Στο λιμάνι... σταυρώνουν τα δάχτυλά τους και εύχονται να μη συνεχίσει τη "με σπασμένα φρένα" πορεία της η Βιγιαρεάλ. Ευτυχώς, πάντως, δεν έχουν πλέον να ανησυχούν και για μια δεύτερη...

Το (κίτρινο)… υποβρύχιο μπλέξιμο για τον Ολυμπιακό! Στην Ελλάδα, μόνο η… πολιτική ορθότης έχει ακόμη τους “ερυθρόλευκους” ως “πιθανούς πρωταθλητές”. Στην πράξη είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Και… αν αδιαφορήσουν για το τι γίνεται γύρω τους στον κόσμο (και έτσι πρέπει να κάνουν, έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο) σχεδιάζουν να ξεκινήσουν προετοιμασία στις 5 Ιουνίου.

Το προπονητικό κέντρο θα είναι, κατά πάσα βεβαιότητα, στην Αυστρία -ήδη άνθρωποι της ομάδας έχουν δει μερικά. Και η προετοιμασία θα ξεκινήσει τόσο νωρίς για τον Ολυμπιακό -είπαμε, αν δεν κοιτάξει και τι γίνεται στον κόσμο γύρω του- επειδή υπολογίζει τη συμμετοχή του στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 5 ή 6 Ιουλίου.

Όμως, κοιτάξτε τώρα πώς πάει το πράγμα. Εάν ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων εξακολουθήσει και ισχύει (κάτι σχεδόν βέβαιο), ο πρωταθλητής -εντάξει, εντάξει: ο πιθανός πρωταθλητής, ΟΚ; – μπορεί να γλιτώσει έναν ολόκληρο προκριματικό γύρο! Να μπει κατευθείαν στον 2ο και να κερδίσει έτσι δύο υπερπολύτιμες βδομάδες ξεκούρασης. Αρκεί η ομάδα που θα πάρει εφέτος τον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό να βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ έτσι κι αλλιώς, από το πρωτάθλημά της!

 


Το μπλέξιμο λόγω Βιγιαρεάλ…

Κι εδώ ήλθε το… μπλέξιμο για τον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που ο εφετινός… “φονέας γιγάντων”, η Βιγιαρεάλ πέταξε έξω, μετά από τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν. Η Λίβερπουλ, δε νίκησε και δεύτερη φορά τη Μπενφίκα στο χορταστικό 3-3 του Άνφιλντ. Με την εκτός έδρας νίκη της, όμως, πέρασε στους 4 με συνολικό σκορ 6-4. Και η συμμετοχή της στους Ομίλους, είναι δεδομένη μέσω Πρέμιερ. Η Ρεάλ, πάλι, είναι επίσης πολύ κοντά στον τίτλο στη La Liga και επίσης σίγουρα στους Ομίλους.

Στον άλλο προημιτελικό, χθες, η Ατλέτικο υποδέχτηκε τη Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του 1-0 στο Έτιχαντ. Εφόσον η Σίτι πέρασε, δια πυρός και σιδήρου, με τη λευκή ισοπαλία απ’ αυτό το απίθανο ματς (vid) οι πιθανότητες να γίνει αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι σημαντικά πιο μεγάλες. Να είναι δηλαδή ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έτσι κι αλλιώς και… εξοδούχος στους Ομίλους από την Πρέμιερ ή τη Λα Λίγκα. Διότι οι “Πολίτες” θα είναι εφέτος ή πρωταθλητές ή δεύτεροι, αλλά σίγουρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε, πρόβλημα δεν υπάρχει από εκεί.




Το μόνο που απομένει τώρα, λοιπόν, είναι να μην κατακτήσει το τρόπαιο η Βιγιαρεάλ. Διότι στην Ισπανία είναι 7η και στο -11 από την προνομιούχο 4η θέση. Και συνεπώς, μόνο αν σηκώσει την κούπα βγαίνει, ως κάτοχος, στους Ομίλους. Διπλό πρόβλημα θα υπήρχε εάν περνούσε και η Ατλέτικο. Κι αυτό επειδή η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μεν 4η αυτή τη στιγμή στη Λα Λίγκα, αλλά στο μόλις +1 από τη Μπέτις και το +3 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με την Ατλέτικο νοκ-άουτ πλέον, ο Ολυμπιακός απλώς σταυρώνει τα δάχτυλά του να μη συνεχίσει τη… φρενήρη πορεία της η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που παίζει τώρα για την πρόκριση στον τελικό με τη Λίβερπουλ, στις 27 Απριλίου (στο Άνφιλντ) και στις 4 Μαΐου (στο Ελ Μαδριγάλ).

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ