Ο Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, συναντήθηκε με τον Ιταλό, Νο 66 στον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του γαλλικού τουρνουά.

Τον πρώτο αγώνα του στο φετινό Roland Garros έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντιμετωπίζοντας τον Λορέντζο Μουζέτι.

Ο Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, συναντήθηκε με τον Ιταλό, Νο 66 στον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του γαλλικού τουρνουά.

Πέρυσι είχε φθάσει μέχρι τον τελικό. Φέτος, δυσκολεύτηκε στο παιχνίδι του απέναντι στον 20άχρονο αντίπαλό του κι έχασε το πρώτο σετ με 7-5. Uα μπορούσε να πάρει το γκέιμ σε αρκετές περιπτώσεις, και η απώλειά του έφερε ισορροπία στο ματς. Μετά από 62 λεπτά ο Ιταλός πήρε το πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος τα συνολικά 13 αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά που ενώ είχε προηγηθεί 4-1, τελικά κατάφερε να χάσει το σετ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιζε με την τύχη του στον αγώνα και έχασε δεύτερο σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ έβγαλε αντίδραση ο Έλληνας τενίστας και χωρίς να δώσει δικαιώματα κέρδισε με 6-2 και μείωσε σε 2-1.

Φτάνοντας τους δέκα άσους ο Τσιτσιπάς κέρδισε το σετ (6-3) και έφτασε την ισοφάριση σε 2-2 και στα δύο τελευταία σετ ήταν ο Τσιτσιπάς που θέλουμε να βλέπουμε.

Στο 5ο σετ κρίθηκαν όλα με τον Έλληνα που είχε την ψυχολογία, αλλά και την ανωτερότητα από τον αντίπαλο του, που έχει παραδώσει σώμα και πνεύμα! Ένα εύκολο σετ (6-2) και νίκη με 3-2 στην πρεμιέρα. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, αλλά ο Τσιτσιπάς με ολική ανατροπή έκανε το χρέος του.

Επόμενος αντίπαλός για τον νικητή του ζευγαριού, στον δεύτερο γύρο, είναι ο Κόλαρ που επικράτησε 3-1 (6-3, 4-6, 7-5, 6-4) του Γάλλου Πούιγ.

Δείτε, εδώ, ολόκληρη τη διαδρομή που καλείται να ακολουθήσει για να φθάσει στη διάκριση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ