Και όμως μετά από χρόνια εξέλιξης, ωρίμανσης και διαρκών επιτυχιών (φυσικά με σκαμπανεβάσματά του), υπάρχει ελπίδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς να γίνει το Νο1 του κόσμου.

Και όμως μετά από χρόνια εξέλιξης, ωρίμανσης και διαρκών επιτυχιών (φυσικά με σκαμπανεβάσματά του), υπάρχει ελπίδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. να γίνει το Νο1 του κόσμου.

Πώς θα σας φαινόταν η Ελλάδα να διαθέτει τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αθλήματα παγκοσμίως;

Είναι μια ερώτηση που χρειάζεται πολλές… πρόβες, όχι μόνο για το αθλητικό κοινό αλλά και για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ψάχνει μια μεγάλη υπέρβαση και να… ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες (=τύχη) στο US Open για να απολαύσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο αυτή την βασσιλική θέση!

Ίσως μην ευοδώσει τούτο το σενάριο στο άμεσο μέλλον αλλά πάντα θα είναι επίκαιρο μιας και ο “Stef” ανήκει διαχρονικά στην ελίτ του τένις και κυνηγά αυτή τη διάκριση!

Η ουσία είναι πως χαραμάδα ελπίδας υπάρχει και το US Open θα γίνει η αρένα των παιδικών του ονείρων.

Οι… αναταράξεις στο φετινό ATP Ranking γέννησε την πιθανότητα σε πολλούς τενίστες να σκέφτονται την κορυφή.

Μια το Wimbledon που δεν βαθμολογήθηκε, απόρροια της αποβολής των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία και μια τα “ban” στον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον μη εμβολιασμό του, συνετέλεσαν στο να κάνουν… ροντέο την παγκόσμια κατάταξη.

Κάθε ευκαιρία για εκτόξευση είναι φυσικά ευπρόσδεκτη και αυτή θα επιχειρήσει να αρπάξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς Θα χρειαστεί όμως και… συμμάχους.

Όλη αυτή η εισαγωγή δεν θα χρειαζόταν αν ο Έλληνας τενίστας κατακτούσε το Masters 1000 του Σινσινάτι. Η πρόκριση στον τελικό ναι μεν του εξασφάλισε εκ νέου είσοδο στο Top 5 αλλά κερδίζοντας τον Τσόριτς θα είχε και άλλα προνόμια. Νο4 στο Ranking, μια θέση ψηλότερα στο ταμπλό του US Open λόγω της απουσίας του Ζβέρεφ (Νο2) και ένα δρόμο… ορθάνοιχτο για το Νο1 που κρινόταν μόνο από αυτόν…

Με διπλή κατάκτηση (Σινσινάτι και US Open) θα ανέβαινε στο Νο1 δίχως να εξαρτιέται από αποτελέσματα συναθλητών του. Τώρα τα πράγματα περιπλέκονται λίγο αλλά η ελπίδα διατηρείται.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι: Ο Τσιτσιπάς θα γίνει το Νο1 του κόσμου σε περίπτωση που κατακτήσει το Grand Slam στις ΗΠΑ και αντίπαλός του στον τελικό ΔΕΝ είναι ο Ναδάλ.

Στο δεύτερο και πιο “διαβολικό” σενάριο θα πρέπει να αγωνιστεί στον τελικό και να μην ηττηθεί από ένα εκ των Μεντβέντεφ, Ρουντ ή Αλκαράθ αλλά συνάμα ο Ράφα Ναδάλ να μην παίξει ημιτελικό.

Όλα αυτά ίσως μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο ζει (αθλητικά), ελπίζει να γίνει ο κορυφαίος όλων!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ