Ο ορισμός Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ ήταν μια σπίθα σε πυριτιδαποθήκη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ λέει ότι η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και η ομοσπονδία δεν ήξερε κάτι. Και μπορεί οι έντονες αντιδράσεις να οδήγησαν σε αλλαγή της απόφασης. Το θέμα όμως είναι γιατί ελήφθη εξ αρχής...

Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι; Ώρα για το… #not_my_KED, ε; Από χθες το βράδι σας γράψαμε εδώ ότι η ΚΕΔ πάει να τα κάνει όλα κουλουβάχατα με τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ. Μόλις το θέμα έσκασε και επισήμως, όμως, έγινε κανονικός -και αναμενόμενος- χαμούλης. Και την ίδια ώρα που στο τουίτερ το #not_my_national_team έχει ακόμη (λίγους) βαρεμένους θιασώτες, οι οποίοι δε βλέπουν Έλληνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επειδή δεν είναι λευκός, ώρα είναι ν’ αρχίσει να τρεντάρει στα σόσιαλ τα μύδια το #not_my_KED. Από όσους δε θέλουν να βλέπουν ούτε λευκούς Έλληνες, πλέον. (Έλληνες διαιτητές, τουλάχιστον…)

Θα ποστάρουν σ’ αυτό… όλοι -εκτός του Στέφεν Μπένετ, που έκανε την κουτσουκέλα. Πρώτος πρώτος, ο Τάκης Μπαλτάκος, που, παρότι εκείνος έβαλε τον Άγγλο στη θέση του αρχιδιαιτητή, πήρε σαφείς αποστάσεις σήμερα από τον ορισμό Έλληνα ρέφερι στον αγώνα. Και ζήτησε από τον Μπένετ να αλλάξει την απόφασή του για παιχνίδι, όπως και συνέβη. Αλλά εν τω μεταξύ, δεν ήξερε ο πρόεδρος, δεν ήξερε η ομοσπονδία, ανεξάρτητη είναι η ΚΕΔ, ό,τι θέλει κάνει.

Αντιδράσεις από παντού. Όχι από παντού το ίδιο έντονες, πάντως…

Τέλος πάντων, αυτό που ήθελε και έκανε, ωστόσο, δεν άρεσε σε κανέναν. (ΟΚ. Ίσως όχι και σε κανέναν, αλλά, ονόματα μην πούμε τώρα, υπολήψεις να μη θίξουμε). Λίγκα και Ομοσπονδία, έχουν πριν ξεκινήσει η σεζόν συμφωνήσει ότι στα ντέρμπι δε θα παίζουν Έλληνες διαιτητές.  Οπότε η απόφαση σίγουρα δεν άρεσε στον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για την ακρίβεια, ζήτησε να διακοπεί το πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει ο ορισμός του Σιδηρόπουλου. Είναι βέβαιο ότι θα ποστάρει στο #not_my_KED και με τα δύο χέρια!

Με τα δύο χέρια θα ποστάρει (αν δεν το έχει σκαρώσει και ανεβάσει ήδη τίποτε) ο ΠΑΟΚ. Άλλωστε, η θέση του είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ότι στα ντέρμπι (σε όλα τα ντέρμπι) οι διαιτητές θα πρέπει να είναι ξένοι. Και σ’ αυτήν επέμεινε, ασφαλώς και τώρα, σε ό,τι αφορά τον Σιδηρόπουλο και το ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ. Ξένοι διαιτητές, άλλωστε, ήταν και στο ΆρηςΠΑΟΚ.


Στο hashtag θα ποστάρει βεβαιότατα και ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο και το όνομα του Σιδηρόπουλου δεν είναι απλώς… ελληνικό. Έχει, κατά καιρούς συνοδευθεί από όχι καλά σχόλια από ουδέτερους τρίτους, για διάφορα παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε έλθει ήδη και σε επικοινωνία με την UEFA για το όλο ζήτημα, πριν αλλάξει και επισήμως η απόφαση.

Τέλος, χρυσούν ωρολόγιον θα κερδίσει και όποιος ποστάρει στο #not_my_KED ποιος (και κυρίως γιατί) έκανε τη διαρροή για το όνομα του Τάσου Σιδηρόπουλου ως διαιτητή του ντέρμπι, μια μέρα πριν ανακοινωθεί επισήμως. Μήπως για να τεστάρει αντιδράσεις; Μάλλον όχι. Διότι δε μπορεί να μην ήξερε τι είδους, έντασης και ύφους θα είναι. Άρα, άλλος ήταν ο σκοπός του. Και, πιθανότατα, όχι να δείξει ότι ήξερε, απλώς… Και ο νοών, νοείτω…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ