Μαρκ Κάβεντις: αλύγιστος και με τρύπα στον πνεύμονα! Τίποτε δε φαίνεται να μπορεί να μπει πάνω από την ατσάλινη θέληση του μάλλον κορυφαίου ποδηλάτη της εποχής μας. Η λίστα επιτευγμάτων του 36χρονου Κάβεντις, με καταγωγή από το νησί Μαν, τον καθιστά ένα θρύλο της σύγχρονης ποδηλασίας. Επαγγελματίας από το 2005, ο Κάβεντις θεωρείται από πολλούς […]

Μαρκ Κάβεντις: αλύγιστος και με τρύπα στον πνεύμονα! Τίποτε δε φαίνεται να μπορεί να μπει πάνω από την ατσάλινη θέληση του μάλλον κορυφαίου ποδηλάτη της εποχής μας. Η λίστα επιτευγμάτων του 36χρονου Κάβεντις, με καταγωγή από το νησί Μαν, τον καθιστά ένα θρύλο της σύγχρονης ποδηλασίας. Επαγγελματίας από το 2005, ο Κάβεντις θεωρείται από πολλούς ο Νο1 σπρίντερ του σπορ. Ενός σπορ, όμως, που συχνά αποδεικνύεται επικίνδυνο.

Αυτό συνέβη και στον πρόσφατο ιστορικό αγώνα των Έξι Ημερών, στη Γάνδηδιεξάγεται τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου κάθε χρόνου, από το 1922, στο ποδηλατοδρόμιο Κουίπκε, της Βελγικής πόλης. Πρόκειται για μια πίστα όπου το 2006, ο Ισπανός ποδηλάτης Ισαάκ Γκάλβες έχασε τη ζωή του, προσκρούοντας στη μπάρα. Ο Κάβεντις κατέκτησε το τρόπαιο στη Γάνδη το 2016 και με μια νέα τέτοια νίκη ήθελε να κλείσει και τη φετινή σεζόν.

Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Σ΄ έναν από τους γύρους, το ποδήλατο του Κάβεντις συγκρούστηκε μ’ αυτό του Νόρμαν Χάνσεν. “Κάποιος ποδηλάτης είχε, κατά λάθος, αδειάσει το νερό του στην πίστα”, είπε αργότερα. “Ο μπροστινός μου τροχός γλίστρισε κι αυτό ξεκίνησε μια σειρά από γεγονότα που προκάλεσαν το ατύχημα”.

“Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτε…”

Ο Κάβεντις, όπως βλέπετε και στο βίντεο, παρότι φαίνεται σαστισμένος και πονεμένος, σηκώνει μετά το ατύχημα το χέρι για να δείξει στους θεατές ότι είναι καλά. Όμως, δεν είναι. Και δεν απευθύνεται, στην πραγματικότητα σε όλους τους θεατές. Μόνον σε τέσσερις. Στη σύζυγό του, Πίτα Τοντ, πρώην μοντέλο και “κορίτσι της σελίδας 3” των αγγλικών ταμπλόιντ και στα τέσσερα παιδιά τους: Φίνμπαρ, από παλιότερη σχέση της, Ντιλάιλα, Φρέι και Κάσπερ.

Για χάρη τους, ο Μαρκ παριστάνει ότι δεν έγινε και τίποτε, όμως, στην πραγματικότητα έχει σπάσει δύο πλευρά. Και το ένα έχει τρυπήσει τον πνεύμονα του. Υποφέρει από φοβερούς πόνους και, βέβαια, του έχει κοπεί η ανάσα. Παρά ταύτα βρήκε το κουράγιο και πήγε περπατώντας κανονικά ως το ιατρείο, για να μην ανησυχήσει την οικογένειά του. Από το ιατρείο, φυσικά, μετακομίσθηκε άρον άρον στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύθηκε, μέχρι να βρεθεί εκτός κινδύνου.

«Το ένστικτό μου ήταν να σηκωθώ γρήγορα όρθιος, παρά τους πόνους, για να δουν ότι είμαι καλά“, είπε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Ρίο. Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί άλλοι θα είχαν το ίδιο ένστικτο. Το θέμα είναι όμως, θα μπορούσαν να σφίξουν τόσο πολύ τα δόντια και να το κάνουν; Αμφιβάλλουμε πολύ. Αλλά ο Μαρκ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχει κερδίσει τυχαία το παρατσούκλι “Ρουκέτα του Μανξ“. Το πείσμα του είναι παροιμιώδες. Όσο και οι αντοχές του. Όπως και να ‘χει, τέλος καλό, όλα καλά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ποδηλασία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ