Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται μια… ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά.

Iδιαίτερα ευνοϊκά ήταν τα αποτελέσματα στους άλλους ομίλους των προκριματικών για την Εθνική Ελλάδας Ανδρών, που έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην τελική φάση του Euro 2024.

Συγκεκριμένα στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής (απομένουν μόνο οι αγώνες Βοσνία-Σλοβενία και Κόσοβο-Μαυροβουνιο για τον 7ο όμιλο) καμία 3η ή 4η ομάδα των ομίλων δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς!

Η αλήθεια είναι ότι σε δύο παιχνίδια η έκπληξη ήταν πολύ κοντά, αλλά τελικά τα φαβορί επικράτησαν.

Η Φινλανδία βρέθηκε μπροστά 29-25 στο 53’ απέναντι στη Σερβία, ωστόσο οι «πλάβι» με σερί 5-0 και γκολ του Βορκάπιτς στο 59:52 κέρδισαν με 30-29.

Στο Βιτζέβανο η Ιταλία είχε το προβάδισμα σε ολόκληρο το ματς κόντρα στην Πολωνία και ειδικότερα στο 42’ το σκορ ήταν 23-19 και στο 50’ 26-24.

Οι Πολωνοί, όμως, βρήκαν τις λύσεις και γύρισαν το ματς επικρατώντας με 31-29.

Στον 4ο όμιλο, που εξ αρχής ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο 3ος θα προκρινόταν στο Euro, τα Νησιά Φερόε κέρδισαν με 33-26 την Ουκρανία και ουσιαστικά έκλεισαν θέση για την τελική φάση.

Οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους, την τελευταία αγωνιστική ψάχνουν εντός έδρας νίκη με 13 γκολ διαφορά για να πάρουν την πρόκριση και να αφήσουν εκτός της τελικής φάσης τη Ρουμανία.

Αυτήν τη στιγμή η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στη 2η θέση, οριακά πίσω από τα Νησιά Φερόε, στη βαθμολογία των 3ων κάθε ομίλου με αρκετά καλή διαφορά τερμάτων (-9), κάτι που μετρήσει στην περίπτωση που υπάρξουν κι άλλες 3ες ομάδες που θα κερδίσουν βαθμούς την τελευταία αγωνιστική.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χάντμπολ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ