Ο 22άχρονος κολυμβητής έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

«Τρέλανε» κόσμο και άφησε πίσω ολόκληρη την κολυμβητική Ευρώπη αλλά και τους Αμερικανούς ο εκπληκτικός Δημήτρης Μάρκος, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 23 ετών.

Ο 22άχρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο, ιστορικό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων ΑνδρώνΝέων Γυναικών (Κ23) στο Δουβλίνο και μάλιστα χρυσό, καθώς θριάμβευσε στον τελικό των 200μ. ελεύθερο, συντρίβοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο κολυμβητής μας έκανε μια καταπληκτική κούρσα με τρομερό ξεπέταγμα στο φινάλε και τερμάτισε σε 1:46.65, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου που ήταν 1:46.94 από το 2022.

Παράλληλα, έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, καθώς έπιασε το όριο (1:47.06) ενώ άγγιξε και την Ολυμπιακή πρόκριση (1:46.26 το όριο).

Ο «χρυσός» Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης άφησε πίσω του και τους δύο Αμερικανούς, Πάτρικ Σέιμον (1:47.27) και Άαρον Σέικελ (1:47.35).

Το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιαν Λε Γκοφ (1:47.85) και το χάλκινο ο Ισραηλίνος Εϊτάν Μεσίτριτ (1:48.01).

Όπως τόνισε, μετά τη μεγάλη επιτυχία του: «Ήταν μια φανταστική κούρσα για εμένα.

Τη χάρηκα ιδιαίτερα τόσο για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τον χρόνο μου, που είναι ρεκόρ.

Ήταν πολύ καλός ο ανταγωνισμός και στο τέλος εκμεταλλεύτηκα την καλή αγωνιστική μου κατάσταση και νίκησα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ