Το 6ο TransferRoom στη Μαδρίτη συγκέντρωσε εκπροσώπους πάνω από 200 ομάδων του κόσμου, που συζήτησαν κάθε τι γύρω από τις μεταγραφές. Το Μουντιάλ του Κατάρ "συμπιέζει" ασφυκτικά το καλεντάρι και όλα πρέπει εφέτος να γίνουν νωρίτερα...

“Παρών”, ο Μοντεστό στο Συνέδριο των… δισεκατομμυρίων! Το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο θέαμα. Είναι όμως και μια πολύ μεγάλη μπίζνα. Και βασικό κομμάτι αυτής της μπίζνας είναι, φυσικά, οι μεταγραφές. Σ’ αυτόν τον τομέα τα πράγματα έχουν πάει πλέον πολύ μπροστά σε σχέση με την περασμένη δεκαετία. Το σκάουτινγκ έχει γίνει μια μορφή τέχνης. Τεχνικοί διευθυντές έχουν δίκτυα… παρατηρητών σε όλο τον κόσμο. Το παζάρι είναι μεγάλο και περίπλοκο και αφορά όλον τον πλανήτη. Και γι’ αυτό εδώ και 6 χρόνια υπάρχει το… TransferRoom.

Το TransferRoom είναι μια μεγάλη πλατφόρμα ποδοσφαιρικού μάρκετινγκ και κάθε χρόνο διοργανώνει μια διεθνή συνάντηση για… οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Το παρών δίνουν τεχνικοί διευθυντές, επικεφαλής τμημάτων σκάουτινγκ, παράγοντες ομάδων. Φυσικά, εκτός από ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις, το Συνέδριο είναι και μια ιδανική ευκαιρία για να γίνουν επαφές για μελλοντικές κινήσεις στο μεταγραφικό τομέα.

 

Οι συζητήσεις του Μοντεστό με Μόντσι και Μονκαντά

Στο 6ο συνέδριο του TransferRoom, που έγινε στη Μαδρίτη συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων από 200 ομάδων από την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ (MLS), την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Κίνα. Από ελληνικές ομάδες το παρών έδωσαν ο ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός (!) και, βέβαια, ο Ολυμπιακός με τον Φρανσουά Μοντεστό και τον Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο. Ο Κορσικανός είχε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με περισσότερους από 15 εκπροσώπους ομάδων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον ραντεβού να ήταν αυτό με τον Μόντσι -κατά κόσμον Ραμόν Ροντρίγκεζ Βερδέχο- τον τεχνικό διευθυντή-θρύλο της Σεβίλλης. Ο άνθρωπος που έφερε την ομάδα της Ανδαλουσίας από τη μετριότητα στην κατάκτηση 21 τίτλων (μεταξύ τους και 6 Γιουρόπα Λιγκ, αριθμό ρεκόρ!), είναι ένα ιερό τέρας του χώρου. Με τον Μοντεστό συζήτησε, ασφαλώς, την περίπτωση Ρόνι Λόπες, που είναι βέβαιο ότι θα  φύγει στο τέλος της σεζόν, αλλά και… σίγουρα αρκετά πράγματα ακόμη.

Σε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Συνέδριο ο Μοντεστό φαίνεται επίσης να συζητά και με τον Ζοφρί Μονκαντά. Ο Μονκαντά έφτιαξε σπουδαίο όνομα ως αναλυτής στατιστικών και στη συνέχεια σκάουτ της Μονακό. Από το 2018 είναι επικεφαλής στο σχετικό τμήμα της Μίλαν. Σίγουρα επαφές υψηλότατου επιπέδου, αφού, Μόντσι και Μονκαντά είναι από τους πιο διορατικούς κυνηγούς ταλέντων στον κόσμο.

Και οι εξελίξεις στην ρωσική και ουκρανική αγορά στο Συνέδριο

Στο συνέδριο έγιναν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και αναλύσεις. Σημαντικό κομμάτι του, όπως ήταν λογικό, είχε να κάνει με τις εξελίξεις στο ουκρανικό και το ρωσικό ποδόσφαιρο, μετά τον πόλεμο. Πολλοί αξιόλογοι παίκτες έχουν μείνει ελεύθεροι και το TranferRoom παρουσίασε αρκετούς απ’ αυτούς.


Φυσικά, ούτε ο Μοντεστό και ο ντε Μπαρτόλο, ούτε οι εκπρόσωποι των άλλων δύο ελληνικών ομάδων που ήταν στη Μαδρίτη ανοίγουν τα χαρτιά τους για το τι συζήτησαν και με ποιούς. Σίγουρα, όμως, ισχύει ότι ότι, ειδικά εφέτος, των… φρονίμων τα παιδιά πρέπει να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν. Κι αυτό επειδή το Μουντιάλ του Κατάρ φέρνει τον σχεδιασμό όλων των ομάδων σχεδόν ενάμιση μήνα πίσω. Πολλά πρωταθλήματα -αλλά και τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων- θα ξεκινήσουν, πρακτικά, από τον Ιούλιο, οπότε οι όποιες κινήσεις πρέπει να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα απ’ ότι συνήθως…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ