Κέρδισαν και στη Νέα Σμύρνη κι έκαναν το 2-0 στις νίκες οι «ερυθρόλευκοι».

Την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 Πόλο Ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, κάνοντας το 2-0 στις νίκες στην ημιτελική σειρά με τον Πανιώνιο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 11-7 στη Νέα Σμύρνη, για τον δεύτερο ημιτελικό, και σφράγισαν το «εισιτήριο» για την τελική φάση.

Μετά τη νίκη (10-7) επί της Γιαντράν Σπλιτ στο Παπαστράτειο, για τη 12η αγωνιστική LEN Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν νικηφόρα στο πρωτάθλημα, αφού «πήραν» και τον δεύτερο ημιτελικό, αυτήν τη φορά στην έδρα των «κυανέρυθρων».

Στους τελικούς, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Βουλιαγμένη.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 2-1, όμως στο δεύτερο ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 3-2, με γκολ του Βάμος από την περιφέρεια (4:29), με τον Φουντούλη να «γράφει» το 4-3 του ημιχρόνου, στον παίκτη παραπάνω (1:38).

Με νέο τέρμα του Βάμος, στο ξεκίνημα (7:41) της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα +2 (3-5), με τον Μουρίκη να κάνει το 7-5, από τη θέση του φουνταριστού (1:46).

Με 7-5 «μπήκε» στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός, ο οποίος ισοφαρίστηκε σε 7-7. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν «μάσησαν» και με 4-0 σερί και γκολ του Δήμου (1:15), έφτασαν στη νίκη-πρόκριση.

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-3, 2-4.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Κατραούρας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Γούνας 3, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 2, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πανιώνιος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ