Θέμα (και οικονομικής) επιβίωσης είναι η τετράδα στη La Liga για τη Μπάρτσα. Με την ομάδα να φιγουράρει στην 9η (!) θέση της βαθμολογίας με μόλις 17 βαθμούς, η αντικατάσταση του Κούμαν από τον Τσάβι ήταν σίγουρα επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων. Ιστορικών και άλλων -νοοτροπίας, φήμης, αγωνιστικού εκτοπίσματος, brand name. Όμως, όπως αποκαλύπτουν τα ισπανικά […]

Θέμα (και οικονομικής) επιβίωσης είναι η τετράδα στη La Liga για τη Μπάρτσα. Με την ομάδα να φιγουράρει στην 9η (!) θέση της βαθμολογίας με μόλις 17 βαθμούς, η αντικατάσταση του Κούμαν από τον Τσάβι ήταν σίγουρα επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων. Ιστορικών και άλλων -νοοτροπίας, φήμης, αγωνιστικού εκτοπίσματος, brand name.

Όμως, όπως αποκαλύπτουν τα ισπανικά μέσα, η τοποθέτηση του ζωντανού θρύλου στον πάγκο της ομάδας, έχει και άλλη χροιά. Επιβίωσης. Διότι, η αλήθεια είναι πως λίγοι πιστεύουν ότι το σημερινό σύνολο των “μπλαουγκράνα” έχει σοβαρές ελπίδες για τίτλο. Λιγότεροι όμως ήξεραν και ότι πιθανός τερματισμός της κάτω από την 4η θέση θα έχει σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες για τον ήδη υπερχρεωμένο σύλλογο.

Ο Λαπόρτα κράτησε οικονομικά ζωντανή τη Μπάρτσα, το καλοκαίρι, θυσιάζοντας ακόμη και το σήμα-κατατεθέν της, τον Λιονέλ Μέσι. Ο πρόεδρος της ομάδας κατάφερε με νύχια και με δόντια να συνάψει συμφωνίες με χορηγούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αλλά και οι χορηγοί δε ζούν σε άλλο πλανήτη. Απ’ τη μία βρήκαν τον ιστορικό σύλλογο στην ανάγκη κι απ’ την άλλη ήταν ηλίου φαεινότερο ότι, αγωνιστικά, η Μπάρτσα δε θα “έσκιζε” κιόλας εφέτος. Όπως αποκαλύπτει η Cadena Ser, φρόντισαν, λοιπόν, να εξασφαλιστούν.

 

Στις συμφωνίες με αρκετούς από τους χορηγούς υπάρχει αυστηρός όρος ότι εφόσον η ομάδα δεν κατακτήσει θέση τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα της La Liga θα ενεργοποιηθούν ρήτρες. Με άλλα λόγια, η χορηγία θα κοπεί, π.χ. κατά 30, ή 40 ή 50%.

Καταστροφικό ενδεχόμενο τυχόν απώλεια της “τετράδας”

Λεπτομέρειες τέτοιου είδους (για το ύψος της πιθανής οικονομικής ζημιάς) δεν έχουν γίνει γνωστές. Αλλά δεν έχουν και τόση σημασία. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν καταβληθούν στο 100% τα ποσά, η Μπαρτσελόνα θα παραμείνει χρεωμένη. Αλλά εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο, η κατάστασή της θα γίνει δραματική.

Γι’ αυτό και όλοι ελπίζουν τώρα ότι ο Τσάβι θα αποδειχθεί και ως προπονητής ό,τι υπήρξε ως παίκτης. Ένας εμπνευσμένος, αλλά και ακούραστος εργάτης της ομάδας, με ηγετικές ικανότητες και απαράμιλλο πείσμα και πάθος για νίκες.

Εάν τα καταφέρει, δε θα έχει απλώς σώσει μια χαμένη, όπως προδιαγράφεται ως τώρα, σεζόν. Ούτε μόνο την αίγλη μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα έχει σώσει και το… ταμείο της -κι αυτό στις μέρες μας και ειδικά για τη Μπάρτσα, θα είναι ο μεγαλύτερος άθλος…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ