Ο καιρός έχει ωριμάσει για να βγάλουμε συμπεράσματα για το Nations League. Περισσότερο από όλους η UEFA που θέλει να το προμοτάρει και άλλο!

Ο καιρός έχει ωριμάσει για να βγάλουμε συμπεράσματα για το Nations League. Περισσότερο από όλους η UEFA που θέλει να το προμοτάρει και άλλο!

Η διοργάνωση εθνών της Ευρώπης μπήκε στην 3η έκδοσή της. Ο νέος πρωταθλητής δεν τα… παίρνει όλα αλλά ωφελείται όπως και οι υπόλοιποι.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που αν σε βρει αδιάφορο, θα σε φθείρει όπως και συνέβη με πάμπολλα παραδείγματα. Αγγλία, (λίγο) Γαλλία, ακόμα και οι Ισπανία-Γερμανία στο παρελθόν.

Η UEFA ποντάρει σε αυτό τον ανταγωνισμό (μιας και οι ομάδες είναι χωρισμένες βάσει δυναμικής) και από την επόμενη κιόλας διοργάνωση σκέφτεται να κάνει μια μεγάλη αλλαγή!

Πρώτο μέλημα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να αυξήσει τα παιχνίδια στο Nations League. Δύο περισσότερα κατά προτίμηση σε ημερομηνίες που θα αφαιρεθούν από τα προκριματικά για EURO ή Μουντιάλ.

Ουσιαστικά η UEFA επιθυμεί να μειώσει τις ομάδες σε έναν όμιλο προκριματικών και από 5 ή 6 να γίνουν 4 ή 5. Ο λόγος; Να μην υπάρχουν πολλά παιχνίδια με τεράστια διαφορά δυναμικότητας και να δώσει περισσότερες ευκαιρίες-εισιτήρια στις υποδεέστερες χώρες για να παίξουν σε play off την πρόκριση σε τελική φάση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ