Λάρι Μπερντ: Το σημαδιακό 3 του μύθου του NBA και το… twitter! Ο θρυλικός NBAer -τόσο που ένα από τα (φυσικά) τρία παρατσούκλια του ήταν ακριβώς αυτό: Larry Legend – έζησε μια ζωή γύρω απ’ αυτόν τον αριθμό. Φόρεσε τη φανέλα με το Νο33 -που αποσύρθηκε προς τιμήν του και από τους Σέλτικς και από […]

Λάρι Μπερντ: Το σημαδιακό 3 του μύθου του NBA και το… twitter! Ο θρυλικός NBAer -τόσο που ένα από τα (φυσικά) τρία παρατσούκλια του ήταν ακριβώς αυτό: Larry Legend – έζησε μια ζωή γύρω απ’ αυτόν τον αριθμό. Φόρεσε τη φανέλα με το Νο33 -που αποσύρθηκε προς τιμήν του και από τους Σέλτικς και από την κολλεγιακή του ομάδα, στην Ιντιάνα. Πήρε 3 τίτλους με την ομάδα της Βοστώνης. Υπήρξε από τους πρώτους “killers” έξω από τη γραμμή του τρίποντου. Έχει μπόι 6 πόδια και 9 ίντσες (2μ.06), πολλαπλάσια του 3, δηλαδή.

Κι ακόμη, ανακηρύχθηκε τρεις φορές νικητής του διαγωνισμού τριπόντων. Τρεις σερί φορές MVP του πρωταθλήματος -κάτι που μόνο ο Μπιλ Ράσελ και ο Γουίλτ Τσάμπερλέιν έχουν καταφέρει επίσης. Τρεις όλοι κι όλοι, δηλαδή. Συμπεριλήφθηκε τρεις φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα του NBA, (3 επί 3) 9 φορές στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς και (3 επί 4) 12 φορές μέλος του All Star  game. Ήταν (2 επί 3) 6η επιλογή στο draft του 1979. Η τριπλέτα Μπερντ, ΜακΧέιλ, Πάρις, θεωρείται από πολλούς η κορυφαία επιθετική γραμμή του NBA όλων των εποχών!

Μπασκετική ευφυϊα και “κρύο αίμα”

Όσο όμως κι αν αυτό το “3” υπήρξε κεντρικός άξονας της καριέρας του, ο Λάρι Μπέρντ, “Ο χωριάτης από το Φρεντς Λικ” (γενέτειρά του, στην Ιντιάνα) και “Η Μεγάλη Λευκή Ελπίδα” υπήρξε κάτι περισσότερο από το άθροισμα των κατορθωμάτων του.  Σε εμφάνιση ήταν λίγο… “αντιτουριστικός” και φοβερός και τρομερός ως αθλητής, δεν υπήρξε ποτέ. Έχασε όμως ελάχιστες μονομαχίες στα παρκέ. Και καμία, ποτέ, με “κάτω τα χέρια”.

Ο Λάρι Μπερντ έμοιαζε να υπερσκελίζει όλα τα μειονεκτήματά του μ’ ένα μοναδικό προσόν: τη μπασκετική του ευφυϊα. Όταν άλλοι έπρεπε να τρέξουν και να ιδρώσουν, ο άτσαλος, αλλά αποτελεσματικός Λάρι, απλώς βρισκόταν “στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή”.  Υπήρξε, επίσης, σπουδαίος στις προσποιήσεις. Και βέβαια, αν μιλάμε για “χέρι”, ήταν απ’ τα λίγα.

Και, επιπλέον είχε ένα προσόν. Το κρύο αίμα. Είτε επρόκειτο για τελικό NBA είτε για σουτ στην προπόνηση, το ίδιο ακριβώς ήταν για τον Μπερντ. Τα στατιστικά του, ειδικά στις βολές αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι για τον Λάρι η μπάλα ζύγιζε στα χέρια του ακριβώς το ίδιο σε κάθε περίσταση. Σταθερά πάνω από 82% σ’ όλη του την καριέρα, στον τίτλο του 1986 ο Μπερντ είχε ποσοστό ευστοχίας στις βολές 89% την κανονική σεζόν και… 92% στα πλέι-οφ.

Προσωπικότητα, ηγέτης και… βρομόστομα

Δεν ήταν ιδιαίτερα αλτικός. Αλλά και ριμπάουντ έπαιρνε και μέσα από τη ρακέτα σκόραρε. Γενικά, έκανε τα πάντα με μια κοψιά που μόνο σε σούπερ σταρ του NBA δεν παρέπεπμπε. Ήταν όμως. Διότι είχε προσωπικότητα, τεράστια ηγετική ικανότητα και κότσια -και βρομόστομα στο γήπεδο, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σ’ ένα ματς με τους Μπλέιζερς, επειδή ήθελε να έχει ξεκούραστο το “καλό” του δεξί για τα ματς με τους Λέικερς που έρχονταν, έβαλε 22 πόντους με το αριστερό! Το λες και επίδειξη δύναμης και χαρακτήρα…

Ακόμη και η κόντρα του με τον Μάτζικ Τζόνσον, που κρατούσε από τα κολλεγιακά τους χρόνια και, επειδή “πουλούσε” συντηρείτο πάντα στον αφρό από τα media, ήταν μια κόντρα με στιλ. Και με στιλ έληξε κιόλας. Γυρίζοντας ένα διαφημιστικό, στο οποίο ο Μάτζικ έτρωγε σπιτικό φαγητό από τη μαμά Μπέρντ, γνωρίστηκαν καλά. Κι έγιναν αχώριστοι φίλοι.

Μαζί στη Ντριμ Τιμ του 1992, παρέα με Τζόρνταν, Λε Μπρον και όλα τα υπόλοιπα αστέρια. Στο πλάι του, νωρίτερα και όταν ο Τζόνσον διαγνώστηκε με AIDS. Και συγγραφέας, μαζί του του βιβλίου “Όταν το παιχνίδι ήταν δικό μας”. Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του Λάρι, ο Μάτζικ έλεγε: “Λάρι, μου έχεις πει μόνο ένα ψέμα στη ζωή σου. Ότι θα υπάρξει κι άλλος Μπερντ. Όχι, Λάρι. Ποτέ δε θα υπάρξει άλλος Μπερντ”.

https://www.youtube.com/watch?v=Fk-APsXNvA0

Λάρι -φυσικά- και το… Bird του Twitter

Μάλλον δε θα υπάρξει. Στο NBA. “Λάρι”, ωστόσο, διάσημος όσο κι ο Μπέρντ είναι το (bird) πουλί – logo του Twitter. Παρότι ο εμπνευστής του ονόματος της πλατφόρμας, Νόα Γκλας στην αρχή το ονόμαζε twttr, όταν το όνομα κατοχυρώθηκε ως έχει σήμερα, ήταν σαφές ότι το logo έπρεπε να είναι ένα πουλί. Έκαναν λογοπαίγνιο με το tweet, που σημαίνει “τιτιβίζω”, άλλωστε.

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Μπιζ Στόουν, γέννημα θρέμα της Μασαχουσέτης σκέφτηκε, αυτονόητα, ότι το όνομα αυτού του bird δε θα μπορούσε να είναι άλλο από “Λάρι”. Κι έτσι, ο θρύλος του NBA έδωσε το όνομά του και σ’ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα του πλανήτη. Ένα απρόσμενο τρίποντο, απότοκο της σπουδαίας κληρονομιάς του. Για την ιστορία να πούμε ότι, καθώς βλέπετε, το Λάρι bird του twitter εικονίζεται, προκειμένου να φαίνεται ότι κινείται, με… τρία φτερά. Τυχαίο; Χμ. Μπορεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ