Ποια κατέφερε να διχάσει Κροατία και Μαυροβούνιο; Ο λόγος για την Ματέα Πλετίκοσιτς, που είναι παίκτρια χάντμπολ! Η νεαρή αθλήτρια έχει κάνει δυο χώρες να παλεύουν για εκείνη. Η Πλετίκοσιτς γεννήθηκε στο Σιντζ, μία πόλη περίπου 25.000 κατοίκων στο Σπλιτ στην Κροατία. Σε λίγους μήνες θα σβήσει τα 24 κεράκια. Η αγάπη της για το […]

Ποια κατέφερε να διχάσει Κροατία και Μαυροβούνιο; Ο λόγος για την Ματέα Πλετίκοσιτς, που είναι παίκτρια χάντμπολ! Η νεαρή αθλήτρια έχει κάνει δυο χώρες να παλεύουν για εκείνη.

Η Πλετίκοσιτς γεννήθηκε στο Σιντζ, μία πόλη περίπου 25.000 κατοίκων στο Σπλιτ στην Κροατία. Σε λίγους μήνες θα σβήσει τα 24 κεράκια. Η αγάπη της για το χάντμπολ ήταν εμφανής από τα παιδικά της χρόνια. Έτσι, ξεκίνησε να παίζει στην τοπική ŽRK Σιντζ. Από το 2015, αγωνίζεται στη ŽRK Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα. Είχε κάνει ένα διάλειμμα από την ομάδα τη σεζόν 2020-2021 όταν αγωνίστηκε στην RK Κριμ.

Επομένως, η 23χρονη αθλήτρια έχει παραστάσεις από τρεις χώρες: Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία. Εκπροσώπησε τη Χρβάτσκα στις νεότερες εθνικές ομάδες. Όμως, σε γυναικείο επίπεδο έχει εκείνη την επιλογή της χώρας που θα αγωνιστεί.

Έτσι, το 2015 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 με την Κροατία, ενώ το 2020 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών με το Μαυροβούνιο. Ήταν μια απόφαση που δεν άρεσε στους συμπατριώτες της. Η ίδια επιθυμούσε να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και έγινε, γι αυτό και πήρε αυτή την απόφαση.

«Δεν θέλω να παρακαλέσω κανέναν. Αν δεν με θέλουν στην Κροατία, το σέβομαι. Θα παίξω για το Μαυροβούνιο, γιατί το όνειρό μου είναι να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η καριέρα μου έχει μπει σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Οι Μαυροβούνιοι με είχαν καλέσει στο παρελθόν, αλλά τότε δεν είχα δεχθεί. Αγαπώ τη χώρα μου, την Κροατία. Σίγουρα δεν θα παίξω για το Μαυροβούνιο από αγάπη, όπως θα έπαιζα την Κροατία», δήλωσε πρόσφατα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χάντμπολ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ