Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του του Παναγιώτη ξεκίνησε το 2017. Και ως τον Ιούλιο του 2018, ήταν όντως μαγικό. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αλλά ο παίκτης επιστρέφει "σπίτι" του δυνατός και με πλούσιες παραστάσεις και προσωπικά βιώματα...

Ρέτσος: Αυτή τη φορά επιστρέφει… για τα καλά! Δεν είναι εύκολο να το φέρει κάποιος στο μυαλό του. Όμως στα 24 και… κάτι ημερών του, ο Παναγιώτης έχει παίξει σε 4 από τα Big5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για την ακρίβεια, σε τρία έχει παίξει και στην Premier, ήταν μεν στον πάγκο της Σέφιλντ σε τρία ματς, αλλά αγωνιστική συμμετοχή είχε μόνο για 14 λεπτά  στο FA Cup… Γενικά, από το “μαγικό” για τον ίδιο -και τον Ολυμπιακό- 2017, όταν και η Μπάγερ Λεβερκούζεν έδινε 17.500.000 ευρώ για να τον πάρει, ο Ρέτσος έχει σίγουρα μαζέψει εμπειρίες και παραστάσεις. Όχι όμως και αντίστοιχα αγωνιστικά λεπτά…

Ποδοσφαιρικό “παιδί” του Ολυμπιακού και νεώτερος αργηγός του ever

Αν και στη ζωή ήλθε στο Γιοχάνεσμπουργκ, στις 9 Αυγούστου του 1998, ο Παναγιώτης μεγάλωσε στην Ελλάδα από ενός έτους. Ποδοσφαιρικά είναι “παιδί” του Ολυμπιακού. Το ταλέντο του, μεγάλο. Το έδειξε στην Κ19, το έδειξε και από την ημέρα, 11 Σεπτεμβρίου του 2016, απέναντι στη Βέροια, που έπεσε στα βαθιά της μεγάλης ομάδας. Σοβαρός χαρακτήρας και ψύχραιμος ποδοσφαιρικά, επί Πάουλο Μπέντο ο Ρέτσος έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία αρχηγός του Ολυμπιακού. Πήρε το περιβραχιόνιο σ’ ένα ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών.

Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 2017. Και ως τον Ιούλιο του 2018, πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια, ήταν ένα “καυτό” όνομα στη Μπουντεσλίγκα. Στην 1η του σεζόν με τη γερμανική ομάδα έγραψε 34 συμμετοχές σε 2.437 αγωνιστικά λεπτά, με ένα γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο ντεμπούτο του, απέναντι στη Φράιμπουργκ, πήρε τον τίτλο του MVP. Ο κόσμος ανοιγόταν μπροστά του. Όμως, το ποδοσφαιρικό του παραμύθι δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Τραυματισμοί, ατυχίες και μεγάλος ανταγωνισμός…

Όλη η σεζόν 2018-19 πήγε χαμένη, λόγω τραυματισμών. Μόλις 31′ αγωνιστικά λεπτά έγραψε με τις “ασπιρίνες”, στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτά που ήλθαν μετά ήταν οι δανεισμοί σε Σέφιλντ, το Γενάρη του 2020 και Σεντ Ετιέν. Όταν στις αρχές του χρόνου έφυγε ελεύθερος για την Ελλάς Βερόνα, ο Ρέτσος είχε στα πόδια του μόλις  781 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του μέσα σε 3,5 χρόνια. Κι άλλα 52′ έγραψε πέρυσι με την ιταλική ομάδα στη Serie A.

Γυρίζει “σπίτι” του δυνατός και πολύ πιο ώριμος…

Εφέτος έβγαλε κανονικά την προετοιμασία και μετράει ήδη 121′ αγωνιστικά λεπτά με την Ελλάς Βερόνα. Απ’ την οποία όμως, όλα δείχνουν πια ότι θα είναι παρελθόν σε λίγες μέρες. Παρότι από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει επιβεβαίωση, αλλά ούτε και διάψευση, όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο Ρέτσος θα ξανασμίξει με τους Κώστα Φορτούνη, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Θανάση Ανδρούτσο και Λεονάρντο Κούτρη που ήταν στην ομάδα και πριν από 5 χρόνια.


Όταν το ποδοσφαιρικό ταξίδι του ξεκινούσε με πολλά όνειρα, αλλά και πολλές ατυχίες. Ο Ρέτσος έρχεται ξανα “σπίτι” του, δυνατός πλέον και πολύ πιο ώριμος. Έχει προσωπικά βιώματα από τη συνύπαρξη με παίκτες όπως οι Τιν Γεβντάι, Έντμοντ Ταψομπά, Πιέρο Χινκάπιε, Οντιλόν Κοσουνού, (Μπάγερ), Αρόλντ Μουκουντί (Σεντ Ετιέν και, πλέον στην ΑΕΚ), Κοράι Γκιντέρ, Μπόσκο Σούταλο, Φεντερίκο Τσεκερίνι (Ελλάς Βερόνα).

Στο λιμάνι τον περιμένει επίσης μεγάλος ανταγωνισμός, αφού στο ρόστερ υπάρχουν Κώστας Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παπέ Αμπού Σισέ και Ουσεϊνού Μπα. Αν και εφόσον η μεταγραφή κλείσει, ωστόσο, ίσως αυτή η… πολυκοσμία στα μετόπισθεν να αραιώσει λίγο…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ