Βούλγαρος ρεπόρτερ: «10 γκολ και 10-15 ασίστ ο Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ»!

Βούλγαρος ρεπόρτερ: «10 γκολ και 10-15 ασίστ ο Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ»! – Στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του προχωράει ο ΠΑΟΚ, προσθέτοντας στο ρόστερ του τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο 26άχρονος εξτρέμ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη μεταγραφή του στους «ασπρόμαυρους».

Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Tema Sport», Γιανάκι Ντιμιτρόφ «ακτινογράφησε»  τον 26χρονο άσο, κάνοντας λόγο για έναν κατά βάση εξτρέμ που μπορεί να αγωνιστεί με την επιτυχία σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά και στην εμπροσθοφυλακή ως επιθετικός.

«Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή. Μπορεί να τον ανταγωνιστεί μόνο ο 23χρονος αμυντικός χαφ Ίλια Γκρούεφ που μεταπήδησε από την Βέρντερ στην Λιντς έναντι 6 εκατ. ευρώ. 

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ έχει αναδειχθεί τρεις φορές ως ο κορυφαίος παίκτης στη Βουλγαρία Πρόκειται για τον αρχηγό, τον ηγέτη και τον κορυφαίο σκόρερ της εθνικής Βουλγαρίας. Ο Ντεσπόντοφ είναι ένας κλασικός εξτρέμ, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως από την δεξία πλευρά, αν και μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία και από τα αριστερά. 

Στην εθνική Βουλγαρίας ωστόσο παίζει ως στράικερ, λόγω του σχήματος σε διάταξη 3-5-2 που χρησιμοποιεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Μλάντεν Κρστάιτς. Επίσης μπορεί να παίξει ως ‘ψευτοεννιάρι’. 

Φημίζεται για την ταχύτητα, τις ντρίμπλες, αλλά και τις σέντρες του. Έχει πολύ καλή κίνηση ανάμεσα στις γραμμές, αλλά και στο ένας εναντίον ενός.

Πριν από μερικούς μήνες συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Βραζιλιάνο, Ίγκορ Τιάγκο, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Κλαμπ Μπριζ.

Οι περισσότερες από τις ασίστ στον Τιάγκο προήλθαν από τον Ντεσπόντοφ. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι εκμεταλλεύθηκε τις τέλειες σέντρες του αρχηγού της εθνικής Βουλγαρίας.

Ο τελευταίος μπορεί να σκοράρει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, ενώ αναλαμβάνει και τα πέναλτι. Θεωρώ πως μπορεί να σημείωσει εύκολα στον ΠΑΟΚ από 10 γκολ και πάνω, αλλά και να βγάλει 10-15 ασίστ μέσα στη σεζόν.

Μπορεί ωστόσο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο σκοράρισμα, αλλά και στον ρόλο του ηγέτη. Είναι πολύ σημαντικό να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Οι προσδοκίες που υπάρχουν στη Βουλγαρία για τον Κιρίλ, ήταν πως στόχευε να μεταπηδήσει σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο υπογράφοντας εν τέλει στον ΠΑΟΚ.

Πριν από χρόνια εγκατέλειψε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας έναντι 4 εκατ. ευρώ με προορισμό την Κάλιαρι, αλλά απέτυχε να εγκλιματιστεί εκεί και παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στη Στουρμ Γκρατς, όπου ανέκτησε την αυτοπεποίθηση του.     

Μετά την απόκτηση του από την Λουντογκόρετς έναντι 2 εκατ. ευρώ συνέχισε να προοδεύει και έγινε πολύ σημαντικός. Από τον περασμένο χειμώνα ζητούσε μεταγραφή. Πριν από έναν μήνα, ρωσικοί σύλλογοι, όπως οι Κράσνονταρ και Σότσι πρόσφεραν 6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του, όμως δεν ήθελε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του».

Πηγή:  sdna

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ