είναι ότι και οι πιο “πίσω παίχτες” πλέον δίνουν τον πολύ καλό εαυτό τους, με πολύτιμες λύσεις στον Ιτούδη. Λίγο περισσότερο από όσο πρέπει οι προσπάθειες για τρίποντο.

Αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε ο προπονητής της Εθνικής:

“Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη, μείναμε ανταγωνιστικοί και αυτό είναι θετικό. Αρνηθήκαμε να κάνουμε πίσω, είχαμε τις καλές στιγμές μας, δυστυχώς οι κακές έδωσαν στην Ιταλία το δικαίωμα να επιστρέψει. Η Ιταλία έπαιξε με κοντά σχήματα, με καλούς σουτέρ, τον Μέλι και τον Πολονάρα. Είχαμε να παλέψουμε με το δικό μας σύστημα, οι φόργουορντ και οι γκαρντ έκαναν καλή δουλειά. Δεν κερδίσαμε τα ριμπάουντ, όμως στα κρίσιμα σημεία ήμασταν εκεί. Δεν μου άρεσε η κίνηση της μπάλας, όμως θα μάθουμε από αυτό. Θετικό είναι επίσης ότι ο Παπαγιάννης επέστρεψε.

Είχαμε έναν παίκτη με υψηλό κίνητρο, τον καλύτερο παίκτη του κόσμου που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είναι μοναδικός, ηγείται με το παράδειγμά του, σε πολλούς τομείς και δίνει έμπνευση σε πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι, όμως όταν είσαι τέτοιος αθλητής, όταν συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο, με σεβασμό στο παινχίδι.

Δεν είναι θέμα ελευθερίας, αλλά καλού σπέισινγκ. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε σε καλύτερο σπέισινγκ. Ο Γιάννης το κάνει, ο Καλάθης και ο Ντόρσεϊ το κάνουν. Θα ήμουν τουλάχιστον ανόητος αν τους κρατούσα πίσω όταν μπορούν αν το κάνουν. Μπορούμε να έχουμε καλύτερες επιλογές στο σουτ σε κάποιες στιγμές που πρέπει να στοχεύσουμε κάποιον αντίπαλο, αλλά χρειαζόμαστε αυτοματισμούς. Όταν ερχόμαστε από το ματς με την Κροατία, με 28 πόντους στο τρανζίσιον, θα ήμασταν ανόητοι να αλλάξουμε το στιλ μας. Δεν είναι θέμα ελευθερίας, είναι θέμα αποστάσεων.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Αν δεν μπορείς να παίξεις εδώ, δεν ανήκεις σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Δεν σου χαρίζεται κάτι, πρέπει να το πετυχαίνεις και η ομάδα μου το έχει αυτό. Μένει ανταγωνιστική σε πολλούς τομείς. Έχουμε έξυπνους παίκτες. Έχουμε χάσει μεγάλες διαφορές, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, έχουμε σπουδαίους αντιπάλους που κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους. Το Βερολίνο είναι σπουδαία πόλη, έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις, αλλά τώρα είμαι στο Μιλάνο και είμαι συγκεντρωμένος εδώ”.




Κ. Σλούκας: «Κερδίσαμε δίκαια, σουτάραμε καλά»




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ