Από τους ειδικούς είναι ο καλύτερος μαχητής πολεμικών τεχνών όλων των εποχών στον κόσμο. Αλλά και από στο τόπι δεν πάει πίσω. Σε αγώνα που έγινε πρόσφατα στο Ντουμπάι πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και είναι σίγουρο ότι πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου θα το ζήλευαν. Έχει αρκετές διακρίσεις και πρόσφατα πήρε την πιο σημαντική. Αναδείχτηκε κορυφαία […]

Από τους ειδικούς είναι ο καλύτερος μαχητής πολεμικών τεχνών όλων των εποχών στον κόσμο. Αλλά και από στο τόπι δεν πάει πίσω. Σε αγώνα που έγινε πρόσφατα στο Ντουμπάι πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και είναι σίγουρο ότι πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου θα το ζήλευαν.

Έχει αρκετές διακρίσεις και πρόσφατα πήρε την πιο σημαντική. Αναδείχτηκε κορυφαία αθλητική προσωπικότητα του 2020. Βραβεύτηκε ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος

Ο Νταγκεστανός μαχητής βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με το κοντινό του περιβάλλον του καθώς προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του UFC του ξαδέλφου του, Ουμάρ, στο Fight Island αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο 32χρονος αθλητής το Σαββατοκύριακο πήρε μέρος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου ο Ρώσος σταρ προκάλεσε μια ομάδα με επικεφαλής τον συνάδελφο μαχητή του UFC, Ισλάμ Μαχάτσεφ.

Στην ομάδα του Χαμπίμπ ήταν και ο παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, ο Ολλανδός Κλάρενς Σέεντορφ, ο οποίος αγωνιζόταν ως συμπαίκτης του Νουρμαγκομέντοφ.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ δείχνει ότι ξέρει και από ποδόσφαιρο, βάζοντας ένα γκολ που θα ζήλευε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Νταγκεστανός έπιασε ένα σουτ και το έστειλε στο «παράθυρο» του τερματοφύλακα, διαπρέποντας και σε γηπεδάκι 8×8.

Ποιος ήταν ο  Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ

Στην ηλικία των 9 -μόλις- ετών, ο Χαμπίμπ παλεύοντας με αρκούδες, και έχοντας την προπόνηση σαν παιχνίδι, ξεκίνησε την διαδρομή  που τον οδήγησε στην κορυφή. Μετά το εκπληκτικό σερί 29-0 αποχωρεί από την ενεργό δράση, έτσι δυνατός όπως πρωτοεμφανίστηκε. Σε ευχαριστούμε για όλες τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισες!

Ο θάνατος του πατέρα του Νταγκεστανού μαχητή τον έχει επηρεάσει κατά πολύ και αυτό φάνηκε. Ο Χαμπίμπ είναι ακόμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του UFC, αφού νίκησε τον Τζάστιν Γκέτσι στο UFC 254 σήμερα και επέκτεινε το αήττητο ρεκόρ του στο 29-0.

Πολλοί πίστευαν ότι ο Αμερικανός θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη πρόκληση για τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, αλλά ήταν για άλλη μια φορά μια επιτυχημένη μέρα στο γραφείο, ή στο… κλουβί.

The Making Of Khabib Nurmagomedov | UFC

Ο Χαμπίμπ πάλεψε για πρώτη, και τελευταία φορά, μετά την απώλεια του πατέρα του, αφού μετά το τέλος του αγώνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

«Ο Θεός μου έδωσε τα πάντα. Αυτοί οι τύποι είναι μαζί μου. Σήμερα ήταν ο τελευταίος αγώνας μου. Δεν μπορώ να παλέψω χωρίς τον πατέρα του. Έχω μόνο έναν γονέα – αυτή είναι η μητέρα μου. Θα ήθελα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτήν», είπε για τον Αμπντουλμανάπ, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού στις 3 Ιουλίου 2020.

Ο 32χρονος μαχητής έχει  29 νίκες στις μικτές πολεμικές τέχνες, εκ των οποίων οι 13 ήταν στο UFC και θέλει να βρεθεί στην πρώτη θέση της διοργάνωσης.

Από την ηλικία των 9 -μόλις- ετών, παιχνίδι και προπόνηση έγιναν ένα και ο Χαμπίμπ παλεύοντας με αρκούδες, ξεκίνησε να περπατά στον δρόμο που τον οδήγησε στην κορυφή του κόσμου.

MMA και UFC

Η πρώτη επίσημη γνωριμία του Χαμπίμπ με το ΜΜΑ ήρθε το 2008 όταν και νίκησε σε ένα τουρνουά στο Κίεβο. Ακολούθησαν άλλες 15 κι όταν το ρεκόρ του έφτασε στο εντυπωσιακό 16-0, το UFC πήρε χαμπάρι πως αυτός ο τύπος δεν είχε καμία δουλειά να μπλέκει με street fights στη Μόσχα ούτε να χάνει τον χρόνο του απέναντι σε μαχητές πολύ κάτω του επιπέδου του. Κι έτσι ήρθε η πολυπόθητη πρόσκληση για την κεντρική σκηνή, η οποία αποδείχθηκε πολύ ταιριαστή στην εκρηκτική προσωπικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητες του Νουρμαγκομέντοφ.

Μετά από μόλις 5 παρουσίες και ισάριθμες νίκες στο UFC, ο γνωστός Ντάνα Γουάιτ προφητικά είχε πει: «Αυτό το παιδί είναι απίστευτο. Θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί στο μέλλον». Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστα χρόνια για να αποδειχθεί… Νοστράδαμος στις προβλέψεις του.

Team Khabib sets rules for potential superfight with Floyd Mayweather Jr. - MMAmania.com

Η… προφητεία του Γουάιτ θα μπορούσε να μην βγει ποτέ αν ο Χαμπίμπ είχε εμμείνει στην απόφασή του να μην ασχοληθεί ξανά με τον χώρο, όπως είχε κάνει δυο φορές στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν μετά από δύο συνεχόμενους τραυματισμούς που τον άφησαν πολύ πίσω και η δεύτερη όταν το UFC τον αντιμετώπισε ως μαχητή δεύτερης κατηγορίας, μη κλείνοντάς του αγώνες που δυνητικά θα τον έφερναν σε θέση να διεκδικήσει τη ζώνη του πρωταθλητή.

Όταν ακυρώθηκαν οι αγώνες του με τους Μελέντες και Ντίας, είχε πει πως ήταν έτοιμος να τους αντιμετωπίσει ταυτόχρονα, κατηγορώντας τον οργανισμό για μεροληψία εναντίον του, ενώ αργότερα κόντεψε να τρελαθεί με την απόφαση του τότε πρωταθλητή, Έντι Αλβαρες, να υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα στον ΜακΓκρέγκορ και όχι τον ίδιο, όπως προέβλεπε το νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Ο Χαμπίμπ πήρε αυτό που ήθελε την ημέρα που νίκησε τον Αλ Ιακουΐντα και πήρε τη ζώνη που πάντα επιθυμούσε. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (με ή χωρίς ζώνη) παρέμενε ο καλύτερος στη συνείδηση του κόσμου. Τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου αυτή η αίσθηση αποδείχθηκε ψευδαίσθηση, καθώς ο Ιρλανδός παραδινόταν στη λαβή του Νουρμαγκομέντοφ στον λαιμό του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για UFC

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ