Αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν πει «αντίο» στην Εθνική τους ομάδα, όμως εν τέλει επέστρεψαν στην ενεργό δράση, για λογαριασμό της πατρίδας! Πολλοί ποδοσφαιριστές επέλεξαν να αποχαιρετήσουν την Εθνική ομάδα της πατρίδας τους, όμως εν τέλει επέστρεψαν λίγο καιρό αργότερα. Τελευταίος σε αυτήν τη «λίστα», φυσικά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μετά το 2016, αναμένεται να αγωνιστεί […]

Αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν πει «αντίο» στην Εθνική τους ομάδα, όμως εν τέλει επέστρεψαν στην ενεργό δράση, για λογαριασμό της πατρίδας!

Πολλοί ποδοσφαιριστές επέλεξαν να αποχαιρετήσουν την Εθνική ομάδα της πατρίδας τους, όμως εν τέλει επέστρεψαν λίγο καιρό αργότερα. Τελευταίος σε αυτήν τη «λίστα», φυσικά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μετά το 2016, αναμένεται να αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Σουηδίας.

Όμως, ο Ζλάταν δεν είναι ο πρωτοπόρος σε αυτού του είδους τις… επιστροφές. Ας δούμε ορισμένες…

Να μείνουμε στη Σουηδία, καθώς ο Χένρικ Λάρσον είχε «προλάβει» τον Ζλάταν, με μια παρόμοια κίνηση. Μάλιστα, έχει αποσυρθεί δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη αποχώρηση έγινε το 2002, μόνο κι μόνο για να γυρίσει στο ευρωπαϊκό του 2004. Εν συνεχεία, η δεύτερη αποχώρηση έγινε το 2006, μετά το Μουντιάλ, ώσπου επανήλθε το 2008 για το Euro, παίζοντας έως το 2009.

Αν δεν «παινέψουμε» την χώρα μας… κι η Ελλάδα είχε μια περίπτωση επιστροφής, εκείνη του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο ίδιος είχε αποχωρήσει το 1999, για διαμαρτυρία λόγω της διαιτησίας, όμως επέστρεψε εν τέλει το 2001. Μάλιστα, έπαιξε και το 2004 στο Euro που κατέκτησε η Ελλάδα, στην Πορτογαλία.

Επιπλέον, κι ο Κασάπης είχε πράξει το ίδιο, με τον ίδιο να παίζει κάποια φιλικά το 2001, καθώς και στο αλησμόνητο 2-2 στην Αγγλία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002.

Στη συνέχεια, πάμε στην Αργεντινή, με τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι να έχει πάρει μια τέτοια απόφαση.

Ο Μέσι είχε πει «αντίο» στην Εθνική του το 2016, μετά την απώλεια του Copa America, όμως μετά τις αντιδράσεις του κόσμου επέστρεψε το 2019. Από τότε έως και σήμερα, συνεχίζει κανονικά, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να δώσει χαρά στους Αργεντινούς.

Έπειτα, συνεχίζουμε στη Γαλλία με την τριανδρία των Ζινεντίν Ζιντάν, Κλοντ Μακελελέ και Λιλιάν Τουράμ.

Κι οι τρεις τους κατέκτησαν τα ευρωπαϊκά του 1998 και του 2000. Όμως, το 2004 αποσύρθηκαν από την Εθνική, μαζί με τους Λιζαραζού και Ντεσαγί.

Παρόλα αυτά, ο προπονητής των Γάλλων Ραϊμόν Ντομενέκ, έπεισε τον Ζιντάν, τον Τουράμ και τον Μακελελέ να επιστρέψουν και να προσφέρουν στην Εθνική τους, στο Μουντιάλ του 2006.

Εν τέλει, ο Ζιντάν αποσύρθηκε στο αλησμόνητο ματς με την Ιταλία, ενώ δύο χρόνια αργότερα είπαν το οριστικό «αντίο» οι άλλοι δύο.

Παρακαλετά, τηλεφωνήματα και… αίσθημα ευθύνης, τους επιστράτευσε! 

Κι αφού αναφέραμε την Ιταλία, ας μείνουμε εκεί, καθώς το παράδειγμα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι χαρακτηριστικό. Ο ίδιος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει το 2017, ωστόσο μετά από λίγους μήνες κλήθηκε ξανά για τα φιλικά με Αργεντινή-Αγγλία. Η επιστροφή του Μπουφόν έγινε για… λόγους ευθύνης προς την Εθνική!

Ο Ροζέ Μιλά το 1994 είχε γίνει ο γηραιότερος που είχε σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ίδιος είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 42 ετών.

Όμως, είχε αποσυρθεί από την Εθνική Καμερούν το 1988, στα 36 του. Μετά από δύο χρόνια, ο Πολ Μπιγιά (τότε Πρόεδρος της χώρας), τον «έψησε» με ένα τηλεφώνημα να συνεχίσει, ώσπου τελικά τον έπεισε!

Τέλος, πάμε στην Ολλανδία, με τον Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, ο οποίος στα 37 του αποφάσισε να πει «αντίο» στην Εθνική ομάδα. Αυτό συνέβη μετά το ευρωπαϊκό του 2008. Παρόλα αυτά, μετά από «παρακάλια» του Ομοσπονδιακού τεχνικού, λόγω των τραυματισμών του Στεκέλενμπεργκ και Τίμερ, επέστρεψε στην Εθνική.

Μάλιστα, ο ίδιος κράτησε και το μηδέν στις αναμετρήσεις απέναντι στην Ισλανδία και τη Νορβηγία. Έπειτα, κρέμασε οριστικά τα γάντια του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ