Πέντε αθλήτριες στο άλμα με σκι αποκλείστηκαν, γιατί τα ρούχα τους παραβίαζαν τους κανονισμούς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολλοί είναι οι λόγοι, που ένας αθλητής/τρια μπορεί να αποκλειστεί από αγώνες. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πέντε αθλήτριες δεν έλαβαν μέρος λόγω φαρδιών ρούχων. Συγκεκριμένα, η επιτροπή τους απέκλεισε, γιατί μ΄αυτά τα ρούχα θα είχαν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Στο άλμα με σκι οι κανονισμοί αναφέρουν ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να φορούν στενά ρούχα, τα οποία θα είναι εφαρμοστά στο σώμα τους. Πέντε αθλήτριες αποκλείστηκαν από τους Αγώνες, καθώς θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πιο φαρδιά ρούχα. Τα φαρδιά ρούχα επιτρέπουν στον αθλητή να περιμένει περισσότερη ώρα στον αέρα, άρα να έχει πλεονέκτημα και να κάνει καλύτερη επίδοση.

Οι αθλήτριες, που αποκλείστηκαν από τους Αγώνες, προέρχονται από Γερμανία, Αυστρία, Ιαπωνία, Νορβηγία και Αυστρία. Η Γερμανίδα αθλήτρια, Καταρίνα Αλτχάους, ήταν έξαλλη με την απόφαση. Όπως υποστήριξε, η ίδια στολή είχε εγκριθεί σε άλλους διεθνείς αγώνες, αλλά και στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατέστρεψαν τα πάντα με αυτή την απόφαση. Νομίζω ότι έχουν καταστρέψει το γυναικείο άλμα με σκι. Έχω κάνει επανεξέταση τόσες φορές σε 11 χρόνια άλματος με σκι και δεν έχω αποκλειστεί ποτέ. Ξέρω ότι το κοστούμι μου πληρούσε τα πάντα».

Εκτός από την Αλτχάους, αποκλείστηκαν από τους Αγώνες οι: Σάρα Τακανάσι από την Ιαπωνία, Ντανιέλα Ιράσκο Στολτζ από την Αυστρία,, Άννα Οντίνε Στρόεμ και Σίλιε Όπεσθ από τη Νορβηγία. Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι το Νοέμβριο είχε επικαιροποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές αναφέροντας: «Η στολή άλματος πρέπει σε όλα τα σημεία και τα μέρη να εφαρμόζει σφιχτά στο σώμα του αθλητή».

Για την ιστορία, τα μετάλλια στο άλμα με σκι πήραν αθλήτριες από τη Σλοβενία (χρυσό), Ρωσία (ασημένιο), Καναδάς (χάλκινο).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χειμερινά Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ