Θέλει οι νίκες στο τένις να κρίνονται στα πέντε σετ και για τα δύο φύλα.

Στα διαφορετικά δεδομένα που αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα στο τένις αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εκφράζοντας μια άποψη που χωράει μεγάλη συζήτηση.

Οι νίκες κρίνονται στα πέντε σετ για τους Άνδρες και στα τρία για τις Γυναίκες, κυρίως στα γκραν σλαμ. Ο Έλληνας τενίστας απορεί γιατί πρέπει να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός.

Το νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη θεωρεί πως θα έπρεπε να υπάρχει ισότητα και τόσο οι αθλητές όσο και οι αθλήτριες να παίζουν με τους ίδιους κανονισμούς.

Όπως ανέφερε: «Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των Ανδρών και των Γυναικών, αλλά στις Γυναίκες γίνονται ματς των τριών σετ και στους άνδρες των πέντε.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον.

Από την άλλη, βέβαια, με τρία σετ στους Άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα τουρνουά. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους Άνδρες εάν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ