Η δουλειά ολοκληρώθηκε, πρώτοι στον όμιλο με το απόλυτο 4/4 και στο βάθος το μετάλλιο το ΚΑΛΟ.

Συνεχίζεται το Eurobasket με την “Εθνική αγαπημένη” να έχει ήδη κάνει το 3/3  με Κροατία, την οικοδέσποινα Ιταλία και στο χαλαρό την Μ. Βρετανία.

Ελλάδα – Ουκρανία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της διοργάνωσης που έγινε στο στο Mediolanum Forum.

Οι δύο ομάδες είχαν το απόλυτο 3/3 στους προηγούμενους αγώνες τους και παίχτηκε η πρωτιά του ομίλου.

Στο δεύτερο μέρος ξύπνησαν οι διεθνείς και με ποιο σωστές επιθέσεις και γρήγορο ρυθμό η Ελλάδα κάλυψε την μικρή διαφορά.

Μόλις η άμυνα άρχισε να δουλεύει και να μη δίνει εύκολα τους διαδρόμους  όλα έγιναν ποιο εύκολα για την Ελλάδα. Το αμυντικό ριμπάουντ και η σκληρή άμυνα, και ο αιφνιδιασμός έδωσαν φτερά στην ομάδα.  Ουσιαστικά μολις πάτησε γκάζι οι Ουκρανοί την έχασαν, όπως και τις ελπίδες τους για κάτι θετικό από τον αγώνα. Με 60 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο όλα τελείωσαν για τους Ουκρανούς. Το -6 έγινε +20 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…

O Greek Freak ρεκόρ καριέρας με την Εθνική με 41 πόντους και για μόλις δύο πόντους θα ισοφάριζε το ρεκόρ του Ντιρκ Νοβίτσκι σε τελική φάση EuroBasket.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε, πρώτοι στον όμιλο με το απόλυτο 4/4 και στο βάθος το μετάλλιο το ΚΑΛΟ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δ. Ιτούδης: «Μου άρεσε αυτό που έγινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο»

Για το πρώτο μέρος σκληρό παιχνίδι, τι έγινε εκεί:

“Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες για την εμφάνιση τους, αυτοί το έκαναν εύκολο. Ήταν μια εκπληκτική προσπάθεια. Έτσι χτίζονται οι χαρακτήρες και οι ομάδες μέσω από δύσκολες συνθήκες χρειαζόμαστε και τέτοιου είδους καταστάσεις. Να σου βάλει ο αντίπαλος προβληματισμούς όπως έκανε η Ουκρανία αλλά και η Μεγάλη Βρετανία, θα μας χρησιμεύσει αυτό στη συνέχεια”.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τι έγινε και είδαμε μια τόσο διαφορετική ομάδα:

“Θα πάω λίγο πιο πίσω, πριν το τρίτο δεκάλεπτο, στο δεκάλεπτο πριν. Μου άρεσε αυτό που έγινε στα αποδυτήρια. Τα αποδυτήρια μέσουν στα αποδυτήρια. Όσα έγιναν αυτό που είδατε μεταφράστηκε μέσα στο παρκέρ. Όλα τα φώτα πρέπει να πέφτουν πάνω στους παίκτες. Δουλεύουμε αρκετά, συνηδειτοποιούν αρκετά πράγματα, κάνουν εκπληκτικά βήματα προς την τελειότητα”.

Και συνέχισε:

“Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τον “γολγοθά” που πέρασε ο Παπαγιάννης. Είναι αρωγοί μας όλες οι ομάδες που συνεργάζονται μαζί μας. Και ήταν ένας γολγοθάς και ήταν σημαντικό που τον είχαμε και σήμερα αν και δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Σλούκας που έκανε ένα μαραθώνιο για να είναι έτοιμος. Για να κλείσουμε μου άρεσε αυτό που έγινε στο ημίχρονο με τους παίκτες”.

Για την απουσία του Κώστα:

“Ναι δεν είναι μονο, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Δείχνουμε σημάδια προόδου. Παραμένουμε πιστοί όλοι πως θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είτε είναι η μέρα μας, είτε όχι, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό”.




Αγραβάνης:

“Στο πρώτο ημίχρονο η Ουκρανία ήταν σκληρή σε άμυνα και επίθεση, ενώ εμείς ήμασταν αρκετά νωθροί. Στο δεύτερο μέρος όχι μόνο δεν κάναμε πίσω αλλά βάλαμε τη διπλάσια ενέργεια και εμείς το κάναμε εύκολο”.

Και συνέχισε:

Και η εικόνα του πρώτου ημίχρονου ήταν σημαντική, το ενθαρυντικό είναι πως στο δεύτερο μέρος όλα τα παιδιά ήμασταν εκεί. Σκεπάσαμε το καλάθι μας. Ο Γιάννης έκανε φανταστική δουλειά στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη”.

Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια:

“Αυτό που μας είπε και είπαμε και μεταξύ μας είναι πως δεν πάνε καλά τα πράγματα αλλά δεν πανικοβαλόμαστε και πάμε να μπούμε στο δεύτερο μέρος για να πάρουμε τη νίκη”.

Ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

“Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι για τον όμιλο μας, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. θα αγωνιστεί λοιγικά και ο Κώατας και να σκεφτόμαστες όλες τις στιγμές του ομίλου”




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ