Οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς κατάφεραν να επαναλάβουν την κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού για το Final-4 της Euroleague  στο Παπαστράτειο έπαιξε με την Σαμπαντέλ για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκες» στον ημιτελικό απόκλεισαν την Ούιπεστ και η Σαμπαντέλ την Πάντοβα.

Οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς κατάφεραν να επαναλάβουν την κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Γράφουν ιστορία με ολόχρυσα γράμματα. Ποιες να συγκριθούν μαζί σας;

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί άλλες δύο φορές σε τελικό Euroleague και στη μία από αυτές πριν από επτά χρόνια στο ίδιο κολυμβητήριο να κερδίζουν με 10-9.

Από την αρχή του αγώνα οι παίχτριες του Ολυμπιακού είχαν το πάνω χέρι στην συνάντηση, και διατηρούσαν μια διαφορά ασφαλείας 2-3 γκολ.

Με μεγάλο όπλο για μια ακόμα φορά την πολύ καλή και πιεστική του άμυνα έφτασε στον μεγάλο θρίαμβο.

11-7 και δίκαια νικήτρια, αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός:Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Ράνι, Β. Πλευρίτου, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
Σαμπαντέλ:Έστερ, Ορτίθ, Γκαμες, Φαν ντερ Σλοτ, Σεράνο, Στέφενς, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα, Έγκενς, Πέρες, Γκονζάλες, Καράσκο

Πέντε ευρωπαϊκά από το 2014 και μετά!

Οι «ερυθρόλευκες», πέρα από την «αυτοκρατορία» τους στην Ελλάδα, με 16 τρόπαια (12 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Super Cup), βρίσκονται σταθερά στην ελίτ της Ευρώπης και μετρούν έξι ευρωπαϊκά και συγκεκριμένα, 3 Πρωταθλήματα Ευρώπης, 2 Super Cup και 1 LEN Trophy, από το 2014 και μετά!

Οκτώ σερί Final-4, 15 συνολικά!

Οι «ερυθρόλευκες» μετρούν 15 συμμετοχές (με τη φετινή) σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα, οκτώ φορές στην Euroleague (Final-4) και επτά στο LEN Trophy (πέντε Final-4, δύο ημιτελικούς).

Το εντυπωσιακό και άκρως… Θρυλικό είναι, ότι η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού παίζει ανελλιπώς σε Final-4 Ευρώπης από το 2013-14 έως σήμερα (οκτώ σερί Final-4), με παρουσία σε έξι τελικούς σε αυτό το διάστημα και τέσσερις την τελευταία πενταετία!

Βρίσκεται, σταθερά, στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Κατακτά κορυφές, αλλά και πολύτιμες θέσεις στο βάθρο. Ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει τι θα πει αποτυχία!

Συνολικά, τα θρυλικά κορίτσια μετρούν 11 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς, εκ των οποίων τρεις στο Super Cup.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ