Η ΕΟΚ απέσυρε τη φανέλα του «γκάνγκστερ».

Η Εθνική Ανδρών τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στον δρόμο της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς τιμήθηκε από την ΕΟΚ για την προσφορά του στην Εθνική Ελλάδας και το ελληνικό μπάσκετ.

Σε μια άκρως συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, μπροστά σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια και τις καρδιές όλων μας τιμήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία.

Ο Βασίλης Σκουντής, ένας άνθρωπος που από την πρώτη γραμμή του Τύπου κατέγραψε όλη τη διαδρομή του αγαπημένου «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, ήταν αυτός που υποδέχτηκε τον μεγάλο Νικ στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν από το τζάμπολ, με το γήπεδο να «σείεται» από το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων, αλλά και των αθλητών των δύο ομάδων.

Τα φώτα χαμήλωσαν, στο cube προβλήθηκαν μερικές από τις αναρίθμητες σπουδαίες στιγμές της καριέρας του Νίκου Γκάλη και η φανέλα με τον αριθμό «4» από το Ευρωμπάσκετ του 1987 ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ, σε μια στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των φίλων του μπάσκετ.

Η ιαχή «Νίκος Γκάλης, οέ, οέ, οέ» δόνησε το κλειστό και εκείνος, σε μια σπάνια, ίσως και μοναδική στιγμή που εκδήλωσε τόσο έντονα τα συναισθήματά του, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην αγάπη και την ευγνωμοσύνη του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος και ο γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής βράβευσαν για όσα πρόσφερε στο μπάσκετ τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος έλαβε αναμνηστικά δώρα και φωτογραφήθηκε με τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Κώστα Παπανικολάου και Λούκα Ντόντσιτς.

Κατόπιν φωτογραφήθηκε με τις αποστολές και των δύο ομάδων, ενώ στο φινάλε συγκέντρωσε την Εθνική, όλοι μαζί ένωσαν τις υψωμένες γροθιές τους στον αγωνιστικό χώρο και βροντοφώναξαν «Ελλάς», με τον θρύλο του μπάσκετ να δίνει έτσι και την… ευχή του στην ελληνική ομάδα για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Νίκος Γκάλης μπαίνει στο γήπεδο και χαιρετά τις ομάδες:




Βίντεο – Αφιέρωμα από την Ομοσπονδία στον Νίκο Γκάλη:




Ο πρόλογος του Β. Σκουντή και η είσοδος του Ν. Γκάλη:




Η Φανέλα του Νίκου Γκάλη στον “ουρανό” του Ελληνικού Μπάσκετ:




Φανερά συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης:




Η βραβευση του Νίκου Γκάλη από την Ομοσπονδία:




Παρούσα όλη η “Ελληνική Ομάδα”:




Νίκος Γκάλης: Το “ζντο” με τη σημερινή Εθνική Ομάδα:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ