Πρόταση-υπέρβαση έχει ήδη κάνει ο "Εξάστερος" στον 33χρονο, παλιό του γνώριμο. Εάν έλθει και πάλι στο ΟΑΚΑ, ο Νικ, θα έλθει ως Έλληνας, οπότε "λύνει τα χέρια" του Ράντονιτς ως προς την υπόλοιπη στελέχωση της ομάδας. Στην υπόθεση, ωστόσο, υπάρχει και ένα "αλλά"...

Ο ΠΑΟ θέλει τον Καλάθη και… (του) το δείχνει! Όλες οι πληροφορίες από τη Μπαρτσελόνα συνηγορούν στο ότι ο Νικ δε θα συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Στα 33,5 του (τα έκλεισε στις 7 Φεβρουαρίου), ο Ελληνοαμερικανός πόιντ γκαρντ δεν είναι στα πλάνα της ομάδας και θα αναζητήσει νέα στέγη. Όχι όμως, βέβαια, κάνοντας… δώρο στους “μπλαουγκράνα” τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του για την εφετινή σεζόν. Και δεν είναι λίγα.

Το deal του Καλάθη με τη Μπαρτσελόνα προβλέπει αποδοχές 1.800.000 ευρώ το χρόνο. Από τη στιγμή που οι δρόμοι τους χωρίζουν, δεν περιμένει, φυσικά, ότι θα πάρει ολόκληρο αυτό το ποσόν. Αλλά δε θα συμβιβαστεί και για κάποιο μικρό κλάσμα του. Τα ρεπορτάζ από την Ισπανία λένε πάντως ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο και οι δύο πλευρές θα τα βρουν στο κάτι παραπάνω από τα μισά, γύρω στο 1.000.000. Η επικείμενη “ελευθερία” του Καλάθη είναι κάτι που περιμένουν πώς και πώς αρκετές ομάδες. Με πρώτη πρώτη, αυτή του Παναθηναϊκού!

Παλιός γνώριμος της ομάδας, με δύο θητείες στο “τριφύλλι” (2009-12 και 2015-20), ο Νικ έχει σηκώσει με τον Παναθηναϊκό έξι πρωταθλήματα, αλλά και την Ευρωλίγκα το 2011. Στον “Εξάστερο” νοιώθει στο σπίτι του. Και αντίστοιχα αισθήματα έχουν και οι “πράσινοι” για τον παίκτη. Και… του το δείχνουν!

Δυνατή πρόταση μεν, αλλά… η Ολίμπια παραμονεύει δε…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Παναθηναϊκός έχει ήδη καταταθέσει πρόταση στον Καλάθη και μάλιστα πολύ δυνατή. Το συμβόλαιο που προτείνει στον παίκτη είναι για 1.300.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1.500.000 τον δεύτερο. Είναι μια πρόταση-υπέρβαση για την ομάδα, που πάντως, επίσημα δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Νικ δε χωράει απλώς, αλλά είναι κομβικός στο σχεδιασμό του Ντέγιαν Ράντονιτς. Όχι απλώς επειδή είναι εγνωσμένης αξίας, αλλά και επειδή δεν πιάνει θέση ξένου και, συνεπώς, “απλοποιεί” πολύ τη στελέχωση της νέας ομάδας.

Φυσικά, η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν είναι η μοναδική για τον Καλάθη. Υπάρχει πάντοτε το δέλεαρ των (πολλών) χρημάτων από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που, όμως, δεν παίζει στην Ευρωλίγκα. Ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχουν δείξει και η Μονακό και η Φενερμπαχτσέ, ενώ πάντοτε υπάρχει και η περίπτωση της Ολίμπια Μιλάνο.

Αυτή η τελευταία πιθανή πρόταση, είναι και η πιο “επικίνδυνη” για τους “πράσινους” διότι, χρηματικά, θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από τη δική τους. Και, επιπλέον, έχει όλο το “πακέτο” που ενδιαφέρει τον έμπειρο πόιντ γκαρντ. Η ομάδα του Μιλάνου είναι πρωταγωνίστρια εντός και εκτός χώρας. Η Ολίμπια έχει ως πρώτη της επιλογή αυτή τη στιγμή τον Καναδό Κέβιν Πάνγκος, που ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εάν τα βρουν στο buy out,  όλα καλά. Εάν, όμως, αυτό δε συμβεί ο Έτορε Μεσίνα θα κάνει κίνηση για τον Καλάθη. Και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για τον Παναθηναϊκό…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ