Ο Προμηθέας  υποδέχθηκε ως τυπικά γηπεδούχος τον Παναθηναϊκό για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο "Τά Δύο Αοράκια".

Ο Προμηθέας  υποδέχθηκε ως τυπικά γηπεδούχος τον Παναθηναϊκό για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο “Τά Δύο Αοράκια.

Ο πρώτος ημιτελικός και ο δεύτερος μεταξύ Ολυμπιακού ΑΕΚ.

Προμηθέας: Γκάντι, Ρέι, Σίμπσον, Αγραβάνης και Χαντ

Παναθηναϊκός: Γιόβιτς, Νέντοβιτς, Σαντ Ρος, Γουάιτ και Παπαγιάννη.

Ενός λεπτού σιγή για τον Β. Λυμπεράτο




Πολύ κακός στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός που δεν μπορεί να βρει σκορ εύκολα στο καλάθι του Προμηθέα. Από την άλλη οι Πατρινοί ξεκίνησε πολύ εύστοχοι και με αρκετή πίεση, δημιούργησαν προβλήματα στους πράσινους. Το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου είναι εντυπωσιακό με τον Προμηθέα να είναι μπροστά με 25 – 13.

Αλλιώς στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός που κατάφερε να μαζέψει την διαφορά. Μέσα σε ένα λεπτό, ο Νέντοβιτς έβαλε επτά σερί πόντους και έφερε τούμπα το παιχνίδι. Το τελικό 39 – 38 για το πρώτο ημίχρονο, έδειξε και την αλλαγή σκηνικού στο παρκέ.

Προμηθέας: 13/23 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 7/9 βολές, 16 ριμπάουντ (13+3), 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη, 2 μπλοκ.

Παναθηναικός: 9/18 δίποντα, 3/15 τρίποντα, 11/14 βολές, 18 ριμπάουντ (10+8), 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη, 3 μπλοκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έπεσε αρκετά, αι ο ρυθμός ήταν πολύ αργος. Περισσότερο την ομάδα του Ζούρου εξυπηρετούσε όπως έπαιζαν οι ομάδες. Οι παίχτες του Προμηθέα δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό και είδαν τους πράσινους να φτιάχνουν μια μικρή διαφορά.

Οι πράσινοι έχουν βελτιώσει τα ποσοστά τους από τα 6μ75 και οι ψηλοί του τριφυλλιού Έβανς – Γουάιτ έκαναν σπουδαία δουλειά,  και από την άλλη, η κούραση αρχίζει να προβληματίζει τον Προμηθέα.  Οι  Ρέι και Γκάντι έκαναν αρκετά λάθη. Άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά χωρίς να  μπορεί να παρει μια διαφορά ασφαλείας.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πρίφτη έκανε την ολική ανατροπή, και το -14 της πρώτης περιόδου, πήγε στο +10 στις αρχές της 4ης περιόδου. Ο Ζούρος προσπάθησε με τις αλλαγές  στις άμυνες, αλλά δεν πήρε κάτι ουσιαστικό, αφού οι περιφερειακοί του είχαν κουραστεί. 

Προσπάθησε ο Προμηθέας να βγάλει αντίδραση και να ξαναμπεί δυνατά στο παιχνίδι, αλλά οι πράσινοι είχαν πάρει μπροστά και η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς.

Τελικά έγινε αυτό που περίμεναν ολοι και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί.




Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

Το πολυπόθητο τρόπαιο




Φανταστική πάσα του Χαντ!




Κάρφωμα Οκάρο, εκπληκτικό κλέψιμο Σαντ-Ρος




“Τράνταξε” την μπασκέτα ο Χαντ!




Εντυπωσιακά plays από τους «πράσινους»




«Καυτός» Νεμάνια Νέντοβιτς




 Οι οδηγίες του Διαμαντίδη στον Μέικον




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Προμηθέας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ