Ο προπονητής της Νότιγχαμ θεωρεί τον 23χρονο παίκτη εξαιρετικά εξελίξιμο, ενώ προσωπική άποψη γι' αυτόν έχει, φυσικά και ο Κάρλος Κορμπεράν. Είναι ένας σύγχρονος εξτρέμ με έφεση στο να "σπάει" τη μπάλα προς την περιοχή και να δημιουργεί φάσεις για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Τζος Μπόουλερ: Το “πρότζεκτ Κούπερ” στο λιμάνι! Ένας αριστεροπόδαρος που κάνει καριέρα κυρίως ως δεξιός εξτρέμ δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο. Αυτή, ωστόσο, είναι η περίπτωση του νέου παίκτη του Ολυμπιακού, που έρχεται δανεικός από τη Νότιγχαμ, ως ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε ιδιαίτερα στην περυσινή Τσάμπιονσιπ ο Στιβ Κούπερ. Στα 23,5 του (γεν. 5 Μαρτίου του 1999), ο Μπόουλερ πήγε στη Μπλάκπουλ από την Κ23 της Έβερτον, τον Ιούλιο του 2021. Ήταν βασικός και στα δύο ματς απέναντι στη Νότιγχαμ πέρυσι και η εντύπωση που άφησε στον προπονητή της ήταν εξαιρετική.


Ο Κούπερ θεωρεί τον Μπόουλερ εξαιρετικά εξελίξμο, αλλά, βέβαια, θέλει ο ποδοσφαιριστής να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και όχι να συμμετέχει ελάχιστα στην εφετινή Premier League. Και γι’ αυτό ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό ήταν άμεσος, μετά την απόκτησή του από τη Μπλάκπουλ έναντι ποσού που δεν είναι γνωστό. Το Trasnfermarkt αναφέρει 2.300.000 ευρώ, αλλά αρκετές άλλες πηγές μιλούν για έως και 5.000.000. Με τα “Μανταρίνια”, ο Μπόουλερ έκανε πέρυσι μια σπουδαία σεζόν. Είχε συνολικά 45 εμφανίσεις σε 3.007 αγωνιστικά λεπτά, με απολογισμό 7 γκολ και 3 ασίστ, ενώ σκόραρε και στο Λιγκ Καπ, στο 2-3 απέναντι στη Σάντερλαντ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και εφέτος στην Τσάμπιονσιπ

Στη φετινή σεζόν έχει χάσει μόλις… 3 λεπτά στην Τσάμπιονσιπ και σε 7 ματς μετράει 2 γκολ. Είναι ένας σύγχρονος ακραίος επιθετικός, με ταχύτητα, εκρηκτικότητα και εξαιρετικός στο ένας με έναν. Γι’ αυτό και, παρότι το καλό του πόδι είναι το αρστερό, οι προπονητές του τον χρησιμοποιούν από δεξιά. Του αρέσει να “κόβει” από τη γραμμή προς την περιοχή και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τους συμπαίκτες του.

Οι φίλοι της Μπλάκπουλ μιλούν για σημαντική απώλεια, τονίζουν όμως ότι “έδειξε από την αρχή ότι είναι για μεγαλύτερα πράγματα…” Γενικά, έγινε πολύ αγαπητός στους οπαδούς της “Πουλ”, που είχαν και τραγούδι για εκείνον, βασισμένο στο “She”s electric” των Oasis.

Ο Τζος Μπόουλερ ξεκίνησε ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Φούλαμ. Στα 14 του πήγε στις Ακαδημίες της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και από εκεί στην Έβερτον. Με την Κ21 της ομάδας έχει συνολικά 41 συμμετοχές με 6 γκολ και 3 ασίστ, ενώ τη σεζόν 2020-21 έπαιξε δανεικός στη Χαλ. Στην Τσάμπιονσιπ, μαζί της, είχε 31 συμμετοχές και 1 γκολ. Αλλά η παρουσία του εκεί ήταν αρκετή για να τον βάλει στο στόχαστρο η Μπλάκπουλ. Άποψη για τον παίκτη έχει, φυσικά και ο Κάρλος Κορμπεράν. Στο περυσινό ματς της Χάντερσσφιλντ με τα “Μανταρίνια”, ο Μπόουλερ είχε την -εξαιρετική- ασίστ στον Τζέρι Γέιτς για το 0-1, μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, που, εν τέλει, έληξε με νίκη 3-2 για την ομάδα του Ισπανού προπονητή…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ