Οι φήμες ότι ο Λιονέλ είναι ξανά σε επαφή με τη Μπαρτσελόνα, την ομάδα της καρδιάς του, για να επιστρέψει εκεί, φουντώνουν. Και ενισχύονται από την εικόνα του στο γήπεδο...

Παρί… σε φινί για τον Μέσι; Όλα δείχνουν ναι! Ο Λιονέλ έκανε ένα μεγάλο λάθος πέρυσι το καλοκαίρι. Τα ζευγάρια που ζουν για χρόνια μαζί έρχονται πολύ συχνότερα σε προστριβή απ’ όσο όταν ξεκινούν τη σχέση. Τότε όλα είναι μέλι-γάλα. Με τον καιρό, αρχίζουν και οι γκρίνιες. Συγχρόνως όμως έχει, εν τω μεταξύ, χτιστεί μεταξύ τους και μια σειρά τρόπων να ξεπερνούν τις κρίσεις. Πώς λέμε “μαζί δεν κάνουνε και χώρια δε μπορούνε”; Έτσι.

Ο Αργεντινός έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι να πει “ναι” στο να μείνει στη Μπαρτσελόνα έστω και με συμβολική αμοιβή, όχι απλώς με μείωση των αποδοχών του κατά 50%. Να μείνει, έστω με 1 ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα δεν του λείπουν. Το συμβόλαιό του με την Παρί είναι ηγεμονικό. Της τάξης των 65.000.000 ευρώ το χρόνο. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τη μακράς διαρκείας συμφωνία του με την Adidas. Το ίδιο και με τις εταιρείες Lays, SikSilk, Leafty, Jacob & Co. και Gatorade.

Εκεί που έχει φτάσει (σύμφωνα με τους πιο μέτριους υπολογισμούς στα 400.000.000 ευρώ “στο σακούλι” ήδη, άλλοι λένε τα διπλάσια ή και παραπάνω), ούτε καν ένα τέτοιο ποσό θα έπρεπε να έχει μπει πάνω από την υστεροφημία του. Διότι αυτό έχει πλέον βάλει σε κίνδυνο ο Μέσι. Στις 24 Ιουνίου θα κλείσει τα 35 του. Αλλά στη Γαλλία οι οπαδοί της Παρί -και πλέον και ο γαλλικός Τύπος- μιλούν για έναν “συνταξιούχο που ήλθε να κάνει μια γερή μπάζα”.

Δεν “κόλλησε” με τίποτε στην Παρί!

Ο Αργεντινός δεν κόλλησε με τίποτε στη γαλλική ομάδα. Οι εμφανίσεις του είναι το πολύ μέτριες. Οι αριθμοί του, απογοητευτικοί. Σε 26 ματς ως τώρα έχει μόλις 7 γκολ και 11 ασίστ. Στο πρωτάθλημα έχει βρει δίχτυα… 2 φορές! Και τα 5 του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ δε μεταφράστηκαν σε ουσία πρόκρισης. ΟΚ. Η Παρί είναι πλούσια. Αλλά να έχει πληρώσει ως τώρα περίπου… 3.600.000 ευρώ κάθε συμμετοχή του Μέσι σε γκολ υπέρ της, παραπάει.

Αντίθετα, ο Μέσι και η Μπάρτσα είναι ένα ζευγάρι απ’ αυτά που λέγαμε πιο πάνω. “Χώρια δε μπορούνε”. Οπότε οφείλουν να βρουν τρόπο και να κάνουνε μαζί. Φήμες από την Ισπανία αναφέρουν ότι το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο έγινε ήδη. Και το έκανε ο πατέρας του, Χόρχε. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ισπανικό Τύπο, ο Χόρχε Μέσι ήλθε σε τηλεφωνική επαφή με ανθρώπους της ομάδας για μια πρώτη βολιδοσκόπηση.

Δεν πρέπει να είναι τέτοια η ποδοσφαιρική “γεύση” που θα μας αφήσει…

Το δημοσίευμα μπορεί να εκφράζει… ευσεβείς πόθους ή και απλώς να προλειαίνει το έδαφος. Αλλά καπνός χωρίς φωτιά, σπανίως υπάρχει. Αν γίνει αυτή η επιστροφή, μιλάμε για ένα σενάριο που μάλλον βολεύει όλους. Σϊγουρα την Παρί, οικονομικά. Και σίγουρα τη Μπάρτσα, αγωνιστικά. Πάνω απ’ όλα, όμως, συμφέρει τον ίδιο. Δεν μπορεί να επιτρέπει στον εαυτό του να δίνει στο γήπεδο αυτή την εικόνα. Δε μπορεί αυτή να είναι η ποδοσφαιρική γεύση που αφήνει σε όλους μας, στα τελευταία 2-3 καλά, ακόμη, χρόνια της καριέρας του…

Ο Μέσι έχει χαρίσει στην ομάδα της Βαρκελώνης, αλλά και σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο μοναδικές στιγμές (δείτε το βίντεο! Αξίζει κάθε δευτερόλεπτο!). Για την καταλανική ομάδα δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιριστής, αλλά ένα σύμβολο. Και, καθώς αποδεικνύει η πράξη, όπως και τα… παλιά ζευγάρια, μαζί συνθέτουν κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών τους. Η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη με τον Μέσι, αλλά και ο Μέσι είναι καλύτερος εκεί. Το χρήμα είναι γλυκό, αλλά δεν είναι το παν. Η ώρα του να γυρίσει πίσω στο πραγματικό του σπίτι μάλλον έχει φτάσει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ