Ο μέσος από τη Γουινέα επέστρεψε... "καυτός" μέσα στο χειμώνα. Η απαίτηση ήταν του Μαρτίνς, άρα επιστρέφει για να χρησιμοποιηθεί και όχι "διακοσμητικά". Μήπως κάποιος πρέπει να ανησυχεί;

Ολυμπιακός – Κανέ: Για… ποιον χτυπάει η καμπάνα; Ο Μαμαντού Κανέ είναι ανακάλυψη της Νέφτσι. Η ομάδα του Μπακού τον ξεχώρισε στην Γκανγκάν της πατρίδας του και τον ενέταξε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2019. Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε πέρυσι τον Αύγουστο, αλλά τον άφησε δανεικό στο Αζερμπαϊτσάν. Όχι για… “ψήσιμο”, αλλά επειδή με βάση το ρόστερ, δύσκολα θα έπαιρνε ευκαιρίες να αγωνίζεται. Και αυτό ήθελε ο Ολυμπιακός. Να έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Στον Κανέ, άλλωστε, δε λείπουν οι εμπειρίες ή η ωριμότητα. Πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα 25 του (γεν. 22-1-1997). Και με τη Νέφτσι είχε ήδη, όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, 63 εμφανίσεις στη μεγάλη λίγκα της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη. Και ήταν ήδη διεθνής με τη χώρα του. ΟΚ. Το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτσάν δεν είναι βέβαια και η… Λα Λίγκα, ας πούμε.

Ωστόσο, την εκπαίδευση στο βασικότερο πρόβλημα που μπορεί να φανεί στην πράξη για έναν αφρικανό ποδοσφαιριστή, δηλαδή την προσαρμογή του σε ευρωπαϊκές συνθήκες -ποδοσφαιρικές και άλλες- την προσφέρει μια χαρά. Οι κλιματικές συνθήκες στο Μπακού δε διαφέρουν πολύ από της Αθήνας -λίγο στο πιο κρύο, απλώς. Το πρωτάθλημα έχει μόνο 8 ομάδες, αλλά συμμετέχουν σ’ αυτό παίκτες από πολλές χώρες του κόσμου.

Ούτε… ‘διαβολοβδομάδα”, αλλά ούτε και περίπατος στο πάρκο

Μόνον η Νέφτσκι έχει ποδοσφαιριστές από την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Σενεγάλη, τη Ρωσία, μέχρι… χθες τη Γουινέα, αλλά και τρεις Βραζιλιάνους κι έναν Παραγουανό. Ανάλογη είναι η… δημογραφική κατάσταση και στις υπόλοιπες παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της χώρας. Με άλλα λόγια, η θητεία του Κανέ στο Αζερμπαϊτσάν δεν ήταν και… “διαβολοβδομάδα” στη ΜΥΚ. Αλλά δεν ήταν και περίπατος στο πάρκο.

Από πέρυσι το καλοκαίρι, στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και στην Ευρώπη ο Κανέ συμπλήρωσε 14 ματς, τα 11 90λεπτα, ενώ βασικός και αναντικατάστατος ήταν και στα 8 ευρωπαϊκά παιχνίδια της Νέφτσκι -και στα δύο με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, έπαιξε βασικός -και χωρίς να αντικατασταθεί- και στα δύο από τα 4 παιχνίδια της Γουινέας στο Κόπα Άφρικα. Με Μαλάουι και Ζιμπάμπουε.

Το “καμπανάκι” μάλλον χτυπάει για τον Μαντί…

Δεν δίνει, λοιπόν, το παρών από τώρα -και όχι από το καλοκαίρι, όπως ήταν η πρόβλεψη- ως… διακοσμητικό στοιχείο. Το δίνει επειδή ο Μαρτίνς πιστεύει (και μάλλον δικαίως) ότι μπορεί και να παίξει και να προσφέρει. Κι αυτό πρέπει να χτυπάει κάποιο… καμπανάκι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Διότι, πράγματι, ο Αντρέας Μπουχαλάκης θα χρειαστεί ένα διάστημα για να επιστρέψει. Και ο Πιέρ Κούντε μόλις επέστρεψε –το Καμερούν αποκλείστηκε στα πέναλτι, στις 3 Φεβρουαρίου από την Αίγυπτο, στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα.

Συνεπώς… ποιος μένει; Ε, ναι. Ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα δεν εντυπωσιάζει, ακριβώς, με την απόδοσή του εφέτος. Λίγο… ταρακούνημα για τη θέση του δε θα έκανε κακό. Ο ανταγωνισμός στα αποδυτήρια βγαίνει συνήθως σε καλό για κάθε ομάδα. Και σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια.Το να “γεμίσει” το ρόστερ με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει λύσεις στο νευραλγικό χώρο του κέντρου έχει και την έννοια των… φρονίμων παιδιών. Μαγειρεύουν πριν πεινάσουν, έτσι δεν είναι;

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ