Το κατόρθωμά του, απ' αυτά που εντυπώνονται στη μνήμη των φιλάθλων και συζητιούνται για χρόνια. Και η ιστορία του είναι μυθιστορηματική.

Η Μίλαν ανακοίνωσε επίσημα  ότι ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Βραζιλιάνου εξτρέμ, Ζούνιορ Μεσίας, από την Κροτόνε.
Ο 30χρονος με την απίστευτη ιστορία, είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο των Rossoneri.

Μεσίας! Ένας… Μεσσίας που ήλθε από το γιαπί!

Ζούνιορ Μεσίας, είναι το όνομά του. Το κατόρθωμά του, απ’ αυτά που εντυπώνονται στη μνήμη των φιλάθλων και συζητιούνται για χρόνια. Και η ιστορία του είναι μυθιστορηματική.

Ως το 2015 ο Ζούνιορ Μεσίας ήταν ένας ακόμη Βραζιλιάνος μετανάστης στην Ιταλία, που προσπαθούσε να βγάλει το μεροκάματο. Δούλεψε σε οικοδομές, έκανε παραδόσεις λευκών συσκευών, ως αχθοφόρος. Έπαιζε και ποδόσφαιρο, ερασιτεχνικά, στην Καζάλε. Τον είχε δει ένας μάνατζερ, ο Έζιο Ρόσι και του το είχε προτείνει.

Το 2017 πήγε στην Γκοτσάνο, μια ομάδα Δ’ Εθνικής στην Ιταλία. Αλλά επαγγελματίας έγινε μόλις το 2019. Το Γενάρη εκείνης της χρονιάς, αποκτήθηκε από την Κροτόνε και έπαιξε στη Serie B. Με την Κροτόνε έβγαλε μάτια. Ήταν κομβικός για την άνοδό της στη Serie A την περασμένη σεζόν.

Από την Καλαβρία στο Μιλάνο…

Και πέρυσι έγραψε μαζί της 37 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ. Η ομάδα υποβιβάστηκε, αλλά αυτές οι επιδόσεις του Μεσίας, κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μίλαν. Τον απέκτησε το καλοκαίρι δανεικό, με με οψιόν αγοράς. Ντεμπουτάρισε με τους “ροσονέρι” τον Οκτώβριο. Ως αλλαγή στο 3-2 με την Αταλάντα.

Ως αλλαγή μπήκε  στο 65′, στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο. Με το ματς στο 0-0 και τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο νίκη, ο Μεσίας έγινε… Μεσσίας στο 87′. Με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Κεσί, νίκησε τον Όμπλακ.

Μια ποδοσφαιρική ιστορία που συγκινεί…

Στα 30 του, στην πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρίζει νίκη και τρεις βαθμούς στη Μίλαν. Ποιος; Ένας άνθρωπος που πριν από μόλις πέντε χρόνια κουβαλούσε ψυγεία και δούλευε σε συνεργεία κατεδαφίσεων.

Μια από τις πιο ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες της σεζόν, μ’ έναν πρωταγωνιστή που και μόνο το παρελθόν του, τον καθιστά συμπαθή. Ο αριστεροπόδαρος άσος έπαιξε πέρυσι σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Και αυτά που πρόλαβε να δείξει τον έδειχναν σαν ήρωα στα μάτια των οπαδών της ομάδας του Μιλάνου. Και σ’ ανώτερα! Τα αξίζει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ