Το αποψινό ματς με τη Γερμανία στο Nations δε μπορεί να αλλάξει την εικόνα πλήρους αποτυχίας για τα "Τρία Λιοντάρια" στο θεσμό. Αλλά όποιος θεωρεί, εξαιτίας αυτών των εμφανίσεων ότι "δε θα υπάρχει Αγγλία" και στο Κατάρ, κάνει μεγάλο λάθος...

Εθνική Αγγλίας: Άλλο το Nations, άλλο το Κατάρ! Ό,τι κι αν κάνει απόψε, στο ματς με τη Γερμανία, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ δε μπορεί να χάσει το… χρυσό βατόμουρο της διοργάνωσης ως τώρα. Όταν μετά από 5 ματς στο θεσμό μετράς τρεις ήττες, δυο ισοπαλίες και μόλις ένα γκολ -κι αυτό με πέναλτι, στο 88′- ακόμη κι αν ρίξεις “τεσσάρα” στη Νασιονάλμανσαφτ, τα συμπεράσματα δε θα αλλάξουν. Το Nations ήταν μια οικτρή αποτυχία για τα “Τρία Λιοντάρια”. Και ήταν μια αποτυχία με ξχωριστό ειδικό βάρος, μιας και, μέχρι το Μουντιάλ, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για να γίνει σύνολο αυτό το άθροισμα παικτών. Απ’ αυτό το σημείο, ωστόσο, μέχρι να… ξεγράφει κάποιος την Εθνική Αγγλίας για το Κατάρ, υπάρχει μεγάλη απόσταση!

Μακράν το ακριβότερο ρόστερ του Μουντιάλ…

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η Εθνική Αγγλίας είναι η ομάδα με -μακράν- το ακριβότερο ρόστερ του Μουντιάλ. Ναι, ναι, γνωστό. Τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Αλλά και οι χρηματιστηριακές αξίες πλάι στα ονόματα των παικτών αντιπροσωπεύουν επίσης κάτι που δεν είναι “του αέρα”. Ο Σαουθγκέιτ έχει στα χέρια του ένα αξιοζήλευτο υλικό, με επιλογές από το πάνω-πάνω ράφι σε κάθε γραμμή. Και οι τραγικές εμφανίσεις στο Nations ίσως έχουν, απλώς, να κάνουν με το “βαρετό” μιας διοργάνωσης που έρχεται να προστεθεί ως “αγγαρεία” σε παίκτες εξαιρετικά επιβαρυμμένους από πέρυσι το καλοκαίρι.

Επιπλέον, στο Nations ο Σαουθγκέιτ έκανε αρκετά πειράματα σε σχηματισμούς και συνθέσεις, ίσως έχοντας στο μυαλό του τη μεγαλύτερη εικόνα. Αυτή του Μουντιάλ, στο οποίο η Εθνική Αγγλίας πηγαίνει ως ένα από τα φαβορί και των στοιχηματικών εταιρειών, παρά τις εμφανίσεις της στον θεσμό. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πριν απ’ αυτόν, τα “Τρία Λιοντάρια” έβγαλαν πέρυσι μια αήττητη σεζόν. Στο EURO έχασαν τον τελικό στα πέναλτι, μετά από 5 νίκες και μια ισοπαλία. Και στα προκριματικά του Μουντιάλ έκαναν περίπατο με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

“Χαστούκι” μεν, το Nations, αλλά όχι και βασικό κριτήριο…

Το Nations μπορεί να συνιστά, λοιπόν, ένα μεγάλο χαστούκι για την Εθνική Αγγλίας, ωστόσο, επί Σάουθγκέιτ μετρά μια παρουσία στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας κι έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι στέκονται στην απώλεια του EURO, αλλά ένας προπονητής με τέτοιο υλικό στα χέρια του οφείλει να μην είναι το ίδιο απαισιόδοξος. Κι αυτό επειδή, από τον τελικό της 7ης Ιουλίου του 2021, ως την 21η Νοεμβρίου και την πρεμιέρα της, με το Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δε θα έχει μεσολαβήσει μόνο το… Nations και, φυσικά, 16 και κάτι μήνες.

Οι “μοιραίοι” στα πέναλτι του EURO ήταν οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα. Ο πρώτος θα πάει στο Κατάρ με κλεισμένα πλέον τα 25 και εφέτος (διότι η περσινή σεζόν δε μπορεί να είναι κριτήριο για κανέναν παίκτη της Γιουνάιτεντ), μετράει ήδη 523 αγωνιστικά λεπτά με 3 γκολ και 2 ασίστ στην Πρέμιερ. Ο Σάντσο έχει επίσης ξεκινήσει διαφορετικά εφέτος τη σεζόν. Και ο Σάκα έκλεισε πια τα 21 του (στις 5 Σεπτεμβρίου) και βγάζει μάτια και εφέτος με την Άρσεναλ.

Παίκτες-κλειδί θα είναι στο Κατάρ πολύ διαφορετικοί…

Σαφώς διαφορετικός είναι πια και ο παίκτης-φαινόμενο της Ντόρτμουντ, που στο EURO ήταν “παγκίτης”, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει άνετα ένα δίδυμο “κόψε-ράψε” στο κέντρο, στο πλάι του Ντέκλαν Ράις. Μιλάμε, φυσικά, για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, που θα πάει στο Κατάρ λίγο πριν κλείσει τα 20 του (στις 29 Ιανουαρίου), έχει δώσει όμως, τρελά δείγματα γραφής στη Bundesliga. Για τον Σάουθγκέιτ, έχουν, επίσης, δουλέψει μια χαρά και… οι Ιταλοί.

Ο Τάμι Έϊμπραχαμ είναι πια, στα χέρια του Ζοζέ Μουρίνιο ένας φορ που πέρυσι πέτυχε 27 γκολ και είχε 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για τη Ρόμα. Και εφέτος έχει ήδη σχεδόν 580 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Και, φυσικά, ένας άλλος παίκτης είναι πια και ο Φικάγιο Τομόρι, που δεν ήταν καν στο περσινό EURO. Ο Στέφανο Πιόλι έδωσε 28.000.000 ευρώ για να τον φέρει στη Μίλαν. Αλλά η αξία του είναι ήδη στα 50.000.000 και η “πληγή” Χάρι Μαγκουάιρ μπορεί πια να βρει αξιόπιστη εναλλακτική λύση…

Εκτιμά λάθος όποιος βγάζει από τώρα την Αγγλία από τη λίστα των φαβορί…

Κι ακόμη, Φιλ Φόντεν, Ρις Τζέιμς, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μέισον Μάουντ είναι επίσης πιο ώριμοι και με περισσότερες παραστάσεις πλέον. Και μην πείτε ότι όλα τα πιο πάνω ίσχυαν και ισχύουν και στο Nations. Διότι ένα Μουντιάλ δεν είναι οποιαδήποτε διοργάνωση. Και κανείς ποδοσφαιριστής δεν πάει να δώσει παρών σ’ ένα τέτοιο με την ίδια αυτοσυγκέντρωση και δίψα όπως σ’ ένα θεσμό που για τις περισσότερες Εθνικές είναι μια αχρείαστη σειρά υποχρεωτικών επίσημων φιλικών.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που το κρίνει το ταλέντο, αλλά και η πνευματική ετοιμότητα ενός καθενός παίκτη και μιας ομάδας συνολικά. Και γι’ αυτό, γνώμη μας είναι ότι όποιος, βασισμένος στο Nations βγάζει την Εθνική Αγγλίας από τη λίστα των “γερών χαρτιών” του Μουντιάλ του Κατάρ, βιάζεται πολύ. Και δεν εκτιμά τα πράγματα με βάση όλες τις πραγματικές παραμέτρους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Αγγλίας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ