Παραξένεψε άπαντες η απόφαση των Ισπανών

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να μην έχουν την λάμψη των θερινών. Σε καμία περίπτωση όμως δεν τους θεωρεί κανείς αμελητέους.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισπανία παραξένεψε πολύ κόσμο, με την απόφαση της να αποσύρει το ενδιαφέρον διεξαγωγής τους το 2030.

Μόνο το άλμα με σκι  αλλά και άλλη δημοφιλή αθλήματα έχουν φανατικό κοινό στη χώρα. τα Πυρηναία όμως δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους φανς ανά τον κόσμο.

Η απόφαση πάρθηκε λόγω πολιτικών διαφωνιών μεταξύ των κυβερνήσεων των αυτόνομων τόπων της Καταλονίας και της Αραγονίας, όπως ενημέρωσε πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Ισπανών, Αλεχάντρο Μπλάνκο.

«Είχαμε άλλες λαμπρές υποψηφιότητες (για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020) που δεν προχώρησαν γιατί ανταγωνιζόμασταν πολύ δυνατές αντίπαλες πόλεις. Αλλά αυτή την καταστρέψαμε στο ίδιο μας το σπίτι», είπε ο Μπλάνκο σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από την απόσυρση της υποψηφιότητας μας. Δεν μπορούμε να περνάμε μήνες και μήνες και μήνες με τις διαφορές που υπήρχαν.

Μεταμορφώναμε ένα έργο ολοκλήρωσης σε πόλεμο μεταξύ συνταγματιστών και ανεξάρτητων, το Ολυμπιακό πνεύμα δεν αφορά αυτό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χειμερινά Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ