Ο εκπρόσωπος της Γκρίνερ υποστήριξε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αφεθεί ελεύθερη και να επιστρέψει στη χώρα της.

Δύσκολα τα πράγματα για την Μπρίντεϊ Γκρίνερ! Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια υπέπεσε σε ένα παράπτωμα και συνελήφθη σε αεροδρόμιο στην Ρωσία και συγκεκριμένα κοντά στην Μόσχα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αθλήτρια της Φίνιξ Μέρκιουρι αλλά και της ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ,  συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου «πιάστηκε» στα χέρια της αστυνομίας καθώς μετά την άφιξή της από την Νέα Υόρκη είχε στην κατοχή της λάδι κάνναβης για ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Για το συγκεκριμένο αδίκημα η 31χρονη μπασκετμπολίστρια κινδύνευε ακόμα και με φυλάκιση 10 χρόνια. Ο εκπρόσωπος της Γκρίνερ υποστήριξε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αφεθεί ελεύθερη και να επιστρέψει στη χώρα της.

Πέρασε καιρός, έχουν γίνει και ενέργειες δια της διπλωματική οδού, και εκεί που περίμαναν όλοι ότι από μέρα σε ήμερα θα αφεθεί ελεύθερη για να επιστρέψει στις ΗΠΑ, Ρωσικό δικαστήριο παράτεινε την προφυλάκιση της, κατά ένα μήνα (σ.σ: η προηγούμενη ήταν έως τις 19 Μαΐου), όπως δήλωσε ο δικηγόρος της στο Reuters.

Η 31χρονη επαγγελματίας και κορυφαία όλων των εποχών,  δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης (2016 και 2021), και είναι το αστέρι και σέντερ στους Φοίνιξ Μέρκιουρι, είχε πάει στη Μόσχα για να παίξει άλλη μια σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα. Αφού κατά τη χειμερινή περίοδο στην Αμερική δεν υπάρχει… δράση στο WNBA.

Ο πόλεμος με την Ουκρανία εχει κάνει το έργο των δικηγόρων πολύ δύσκολο, αφού Αμερική και Ρωσία δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων αυτή την περίοδο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BG (@brittneyyevettegriner)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ