Όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός της ερχόμενης σεζόν δε θα έχει πολλή σχέση με τον εφετινό. Με επίκεντρο τον ποιοτικό Νεμάνια Νέντοβιτς και, βέβαια, τον ελληνικό του κορμό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο ρόστερ θα προστεθούν ποιοτικοί ξένοι. Αλλάγές θα δούμε και στον πάγκο και ίσως και στα διοικητικά...

Προ σαρωτικών αλλαγών ο “Εξάστερος”! Για να είμαστε ειλικρινείς, μόνον οι εξαιρετικά αισιόδοξοι είχαν την πίστη, πριν από τη σειρά των τελικών, ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Η κανονική σεζόν, αλλά και οι εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, ήταν τέτοιες που έδειξαν ότι οι “πράσινοι” δε είχαν ούτε το υλικό, ούτε, κυρίως, το “μέταλλο” για να κατακτήσουν την κορυφή. Ως χρονιά, λοιπόν, αυτή που έκλεισε αγωνιστικά θα πάρει τον χαρακτηριστιμό της μεταβατικής για την ομάδα.

Αν υπάρχει κάτι βέβαιο αυτή τη στιγμή, είναι λοιπόν, ότι στη νέα σεζόν ο “Εξάστερος” θα είναι ένα τελείως διαφορετικό σύνολο. Με πολλές αλλαγές προσώπων και, με μια ευχάριστη ακόμη για την ομάδα διαφορά. Την επανενργοποίηση του ιδιοκτήτη της, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο DPG, ακόμη και με την ανάρτησή του στο ίνσταγκραμ μετά την απώλεια του τίτλου, έδειξε, έμμεσα, τις διαθέσεις του.

Γύρω από την ποιότητα του Νέντοβιτς η νέα ομάδα

Ο Γιαννακόπουλος ήταν παρών και στο πάρτι γενεθλίων του Νεμάνια Νέντοβιτς και η εξαιρετική μεταξύ τους σχέση έχει να πει πολλά για τη νέα σεζόν. Κατ’ αρχάς, ο Σέρβος (μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη) ήταν μια “όαση” στο ΣΕΦ. Δεν ήταν μόνο οι 23 πόντοι του. Περισσότερο ήταν το πάθος και η προσωπικότητα που έβγαλε στο παρκέ. Ο Νέντοβιτς είναι μια κάστα παίκτη που θα είχε θέση στο ρόστερ της ομάδας και όταν ήταν… Πεντάστερη. Και, παράλληλα, είναι ο μοναδικός ξένος, μαζί με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος που έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και του χρόνου.




Οι υπόλοιποι ξένοι, λοιπόν, θα είναι σχεδόν σίγουρα “φευγάτοι” -και ίσως ακόμη και ο Σαντ-Ρος να είναι μεταξύ τους, παρά το συμβόλαιο που έχει. Κατά πάσα βεβαιότητα, ο νέος “Εξάστερος” θα έχει στο επίκεντρο τον Νέντοβιτς. Αλλά όχι κι τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για την ομάδα μετά και την συμφωνία για το ΟΑΚΑ. Και ξέρει ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει το “μάτι” και τις γνώσεις για να την πλαισιώσει με καλούς ξένους.

DPG και Αργύρης Πεδουλάκης… παίρνουν “σκούπα”

Οι δυό τους θα πάρουν “σκούπα” και θα έχουν στενή συνεργασία και για τη στελέχωση του πάγκου, αλλά και για το ρόστερ της νέας χρονιάς. Η μπασκετική υπερηφάνεια του DPG δε μπορεί να αφήσει να υπάρξει και μια νέα τόσο απογοητευτική σεζόν για την ομάδα.  Ο νέος Παναθηναϊκός θα κρατήσει, βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του κορμού. Αλλά σίγουρα θα ενισχυθεί και με ποιοτικότερους ξένους. Και, φυσικά, κόουτς που θα μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα έτσι ώστε να είναι στο παρκέ πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ όσο εφέτος.

Όπως όλα δείχνουν, η περίοδος αβεβαιότητας φτάνει στο τέλος της. Ήταν μια περίοδος που κόστισε και αγωνιστικά και σε ποιότητα στον πλέον πολυνίκη μπασκετικό σύλλογο στην Ελλάδα. Ο “Εξάστερος” της νέας σεζόν, όμως, θα έχει άλλη αγωνιστική εικόνα και πολλά περισσότερα στοιχεία από το πνεύμα νικητή που τον χαρακτήριζε επί δεκαετίες. Πιθανότατα δε θα έχει και μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα στα διοικητικά του κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για το σύλλογο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ