Το σήκωσε και αυτό ο Τζόκοβιτς!

Το σήκωσε και αυτό ο Τζόκοβιτς!
Τριάντα τέσσερις- με τον σημερινό. Και αριθμητικώς για να μην υπάρχουν παρερμηνεύσεις: 34. Αριθμός που αποτελεί, φυσικά, ρεκόρ, από τα…μυριάδες που έχει πια στην ρακέτα του.

Κι όμως, κανείς από τους προηγούμενους τελικούς δεν είχε την βαρύτητα του σημερινού, κι ας μην στεκόταν στην απέναντι πλευρά του φιλέ κάποιο ιερό τέρας του αθλήματος (μιας και ο Ράφα Ναδάλ είναι τραυματίας και ο Ρότζερ Φέντερερ απολαμβάνει τις χαρές της συνταξιοδότησης), αλλά το «ταπεινός»- μα σούπερ ταλαντούχος- Κάσπερ Ρουντ.

Ο λόγος, απλός: ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αν κατάφερνε απλά και μόνο να κερδίσει τρία σετ. Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν ο Σέρβος βρίσκεται στο κατώφλι της ιστορίας, έτσι; Απλά το περνά…

Το ματς για τον 36χρονο θρύλο, ωστόσο, ξεκίνησε με το λάθος πόδι: το αριστερό. Ο Ρουντ μπήκε εκπληκτικά στο Philippe-Chatrier και με γρήγορο break στο πρώτο μόλις service game του Νόλε προηγήθηκε με 3-0 και 4-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε την κρίση αγωνιστικής ταυτότητας ενθυμούμενος πως είναι ο… Τζόκοβιτς και βρίσκοντας εκπληκτική σταθερότητα από την baselineάρχισε να «σφυροκοπά» τον Νορβηγό, καταφέρνοντας να στείλει το παρθενικό σετ στο tie-break.

Εκεί με mini break με το «καλησπέρα», ακολουθούμενο από πληθώρα hold και νέων mini breaks, έφτασε στο γρήγορο 7-1, κάνοντας το υπέρ του 1-0 με 7-6 (1) έπειτα από μία ώρα και 23 λεπτά.

Αφού κατάφερε να επιβιώσει από το πρώτο δύσκολο σετ, ήταν δεδομένο πως ο Σέρβος θ’ ανέβαζε κι άλλο την απόδοσή του. Όπερ και εγένετο: παρά τα εύκολα λάθη σε ορισμένα smash και την αδυναμία του να «περάσει» ορισμένα slice με το backhand, ήταν απλά ανίκητος από την βασική γραμμή. Έκανε, λοιπόν, το πολυπόθητο break στο 2ο μόλις game, για να φτάσει με σχετική ευκολία στο 6-3 και το 2-0.

Στο τρίτο, ο Ρουντ- μη έχοντας να χάσει τίποτα πλέον καθώς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο- πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε τον αντίπαλό του, ήταν ψύχραιμος σε όλους τους ψύχραιμους πόντους και έδειχνε πως θα έφτανε τουλάχιστον έως το tie-break για να παίξει εκεί στα ρέστα του.

Έδειχνε, όμως. Γιατί όταν έπρεπε ο «Τζόκερ» έκανε κομβικό break με love (!) στο 11ο game και δεν άργησε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του λίγο αργότερα, επικρατώντας εν τέλει του μαχητικού Ρουντ με 7-6 (1), 6-3, 7-5.

Αυτή του η νίκη έστειλε τον Τζόκοβιτς μόνο πρώτο στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες κατακτήσεις GS, μιας και έφτασε τις 23 και άφησε πίσω του τον, μέχρι πρότινος συγκάτοικο στην κορυφή, Ράφα Ναδαλ (22). Στα 20 Major, θυμίζουμε, ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Ρότζερ Φέντερερ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ